Football Talk

Ουκρανικές δυνάμεις, Μάλμε και Ζενίτ: Πορείες πρωταθλητισμού εντός συνόρων, αλλά εκτός Champions League με το... καλημέρα! (video)

Ουκρανικές δυνάμεις, Μάλμε και Ζενίτ: Πορείες πρωταθλητισμού εντός συνόρων, αλλά εκτός Champions League με το... καλημέρα! (video)
Οι όμιλοι του Champions League βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την ολοκλήρωσή τους και φέρνουν στο φως τις υποθέσεις των Μάλμε, Ζενίτ, Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ Ντόνετσκ, που αποδεικνύουν περίτρανα για ακόμα μία χρονιά πως η πρωτιά στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν εξασφαλίζει τίποτα εκτός συνόρων!
Η 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε, ξεκαθαρίζοντας ή περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα δεδομένα της πρόκρισης. 
 
Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις ομάδων που θα μπουν στις τελευταίες αναμετρήσεις χωρίς κανένα άγχος, για δύο λόγους: πρώτον, γιατί έχουν ήδη αποκλειστεί από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και δεύτερον, επειδή πιθανότατα του χρόνου θα έχουν μία νέα ευκαιρία στους ομίλους!
 
Το BN Sports ανοίγει το κεφάλαιο των ομάδων που πέρασαν και δεν... ακούμπησαν από το φετινό Champions League, παρότι στο πρωτάθλημα της χώρας τους διαπρέπουν!
EEZKICOLZVEE7PRIXG6ASSSYXE.jpg


Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ντιναμό Κιέβου 

Χέρι-χέρι πορεύονται στο πρωτάθλημα Ουκρανίας, με πανομοιότυπο τρόπο αποκλείστηκαν και από το Champions League. Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ έχουν συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό μετά από πέντε αγωνιστικές, έχουν σκοράρει μόλις μία φορά, ενώ έχουν δεχθεί εννέα και έντεκα γκολ αντίστοιχα. Οι δύο εκπρόσωποι του ουκρανικού ποδοσφαίρου πέρασαν και δεν... ακούμπησαν από τη φετινή διοργάνωση και αν η Ντιναμό δικαιολογείται λόγω της συνύπαρξής της στον 5ο όμιλο με την Μπενφίκα, την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν Μονάχου, η Σαχτάρ όφειλε να έχει καλύτερη συγκομιδή, έχοντας πάρει κάτι από τη Σέριφ Τίρασπολ από την οποία ηττήθηκε στην πρεμιέρα (15/09, 2-0). 
 
Μάλιστα, η κοινή συγκομιδή υπέρ και κατά τερμάτων, αλλά και βαθμών, δεν σταματά στο Champions League. Αμφότερες στο πρωτάθλημα Ουκρανίας έχουν 38 βαθμούς, 8 γκολ κατά και υπέρ 41 (Ντιναμό Κιέβου) και 40 (Σαχτάρ Ντόνετσκ).
 UEFA Champions League. Dynamo Kiev – Bayern Munich game canceled. A fan ran  onto the pitch


Μάλμε

Σε παρόμοια κατάσταση με τις προαναφερθείσες βρίσκεται η Μάλμε. Μετά από πέντε αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό, έχει δεχτεί δεκατρία γκολ και έχει σκοράρει μόλις μία φορά. Ως ελαφρυντικό μπορεί να χρησιμοποιήσει το γεγονός πως τέθηκε αντιμέτωπη με ομάδες κατά πολύ ανώτερες, όπως η Τσέλσι και η Γιουβέντους ή κατά πολύ πιο έμπειρες, όπως η Ζενίτ. Δεν κατάφερε να προβάλλει καμία αντίσταση και αν στην τελευταία της αναμέτρηση με τους Ρώσους, δεν είχε δει τον Τζιούμπα να αστοχεί από τα έντεκα βήματα στο 52' ίσως να μην είχε βαθμό αυτήν τη στιγμή.
 
Ωστόσο, η πορεία της εντός συνόρων παραμένει εκ διαμέτρου αντίθετη. Δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 55 βαθμούς, έχοντας μία απόσταση «ασφαλείας» από τη δεύτερη, Τζουργκάρντεν, που έχει 54, και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου σε δύο εβδομάδες από τώρα. 


Ζενίτ

Θα μπορούσε να μην βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα, αλλά ούσα κάτοχος ευρωπαϊκού τροπαίου (Κύπελλο UEFA 2008) και μία μόνιμη... παρουσία στο Champions League εδώ και μία τριετία, οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αλλάξει την πορεία της σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις της στον θεσμό, όπου και πάλι δεν προχώρησε στη διοργάνωση. Κατάφερε να αποτρέψει την ήττα απέναντι στη Μάλμε (23/11, 1-1) και δεν έθεσε σε κίνδυνο τη συνέχεια της στο Europa League, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς στους ομίλους, αλλά με τις Τσέλσι-Γιουβέντους στους 12 βαθμούς το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, τελείωσε. 
 
Στο ρωσικό πρωτάθλημα τα δεδομένα αλλάζουν. Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρήκε την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 βαθμούς, τέσσερις μακριά από την Ντιναμό Μόσχας που την «καταδιώκει», επιβεβαιώνοντας μία ολότελα διαφορετική πορεία εντός συνόρων.
Εικόνα
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0