Football Talk

Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ 0-0: Κόλλησε στο «μηδέν» και παίζει τα ρέστα του στην τελευταία αγωνιστική! (video)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ 0-0: Κόλλησε στο «μηδέν» και παίζει τα ρέστα του στην τελευταία αγωνιστική! (video)

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την Μπρατισλάβα, κολλώντας στο απόλυτο «μηδέν» με την Σλόβαν, και να... κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League, αλλά με βάση το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (υποδέχεται την Λίνκολν και οι Σλοβάκοι παίζουν στην Κοπεγχάγη) μπορεί να είναι αισιόδοξος.

Στόχος του ΠΑΟΚ ήταν εξαρχής η νίκη. Ένα τρίποντο, το οποίο θα του εξασφάλιζε την δεύτερη θέση και κατά συνέπεια την πρόκριση, ούσα η πρώτη ελληνική ομάδα που δεδομένα θα συνέχιζε την ευρωπαϊκή της πορεία και μετά τα Χριστούγεννα, αν κατάφερνε να φύγει με το «διπλό» από την Σλοβακία, στην 5η αγωνιστική του Europa Conference League. Παρά ταύτα, «κόλλησε» στο «μηδέν» και αναμένει και την… βοήθεια της Κοπεγχάγης για να συνεχίσει στον θεσμό.

Έχοντας αυτό στο μυαλό του και με βασική προϋπόθεση πως η Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε κατορθώσει να φύγει με ισοπαλία με… γκολ από την Τούμπα  (1-1), οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να την πιέσουν ψηλά από νωρίς.

Να γίνουν επικίνδυνοι, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον Κούρτιτς και με την σβελτάδα του Ζίβκοβιτς και του Άκπομ και να δημιουργήσουν προβλήματα στην «βαριά» αμυντική τετράδα των γηπεδούχων.

Εν τέλει αυτό και έγινε. Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από δύσκολη θέση του επιτελικού του μέσου και εν συνεχεία επιχειρούσε να παίξει με κάτω την μπάλα, δίχως όμως να εκμεταλλεύεται και το πλεονέκτημα του άδειου γηπέδου.

Η Σλόβαν έριχνε τον ρυθμό και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσε στο 31’ να μετουσιώσει σε γκολ την μεγάλη ευκαιρία που δημιουργήθηκε, έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία των Άκπομ και Σίντκλεϊ.


Όλα έδειχναν πως η «λευκή» ισοπαλία θα αποτελούσε και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, με τα τέσσερα κόρνερ να περνούν ανεκμετάλλευτα για την ελληνική ομάδα, την ώρα που ο Μεντβέντεφ δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0 για την ομάδα του, στην πρώτη φάση της Σλόβαν στο ματς στο 43ο λεπτό.


Η ανάπαυλα και η συνομιλία των δύο ομάδων με τους προπονητές τους, έκαναν αμφότερες ακόμη πιο επιφυλακτικές, με το δεύτερο μέρος να χαρακτηρίζεται «κακό» από άποψη θεάματος και να αναδεικνύει πως η πρόκριση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους που δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.


Σταδιακά από το 64' μέχρι το 72' ο Λουτσέσκου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Σβαμπ, Μουργκ και Σφιντέρσκι. Ο τελευταίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78', όταν ύστερα από πολύ ωραίο ξεδίπλωμα αντεπίθεσης, συνέκλινε, έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η είσοδος του Μιτρίτσα του έδωσε επιπλέον ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στα τελευταία λεπτά περικύκλωσε την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να μπορέσει να βρει και το γκολ της νίκης.

 

Δεν υπάρχει πάντως ακόμη αιτία κατήφειας στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν στο φινάλε του ομίλου καλύτερο αποτέλεσμα από τη Σλόβαν ή νίκη με μίνιμουμ τρία γκολ διαφορά επί της Λίνκολν, σε περίπτωση που οι Σλοβάκοι κερδίσουν στη Δανία την αδιάφορη, πια, βαθμολογικά Κοπεγχάγη. Δεν μοιάζει απίθανο...

6ος όμιλος

1.Κοπεγχάγη 5 12 (13-5)

2.Σλόβαν Μπρατισλάβας 5 8 (8-5)

3.ΠΑΟΚ 5 8 (6-4)

4.Λίνκολν 5 0 (2-15)


Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΣΛΟΒΑΝ: Χόβαν, Μεντβέντεβ, Κάσια, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο, Άγκμπο, Ράμπιου, Γκριν (Τσάβριτς), Βάις, Ζμρχαλ (70' Ντράζιτς), Χέντι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (46' Μιχάι), Σίντκλει, Εσίτι (64' Σβαμπ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (71' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (86' Μίτριτσα), Άκπομ (71' Άκπομ).

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0