Football Talk

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-3: Σπουδαίο και πρώτο διπλό με Τσάβι στον πάγκο, με φαρδιά-πλατιά υπογραφή… Ντεπάι!

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-3: Σπουδαίο και πρώτο διπλό με Τσάβι στον πάγκο, με φαρδιά-πλατιά υπογραφή… Ντεπάι!
Η Μπαρτσελόνα έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από την έδρα της Βιγιαρεάλ, αφού επικράτησε με 3-1 (27/11) και κατέγραψε την πρώτη της νίκη εκτός έδρας στην νέα εποχή των «μπλαουγκράνα» με τον Τσάβι στον πάγκο!

Το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο της Μπαρτσελόνα με τον Τσάβι στο «τιμόνι» είναι γεγονός!

Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 3-1 της Βιγιαρεάλ στο «Λα Κεράμικα», με τους Μέμφις Ντεπάι (88') και Κουτίνιο (90+4') να λύνουν τον «γόρδιο δεσμό» την ώρα που φαινόταν πως το γκολ του Τσουκβέζε (76') θα στερούσε τη νίκη στους Καταλανούς, σε ένα ματς που το σκορ είχε ανοίξει ο ντε Γιονγκ στο 48ο λεπτό.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για την Μπαρτσελόνα, αφού μόλις στο 5ο λεπτό είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Εζαλζουλί πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά είδε τον Ρούλι να την σταματά προτού παραβιάσει τα δίχτυα του.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν έριξαν τους ρυθμούς τους και στο 19’ απείλησαν ξανά! Αυτήν τη φορά, ήταν η σειρά του Μέμφις Ντεπάι, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» απάντησε στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων στο 39ο λεπτό, όταν ο Νταντζούμα σούταρε εντός περιοχής, αλλά ο Τερ Στέγκεν ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στην αναμέτρηση, ωστόσο, αυτό έμελλε να αλλάξει μόλις στο τέταρτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Φρένκι ντε Γιονγκ βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και παίρνοντας το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούλι. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ύστερα από παρέμβαση του VAR μέτρησε κανονικά και γράφτηκε το 1-0 για την Μπαρτσελόνα!

Η Βιγιαρεάλ δεν αντέδρασε άμεσα, αλλά το έπραξε χωρίς να προειδοποιήσει!

Στο 76ο λεπτό, ο Νταντζούμα βρήκε τον Τσουκβέζε με εξαιρετική μπαλιά κι αυτός με όμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια, γράφοντας το 1-1! Μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότερα, ο δημιουργός του πρώτου γκολ λίγο έλειψε να γίνει εκτελεστής, αφού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Εν τέλει, η χαμένη ευκαιρία κόστισε… διπλά, αφού όχι μόνο δεν ήρθε η νίκη, αλλά ακολούθησε η ήττα!

Στο 88ο λεπτό, ο Μέμφις Ντεπάι κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά, πάτησε περιοχή και με όμορφο τελείωμα έγραψε το 2-1, χαρίζοντας ουσιαστικά μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του, την πρώτη επί εποχής Τσάβι!

Ωστόσο, το σκορ διαμορφώθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού ο Φόιθ υπέπεσε σε πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ ο Κουτίνιο, για να ανεβάσει το τελικό σκορ της αναμέτρησης στο 3-1!

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα (65’ Εστουπινάν), Πίνο (65’ Τσουκβέζε), Καπού, Παρέχο, Γκόμες, Τριγκέρος (84’ Ράμπα), Νταντζούμα

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ, Γκαρθία, Άλμπα (71’ Μινγκέθα), Νίκο (80’ Κουτίνιο), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Εζαλζούλι (66’ Ντεμπέλε), Γκάβι, Ντέπαϊ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0