Football Talk

Ολυμπιακός: Και τα καλύτερα... έρχονται!

Ολυμπιακός: Και τα καλύτερα... έρχονται!

Για 10η φορά τα τελευταία 11 χρόνια ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από ευρωπαϊκό όμιλο, κυριαρχεί ξανά στην Ελλάδα και τα περιθώρια εξέλιξης παραμένουν μεγάλα.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Για 10η φορά τα τελευταία 11 χρόνια, 4/4 με τον Μαρτίνς στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από ευρωπαϊκό όμιλο. Ένα επίτευγμα που δείχνει συνέπεια και φανερώνει ένα μέγεθος αν μη τι άλλο υπολογίσιμο για κάθε αντίπαλο εκτός συνόρων. Οι “ερυθρόλευκοι” ζουν μέρες δόξας και μέσα σε όλα έχουν να αντέξουν και την γκρίνια των πάντα απαιτητικών φίλων τους. Ναι, έως τώρα οι περισσότερες μεταγραφές δεν έχουν προσφέρει πολλά πράγματα. Ναι, η εικόνα δεν είναι ανάλογη των προηγούμενων χρόνων. Κι όμως, ο Ολυμπιακός πριν μπει ο Δεκέμβρης βρίσκεται μίνιμουμ στους “32” του Europa League και σε ότι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα έχει αφήσει 6 βαθμούς πίσω την ΑΕΚ και 7 τον ΠΑΟΚ, και τους έχει κερδίσει και τους δυο!

Μέσα σε λίγες μέρες ο Ολυμπιακός πήρε δύο νίκες που μπορούν να του καθορίσουν την σεζόν. Το διπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο τον έχρισε απόλυτο αφεντικό για το πρωτάθλημα και έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλους τους εγχώριους αντιπάλους. Η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε του επιτρέπει να συνεχίσει να ονειρεύεται ευρωπαϊκή διάκριση μέσα στη σεζόν, όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά γιατί στέλνει το μήνυμα πως… τα καλύτερα έρχονται.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει την ομάδα του συνεχώς να βελτιώνεται και να θυμίζει σε μεγάλα κομμάτια των δύο τελευταίων αγώνων, τον περσινό ή τον προπέρσινο Ολυμπιακό. Την ομάδα που κυριαρχούσε και έπνιγε τον αντίπαλο, ενθουσιάζοντας το κοινό. Την ομάδα που οι δύο πλάγιοι μπακ έχουν μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, οι μέσοι τρέχουν, μαρκάρουν, κυκλοφορούν τη μπάλα σε ένα πολύ απαιτητικό ρυθμό και οι επιθετικοί είναι πάντα εκεί που πρέπει για να “σκοτώσουν” τον αντίπαλο.

Τόσο ο Κένι Λαλά όσο και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ πέρασαν δύσκολες στιγμές, αμφισβητήθηκαν έντονα, αλλά και οι δύο μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα και μαθήματα για το μέλλον και το πόσο μπορεί να αλλάξει ένας ποδοσφαιριστής όταν τον εμπιστεύεται ο προπονητής του. Τα συνεχόμενα παιχνίδια που πήραν και οι δύο τους βοήθησαν να μάθουν τους συμπαίκτες τους και να τονώσουν σημαντικά την αυτοπεποίθηση τους. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι πριν λίγο καιρό αμφότεροι έδειχναν σα να φοβούνται να σεντράρουν ακόμα και χωρίς αντίπαλο μπροστά τους. Πλέον, προωθούνται, σεντράρουν, ντριμπλάρουν και συνεργάζονται με τους υπόλοιπους σα να βρίσκονται χρόνια στην ομάδα.

Τα ίδια και χειρότερα πέρασε και ο Ρόνι Λόπες που απέναντι στην Φενέρμπαχτσε ήρθε στο ματς στο ημίχρονο και βοήθησε σημαντικά στην αλλαγή της εικόνας. Έχουμε ξαναπεί πως δεν είναι κάποιος τυχαίος ποδοσφαιριστής ο Πορτογάλος και όσο προσαρμόζεται και ανεβάζει στροφές, τόσο θα ανεβάζει από μόνος του επίπεδο την ομάδα.

Υπάρχει ακόμα ο Ονιεκούρου που ούτε κατά διάνοια δεν έχει δείξει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε και ο Μαντί Καμαρά που κάποια στιγμή θα ξαναβρεί τη φόρμα του και όλοι ξέρουν πια πως είναι ο Ολυμπιακός με έναν καλό Μαντί στο γήπεδο. ‘Όπως προκύπτει, οι Πειραιώτες δεν έχουν πλησιάσει καν το ταβάνι των δυνατοτήτων τους και μοιάζει πολύ δύσκολο να μην παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια. Μια προοπτική που σίγουρα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0