Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν: Τα 5+1 πράγματα που είδαμε ή... δεν είδαμε από την πιο ακριβή ευρωπαϊκή «μάχη»! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν: Τα 5+1 πράγματα που είδαμε ή... δεν είδαμε από την πιο ακριβή ευρωπαϊκή «μάχη»! (video)

Ολοκληρώθηκε αισίως και το δεύτερο μέρος της πιο ακριβής ευρωπαϊκής μονομαχίας, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν, με την βαθμολογία του 1ου ομίλου να διαμορφώνεται και τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να παίρνει μία… πρώτη γεύση, ενόψει της συνέχειας. Τι είδαμε, τι αναμένουμε και ποιος τελικά βγήκε κερδισμένος;

Όταν η κληρωτίδα του Champions League, πριν από μερικούς μήνες, ανέδειξε στον ίδιο όμιλο τη Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν, ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ανέμενε τις συναντήσεις των δύο κορυφαίων συλλόγων, τουλάχιστον όσον αφορά τα οικονομικά τους δεδομένα.

Οι «πολίτες» που πραγματοποίησαν την πιο ακριβή μεταγραφική τους κίνηση με τον Τζακ Γκρίλις, αντιμετώπιζαν τους Παριζιάνους του Λιονέλ Μέσι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα «έσφιγγε» ξανά το χέρι του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Μετά το πέρας των δύο αναμετρήσεων, η αλήθεια είναι πως τα συμπεράσματα είναι πολλά. Στα μεταξύ τους ματς, φαβορί δεν υπάρχει. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, η «πρωτιά» του ομίλου κρίθηκε στα σημεία και οι πρωταγωνιστές δεν ήταν απαραίτητα όσοι περιμέναμε.

Τι κρατάμε όμως από τα 180 «ακριβά» αγωνιστικά λεπτά που παρήλθαν; Τι συνέβη με τον Λιονέλ Μέσι, γιατί δεν είδαμε τον Σέρχιο Ράμος, πως έφτασε σε ένα ιδιαίτερο 5/5 η Σίτι και γιατί αναφερόμαστε σε ποσά όταν η οι δυο τους τίθενται αντιμέτωπες; Ας τα δούμε αναλυτικά…
Manchester City vs Paris Saint-Germain Player Ratings: Gabriel Jesus Finds  Winner for City


Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσά τους

Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο αντιπάλων, έλαβε χώρα στο Παρίσι και σηματοδοτούσε πιθανώς μία… προαναγγελία, για όσα θα ακολουθήσουν στο Champions League. Καμία ρεαλιστική πρόβλεψη δεν είχε υπόσταση και οι «πολίτες» έκαναν το ταξίδι για να συναντήσουν τον Λιονέλ Μέσι, για πρώτη φορά με άλλη ποδοσφαιρική φανέλα. Εν τέλει ηττήθηκαν με 2-0, δίχως να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, αλλά ισοφάρισαν την «σειρά» σε 1-1, με το ματς του Έτιχαντ.

Εκεί που αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, γύρισαν σε λιγότερο από μισή ώρα την κατάσταση από την «πλευρά» τους και με γκολ των Ραχίμ Στέρλινγκ και Γκαμπριέλ Ζεσούς, κατέκτησαν την «πρωτιά» του ομίλου!

Η πρώτη θέση, το 5 στα 5 και το ρεκόρ των «πολιτών»

Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να αποδείχθηκε σαφώς μία ισχυρή αντίπαλος για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως ούτε αυτή δεν μπόρεσε ρεαλιστικά να το σταματήσει, αποτρέποντας το από την «πρωτιά» του 1ου ομίλου. Η Σίτι κυριάρχησε, σκόραρε ένα γκολ περισσότερο στις μεταξύ τους συναντήσεις και είναι και… μαθηματικά στην κορυφή, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής.

