Football Talk

Επίσημο: Τέλος ο Φαν'τ Σχιπ από την Εθνική!

Επίσημο: Τέλος ο Φαν'τ Σχιπ από την Εθνική!
Δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ο Τζον Φαν'τ Σχιπ έπειτα από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του στις 31 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Πολλά ακούστηκαν γύρω από το μέλλον του Τζον Φαν’τ Σχιπ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, ειδικότερα έπειτα από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας. Ο ίδιος με ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά μέσα αποκάλυψε πως δεν θα συνεχίσει στην «γαλανόλευκη» έπειτα από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του στις 31 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά έγραψε:

«Αυτή τη στιγμή θα ήθελα να ανακοινώσω ότι αποφάσισα, μαζί με το προπονητικό μου επιτελείο, μετά από μια περίοδο 2,5 ετών να μην συνεχίσω ως Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος από τις 31 Δεκεμβρίου κι έπειτα, που λήγουν τα συμβόλαιά μας.

Ξεκινήσαμε μαζί το ταξίδι τον Αύγουστο του 2019 και πρώτα επικεντρωθήκαμε στην αλλαγή της κουλτούρας και του σχηματισμού της ομάδας. Παρουσιάσαμε μια συνολικά νεότερη ομάδα με ταλαντούχους, πολλά υποσχόμενους παίκτες που θα καυχηθούν για το μέλλον της Εθνικής Ελλάδος. Με αυτό, πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει ένα ομαδικό κλίμα που οι παίκτες και το προσωπικό αγκάλιασαν και όπου θα μπορούσαμε όλοι να επικεντρωθούμε στην πρώτη μας προτεραιότητα: Εθνική ομάδα και ποδόσφαιρο! Δουλέψαμε σκληρά μαζί και αλλάξαμε την προπονητική διαδικασία και το στυλ παιχνιδιού που άρχισε να δίνει μια νέα ταυτότητα στην ομάδα μας. Σε αυτή τη διαδικασία έχουμε πετύχει καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα, αλλά πάντα μέσα στο όραμά μας για το πώς θέλουμε να παίξουμε και να αναπτυχθούμε ως ομάδα.

Έχουν γίνει συζητήσεις για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, ωστόσο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει πάρει τόσο χρόνο για να πάρει μια απόφαση για το μέλλον, που ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσω. Τελικά το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό και δεν ευθυγραμμίζεται. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που έχω δει εδώ, αλλά πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και μονοπάτια στους παίκτες για να εξελιχθούν και να παίξουν. Αυτό απαιτεί χρόνο και περισσότεροι Έλληνες παίκτες πρέπει να παίξουν στη Super League για να έχουν πιθανότητες επιτυχίας οι μελλοντικοί προπονητές με την εθνική ομάδα. Τέλος, πρέπει να πιστέψεις σε μια διαδικασία και να μην παρεκκλίνεις. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια σελίδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την ευκαιρία που μου έδωσε να προπονήσω την εθνική ομάδα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται σε όλο το προσωπικό και σε όλους τους παίκτες που έδωσαν τα πάντα και δημιούργησαν ένα φανταστικό συγκρότημα και ένα περιβάλλον υψηλής απόδοσης».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0