Football Talk

Ολυμπιακός: Παλεύει τα παιχνίδια μέχρι το τέλος στο Καραϊσκάκη – Το τρελό σερί προκρίσεων του Μαρτίνς (video)

Ολυμπιακός: Παλεύει τα παιχνίδια μέχρι το τέλος στο Καραϊσκάκη – Το τρελό σερί προκρίσεων του Μαρτίνς (video)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα νοκ-άουτ του Europa League και θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική να πάρει και την απευθείας πρόκριση στους «16». Ωστόσο, το BN Sports σας προσφέρει ένα ιδιαίτερο στατιστικό που συμβαίνει στον Πειραιά και το τρελό σερί του Μαρτίνς.

Ο Τικίνιο ντύθηκε… Χασάν και πρόσφερε στον Ολυμπιακό μία τεράστια νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Ουσιαστικά, αυτό το 1-0, έδωσε στους «ερυθρολεύκους» την μαθηματική πρόκριση της ομάδας στα νοκ-άουτ του Europa League μέσω της 2ης θέσης, όμως η ισοπαλία της Άιντραχτ Φρανκφούρτης αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την κορυφή του ομίλου.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός διατήρησε ένα ιδιαίτερο στατιστικό. Συγκεκριμένα, έκανε το 3/3 στον όμιλο του, όπου εντός έδρας, έχει πάει το παιχνίδι με ισοπαλία μέχρι και το… 90’. Και όλα, κρίθηκαν στην εκπνοή του αγώνα. Παράλληλα, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν σταματάει τις επιτυχίες, καθώς για 4η σερί φορά, θα συνεχίσει και μετά τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη!

Ακατάλληλη για… καρδιακούς!

Ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Europa League, μετέτρεψε την κάθε εντός έδρας αναμέτρηση σε… θρίλερ. Συγκεκριμένα, μετά το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, είχε ένα ιδιαίτερο 3/3, καθώς όλα τα ματς, κρίθηκαν μετά το 85’. Πιο αναλυτικά, στην πρεμιέρα, ο Ολυμπιακός ήταν στο 1-1 επί της Αντβέρπ μέχρι και το 88ο λεπτό, όταν ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με τρομερό γκολ έκανε το 2-1 και χάρισε το τρίποντο στους «ερυθρολεύκους». Από εκεί και πέρα, η επόμενη ήταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ και ο Καμαντά ισοφάρισε για να πάει το παιχνίδι μέχρι το 90ο λεπτό στο 1-1. Ωστόσο, το τελικό σκορ δεν ήταν αυτό. Ο Χάουγκε από κοντά πέτυχε την ολοκληρωτική ανατροπή με 2-1 και έδωσε το τρίποντο στους «αετούς». Τέλος, φτάνουμε στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε. Το σκορ στο «λευκό» 0-0, όμως ο Τικίνιο Σοάρες πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε αμέσως την διαφορά. Ο Ρέαμπτσιουκ γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος με προβολή έκανε το 1-0 στο 90’.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ολυμπιακός έπαιξε με την… φωτιά και «κάηκε» τη μία φορά. Τις άλλες δύο ήταν ο νικητής και για αυτό πήρε και το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Europa League. Ωστόσο, είναι λογικό πως οι Πειραιώτες δεν γίνεται να μπουν έτσι στην επόμενη φάση και σε κρίσιμα παιχνίδια.

Πέδρο Μαρτίνς, ο άνθρωπος που… «κακομαθαίνει» με τις προκρίσεις!

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για τέταρτη σερί σεζόν σε νοκ-άουτ φάση στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, θα συνεχίσει στο Europa League μετά τα Χριστούγεννα και ο Πέδρο Μαρτίνς ευθύνεται για αυτό το απίστευτο σερί. Ένα στατιστικό που σπάνια βλέπουμε στην Ελλάδα και ο Πορτογάλος τεχνικός το έχει μετατρέψει σε… σχεδόν σίγουρο. Η αρχή, έγινε στην πρώτη του θητεία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Όταν στο Europa League κληρώθηκε στους ομίλους με Μπέτις, Μίλαν και Ντουντελάνζ, αφήνοντας εκτός τις δύο τελευταίες.

Την επόμενη χρονιά, τερμάτισε στην 3η θέση στους ομίλους του Champions League, προσπερνώντας τον Ερυθρό Αστέρα την τελευταία αγωνιστική. Το ίδιο συνέβη πέρσι, όπου η Μαρσέιγ έμεινε εκτός Ευρώπης για να συνεχίσει ο πειραϊκός σύλλογος στο Europa League. Και φτάνουμε στο φέτος. Ο Πορτογάλος τεχνικός, εκτός από το 2/2 στην αρχή των ομίλων, κλείδωσε την 2η θέση από την 5η αγωνιστική και πλέον, όλα είναι ανοιχτά για ένα «εισιτήριο» στους «16». Πάντως, στα νοκ-άουτ, είναι σίγουρα.
5293090.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0