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Πως οι «πολίτες» κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχόμενη φορά. Είναι η μοναδική αγγλική ομάδα που κατορθώνει κάτι τέτοιο, μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από το 2006 μέχρι και το 2011. Είναι αρκετό για να θεωρηθεί οιωνός, ενόψει της συνέχειας; Οψόμεθα…


Το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι στην Ευρώπη, δίχως το «ταμπλό» να γράφει… Μπαρτσελόνα

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η «ιστορία» του ποδοσφαίρου έμελλε να κάνει τον Λιονέλ Μέσι να πετύχει το πρώτο του γκολ στη νέα του «στέγη» απέναντι στον άνθρωπο που τον βοήθησε να εξελιχθεί όσο κανένας άλλος. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, σκόραρε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο Παρίσι το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, με ένα γκολ σήμα-κατατεθέν του και «πλήγωσε» τον Πεπ για 7η φορά στην καριέρα του.


Το πολυσυζητημένο ντεμπούτο του Σέρχιο Ράμος που… δεν είδαμε ποτέ

Πολλοί θεωρούν πως αν ο Σέρχιο Ράμος αγωνιζόταν στην βασική ενδεκάδα της Παρί Σεν Ζερμέν στο Έτιχαντ, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Το ματς δεν θα είχε «γυρίσει», οι Γάλλοι θα άντεχαν και ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα καλούνταν να διαχειριστεί διαφορετικά το ματς, με αποτέλεσμα να αφήσει χώρους στους φιλοξενούμενους και να χάσει μια και καλή την παρτίδα.

Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν έλαβε χώρα, από την στιγμή που ο τέως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν και πάλι απόντας. Εξακολουθεί να μην αγωνίζεται με την Παρί, δεν έχει κάνει ακόμη το ντεμπούτο του και μόλις πριν από μία εβδομάδα, επέστρεψε στις προπονήσεις!
Εικόνα


Γκουαρδιόλα εναντίον Ποτσετίνο, πράξη 22η

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι με διαφορά, ο δεύτερος κατά σειρά προπονητής που έχει τεθεί τόσες φορές αντιμέτωπος με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να είναι ο μόνος που τον ξεπερνά.

Μιλάμε για 22 αναμετρήσεις, σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας παράλληλα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, πως μόνο απίθανη δεν θεωρείται η επιστροφή του έμπειρου προπονητή της Παρί στην Premier League, για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρά ταύτα, οι νίκες του εναντίον του Πεπ, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του… ενός χεριού! Είναι μόλις τέσσερις, έχει ηττηθεί σε 13 περιπτώσεις και η πρόσφατη ανατροπή που υπέστη στο Έτιχαντ, σηματοδότησε την 3η του ήττα με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια!
Εικόνα


Υπέρογκα ποσά, απίστευτα οικονομικά δεδομένα

Δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το οικονομικό της υπόθεσης, σε μία «τιτανομαχία» που είναι αναμφίβολα… όλα τα λεφτά! Η αξία των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, με ακριβότερο από όλους τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που κοστολογείται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν διαθέτει παίκτες συνολικής αξίας 997 εκατομμυρίων! Φυσικά ακριβότερος της παίκτης είναι το παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου, Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έφτασε τα 50 ματς στο Champions League μόλις στα 22 του χρόνια, με την αξία του να ανέρχεται στα 160 εκατ. ευρώ.

Η μάχη των Αράβων, όπως θα μπορούσε να την αποκαλέσει κανείς λόγω των ιδιοκτητών των ομάδων, αποτελεί μία από τις ακριβότερες αναμετρήσεις στην ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τα 1,9 δις του περσινού τελικού!

Πως μπορεί λοιπόν κανείς να μην πιστεύει πως το εν λόγω ζευγάρι δεν θα συναντηθεί για… ακόμη μία φορά στο τρέχον Champions League, με φόντο το τρόπαιο; Ίσως κάποιος που δεν πιστεύει στους αριθμούς, τάσσεται κατά του. Σε κάθε περίπτωση, ο 1ος όμιλος ήταν εντυπωσιακός. Αναμένουμε την συνέχεια…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0