Football Talk

Λίβερπουλ: Δεν σταματούν να σκοράρουν οι «κόκκινοι» που βρίσκουν τουλάχιστον… δύο γκολ στα τελευταία 17 ματς τους!

Λίβερπουλ: Δεν σταματούν να σκοράρουν οι «κόκκινοι» που βρίσκουν τουλάχιστον… δύο γκολ στα τελευταία 17 ματς τους!
Μία Λίβερπουλ στα… καλύτερά της, έκανε την εμφάνισή της στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής της PremierLeagueαπέναντι στην Σαουθάμπτον, με το τελικό 4-0 να έχει γίνει πλέον σύνηθες. Οι «κόκκινοι» σκοράρουν 2+ γκολ στα 17 τελευταία ματς τους σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι δεν είχε καταφέρει καμία ομάδα στην Αγγλία για έναν αιώνα περίπου, αφού οι Μανέ, Σαλάχ και Ζότα συνεχίζουν το… πάρτυ!

Μπορεί το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να ηττήθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες από την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και να απώλεσε ένα αήττητο σερί 29 αναμετρήσεων, όμως αυτό διόλου δείχνει να έχει επηρεάσει την Λίβερπουλ!

Απεναντίας μάλιστα, η αντίδρασή της ήταν εξαιρετική, αφού ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κρατούσε έναν αιώνα περίπου! Για την ακρίβεια από το 1927, που το έπραξε η Σάντερλαντ, καμία ομάδα στην Αγγλία δεν είχε καταφέρει να σκοράρει 2+ γκολ επί 17 αναμετρήσεις σερί, μέχρι που εμφανίστηκε η φετινή Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ!

Για να το πράξει, σκόρπισε στους… τέσσερις ανέμους την Άρσεναλ στο Άνφιλντ, επικράτησε με 2-0 της Πόρτο στο Champions League, παρά το γεγονός πως είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της και εν συνεχεία συνάντησε την μαχητική Σαουθάμπτον σε τρίτο συνεχόμενο ματς στο «σπίτι» της.

Τελικό αποτέλεσμα; Το ευρύ 4-0, με τρεις διαφορετικούς σκόρερ και ένα εντυπωσιακό σερί τερμάτων που συνεχίζεται! Ποιοι είναι αυτό; Το γεγονός πως οι «κόκκινοι» σκοράρουν τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε μία από τις 17 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακόμη και στην ήττα τους από το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες, βρήκαν δίχτυα σε δύο περιπτώσεις! Πρόκειται για ένα ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από το 1927 από οποιαδήποτε ομάδα του αγγλικού ποδοσφαίρου και πλέον φέρει την υπογραφή των Σαλάχ, Μανέ και Ντιόγο Ζότα.

Των ποδοσφαιριστών που συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα της Λίβερπουλ, βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα και έχουν πετύχει αθροιστικά τα 25 από τα 39 γκολ που έχει πανηγυρίσει η ομάδα τους στην PremierLeague.

Για να αντιληφθεί κάποιος το κατόρθωμά της, αρκεί να αναζητήσει την τελευταία φορά που σκόραρε μόλις μία φορά σε ματς της ή… καμία. Το δεύτερο σενάριο δεν υφίσταται, οπότε η μοναδική φετινή φορά που έμεινε στον «άσσο», έλαβε χώρα στην  αγωνιστική της Premier League.

Στο ματς του Άνφιλντ απέναντι στην Τσέλσι, με το 1-1 να την «απογοητεύει», μιας και αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο. Έκτοτε, δεν επαναλήφθηκε ποτέ.

Λίβερπουλ σημαίνει γκολ, ο Μανέ, ο Ζότα και ο Σαλάχ το επιβεβαιώνουν και η ιστορία την κατατάσσει ως την πιο παραγωγική ομάδα σε ροή αναμετρήσεων, τα τελευταία 94 χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0