Football Talk

Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ «ισοφάρισε» τον Τζέραρντ, ο Τσιμίκας ταυτίζεται με το… μηδέν παθητικό και οι «κόκκινοι» γράφουν ιστορία!

Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ «ισοφάρισε» τον Τζέραρντ, ο Τσιμίκας ταυτίζεται με το… μηδέν παθητικό και οι «κόκκινοι» γράφουν ιστορία!

Την εντυπωσιακή σεζόν που διανύει φρόντισε να συνεχίσει ιδανικά η Λίβερπουλ, η οποία αν και ήταν επί της ουσίας αδιάφορη στο ματς της 5ης αγωνιστικής απέναντι στην Πόρτο, εντούτοις επικράτησε με το πειστικό 2-0. Διακριθέντες; Ο Κώστας Τσιμίκας, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και η… «ιστορική» παραγωγικότητα των «κόκκινων» που μας γυρνά στο 1939!

Τι και αν η Λίβερπουλ απώλεσε πριν από περίπου 10 ημέρες ένα μοναδικό σερί, 29 αήττητων αναμετρήσεων, που κρατούσε από τα τέλη της περσινής σεζόν; Τι και αν η Γουέστ Χαμ βρήκε τον τρόπο να την «πληγώσει» από τις στημένες φάσεις και να την στείλει στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, εξαιρετικά «λαβωμένη» από το 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου;

Αυτή η Λίβερπουλ, δεν αναγνωρίζει το συναίσθημα της ήττας, με αποτέλεσμα να το ξεπερνά με χαρακτηριστική ευκολία. Συνέτριψε τους «κανονιέρηδες» με 4-0 και οδηγήθηκε σε ένα ακόμη ματς στο Άνφιλντ απέναντι στην Πόρτο, δίχως πάντως να καλείται να κερδίσει, προκειμένου να συνεχίσει στο Champions League.

Το μέχρι πρότινος 4/4 της είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, ο Γιούργκεν Κλοπ προέβη σε αρκετές αλλαγές, ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση για δεύτερη συνεχόμενη φορά (πρώτη μετά το 2019), και ο 19άχρονος Μόρτον πήρε την ευκαιρία του, πλαισιώνοντας τον Τιάγκο Αλκάνταρα στο κέντρο του γηπέδου.

Την ίδια ώρα, η Πόρτο παρατάχθηκε στο Άνφιλντ, με όλα τα «όπλα» στην φαρέτρα της, θέτοντας ως στόχο το τρίποντο! Απείλησε, αποδείχθηκε επικίνδυνη αλλά ηττήθηκε για… δύο λόγους.

Διότι έμεινε πίσω στο σκορ και διότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν γίνεται να… ηττηθεί όταν έχει 17 γκολ σε 17 αναμετρήσεις, το τελευταίο διάστημα! Ο Τιάγκο Αλκάνταρα άνοιξε το σκορ στο 52’ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και εν συνεχεία την σκυτάλη πήρε ο Αιγύπτιος.

Σκόραρε εντυπωσιακά, μερικά λεπτά αργότερα, «ισοφάρισε» τον Στίβεν Τζέραρντ στην μεγαλύτερη επίδοση των εντός έδρας γκολ με την Λίβερπουλ, φτάνοντας τα 14, και επί της ουσίας «κλείδωσε» τη νίκη.

Μία επικράτηση που επετεύχθη με αναπληρωματικούς, κατά βάση, ποδοσφαιριστές αλλά με τον ίδιο τρόπο. Το γνώριμο clean sheet, όταν αγωνίζεται ο Κώστας Τσιμίκας έκανε και πάλι την εμφάνισή του, με τον Έλληνα ακραίο μπακ να μετρά 8/8 σε 17 συνολικά εμφανίσεις επί αγγλικού εδάφους, ενώ και η παραγωγικότητα της Λίβερπουλ κινήθηκε σε γνώριμα για αυτήν επίπεδα.

Το τελικό 2-0 διατήρησε άλλωστε μία… άτυπη παράδοση που μόνη της έχει δημιουργήσει στις 60 πιο πρόσφατες και… κάτι ημέρες που αγωνίζεται. Ποια είναι αυτή; Το γεγονός πως σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις της σε όλες τις διοργανώσεις, πράγμα που δεν έχει επαναληφθεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο από το 1939 και έπειτα!

Για να αντιληφθεί κάποιος το κατόρθωμά της, αρκεί να αναζητήσει την τελευταία φορά που σκόραρε μόλις μία φορά σε κάποιο παιχνίδι της ή… καμία. Το δεύτερο σενάριο δεν υφίσταται, οπότε η μοναδική φετινή φορά που έμεινε στον «άσσο», έλαβε χώρα στην 3η  αγωνιστική της Premier League.

Στο ματς του Άνφιλντ απέναντι στην Τσέλσι, με το 1-1 να την «απογοητεύει», μιας και αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο. Έκτοτε, δεν επαναλήφθηκε ποτέ και κάπως έτσι φτάσαμε σε μία άνετη πρόκριση στην Ευρώπη και σε μία προφανή διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μία Λίβερπουλ με έντονο ελληνικό στοιχείο λόγω του Κώστα Τσιμίκα, έναν Σαλάχ που… καίει και μία επιθετική αρετή που δεν συγκρίνεται με άλλη!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0