Football Talk

Ολυμπιακός – Βόλος 2-1: «Θρίλερ» στον Πειραιά με τον Βαλμπουενά να λυτρώνει τους «ερυθρόλευκους» στο 90+2'!

Ολυμπιακός – Βόλος 2-1: «Θρίλερ» στον Πειραιά με τον Βαλμπουενά να λυτρώνει τους «ερυθρόλευκους» στο 90+2'!
Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στον μαχητικό Βόλο, με τον Βαλμπουενά να λυτρώνει τους «ερυθρόλευκους» στο 90+2' 

Όσα δεν πρόσφερε το πρώτο ημίχρονο τα πρόσφερε το δεύτερο! Ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» επικρατώντας με μεγάλη δυσκολία 2-1 του μαχητικού Βόλου που πάλεψε πολύ μέχρι τέλους. Ενώ όλα έδειχναν ότι θα έληγε το ματς ισόπαλο επτά λεπτά ήταν αρκετά για να σκοράρουν και οι δύο με τους «ερυθρόλευκους» να βάζουν στο 90+2’ το γκολ της νίκης με πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά.


Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3’ ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Βόλου με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Στο 4’ο Ρέαμπτσιουκ προωθήθηκε από τα αριστερά. Έβγαλε τη σέντρα, ο Τικίνιο πήρε κεφαλιά ψάχνοντας κάποιον στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ρόνι Λόπες να κάνει το σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 10’ ο Βόλος κέρδισε πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπαρτόλο πέταξε την μπάλα στον Ρεγκατέν, εκείνος θέλησε να περάσει τον Βατσλίκ, ο οποίος τον γκρέμισε. Ο Φαν Βέερτ εκτέλεσε, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε, σε δεύτερο χρόνο ο επιθετικός του Βόλου πήρε το ριμπάουντ με το κεφάλι, ωστόσο ήταν άστοχος με το 0-0 να παραμένει.

5442650.jpg

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μια καλή ευκαιρία για να σκοράρουν, ο Λόπες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να πετυχαίνει μία δύσκολη απόκρουση στο 18’. Λίγα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Ρόνι Λόπες που έπιασε ένα σουτ με το εξωτερικό, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Βόλου.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό του, ενώ ο Βόλος δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά μετά το χαμένο πέναλτι.

Με τη έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Μαρτίνς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μαντί Καμαρά στη θέση του Αγκιμπού, ο Μασούρας αντί του Γκάρι Ροντρίγκες και ο Ανδρούτσος αντικαθιστά τον Λαλά. Με 4-3-3 ο Πορτογάλος ήθελε να δει διαφορετικά πράγματα από την ομάδα του.

5442846.jpg

Στο 59’ ο Βόλος έφυγε στην κόντρα, ο Φεράρι έψαξε τον Φαν Βέερτ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, την ώρα της μεταβίβασης ήταν εκτεθειμένος ο παίκτης των Θεσσαλών με το γκολ να ακυρώνεται. Στο 70’ ο Τικίνιο έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να γεμίσουν στην περιοχή των Θεσσαλών.

Ο Ρέαμπτσιουκ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Ρομέρο τον μάρκαρε, ο Μολδαβός έπεσε στην περιοχή με τον Κουτσιαύτη να δείχνει την άσπρη βούλα στο 85’.

Ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε το πέναλτι, ο Κλέιμαν έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει με τον Ολυμπιακό να κάνει το 1-0.

Η απάντηση όμως των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 88’ έγινε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, ο Φαν Βέερτ έγινε αποδέκτης της μπάλας, ο Ανδρούτσος τον κράτησε εντός φάσης, και με πλασέ έκανε το 1-1 φέρνοντας το ματς στα ίσια.

5442944_1.jpg

Ο Βαλμπουενά βάζει ξανά τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού και το ματς παίρνει «φωτιά». Ο Γάλλος εκτέλεσε ιδανικά ένα φάουλ από τα αριστερά και έστειλε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1 στο 90+2’!

MVP / Η φάση του αγώνα

Ο Ματιέ Βαλμπουενά με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κλέιμαν, ο οποίος είχε κάνει εξαιρετικό ματς νωρίτερα. Ο 37χρόνος Γάλλος έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό κρίνοντας το ματς στο 90+2’!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ - Λαλά (46'Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Μπουχαλάκης, Εμβιλά (71' Αραμπί) - Α. Καμαρά (46' Μ. Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (46' Μασούρας), Λόπες (60' Βαλμπουενά) - Τικίνιο.

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν - Πουρίτα (59' Γκιουλέν), Ρινέρ, Ρομέρο, Φεράρι - Σοάρες (66' λ. τρ. Τσοκάνης) - Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ορός (74' Νίνης) - Φαν Φέερτ, Ροσέρο (75' Βοϊτκόφσκι).


Ευτυχία Γιαπουτζή


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0