Football Talk

Champions League, 2ος όμιλος: Ήρθε ο… Μεσσίας να κάνει άνω-κάτω τον όμιλο, εξασφάλισε την πρωτιά η Λίβερπουλ! (video)

Champions League, 2ος όμιλος: Ήρθε ο… Μεσσίας να κάνει άνω-κάτω τον όμιλο, εξασφάλισε την πρωτιά η Λίβερπουλ! (video)

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Πόρτο με 2-0 και σκόρερ τον Τιάγκο και τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ η Μίλαν έκανε… άνω-κάτω τον όμιλο με το γκολ που πέτυχε στο 87ο λεπτό με τον Μεσσίας!

Η -πρωτοπόρος- Λίβερπουλ, το βράδυ της Τετάρτης (24/11, 22:00) υποδέχτηκε στο Άνφιλντ την Πόρτο για την 5η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League, ενώ την ίδια ώρα η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξένησε την Μίλαν για τον 2ο όμιλο, στο Ουάντα Μετροπολιτάνο.

Ο αγώνας στην Αγγλία, όπου ο Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε ως βασικός στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ, είχε χαμηλό ρυθμό στην αρχή της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να κάνουν αναγνωριστικές κινήσεις. Η Λίβερπουλ δεν είχε λόγο να ρισκάρει, καθώς έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της! Από την άλλη μεριά η Πόρτο ήταν αυτή που ανέβασε τις γραμμές της και απείλησε πρώτη τον αντίπαλό της! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, άνοιξε το σκορ στο 37’ με τον Σαντιό Μανέ, αλλά το γκολ του Σενεγαλέζου ακυρώθηκε με την βοήθεια του VAR, καθώς ο επιθετικός των «κόκκινων» βρισκόταν εκτεθειμένος.

Η Λίβερπουλ μετά το ημίχρονο μπήκε δυναμικά. Μια στημένη φάση ήταν η αφορμή για να… μαζευτεί κόσμος στην περιοχή των Πορτογάλων, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και ο Τιάγκο Αλκάνταρα με ένα δυνατό, μονοκόμματο σουτ πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους! Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, διπλασίασε το σκορ στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης με ατομική ενέργεια και εξαιρετική προσποίηση, έβαλε την… υπογραφή του σε ακόμα μια αναμέτρηση, σφραγίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου!


H αναμέτρηση στη Μαδρίτη ξεκίνησε με υψηλό ρυθμό για την Ατλέτικο, η οποία είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, προσπάθησε να απειλήσει την Μίλαν. Η Ιταλοί προσπάθησαν -επιτυχημένα- να διασπάσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων και ταυτόχρονα έριξαν και τον ρυθμό του αγώνα, με την Ατλέτικο να οπισθοχωρεί.

Η Ατλέτικο επιστρέφοντας στον αγωνιστικό χώρο μετά την ανάπαυλα ήταν εκείνη που προσπάθησε με το Λεμάρ να απειλήσει αλλά ο Ταταρασάνου είχε απάντηση, μπλοκάροντας. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πίεσε αρκετά τους Μιλανέζους και τους έκλεισε στα μετόπισθεν, με… απανωτές φάσεις αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει! Η Μίλαν με τη σειρά της βρήκε χώρο και προσπάθησε να αναπτυχθεί, χωρίς αποτελεσματικότητα. Στο 71’ η Μίλαν έχασε διπλή ευκαιρία με τον Σάβιτς να απομακρύνει με το γόνατο! Στο 75ο λεπτό ο Ντε Πολ εξαπόλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Ταταρουσάνου είπε «όχι». Στο 87’ ο Μεσίας με μια εξαιρετική υποδοχή της μπάλας, «κέρδισε» τον Όμπλακ και έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους! Η Ατλέτικο έχασε μια μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 90+1’ με τον Κούνια να αστοχεί σε εξ επαφής πλασάρισμα!


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Λίβερπουλ – Πόρτο 2-0
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μίλαν 0-1

Βαθμολογία 2ου ομίλου:

  1. Λίβερπουλ 5 15 (15-5)
  2. Πόρτο 5 5 (3-8)
  3. Μίλαν 5 2  (5-7)
  4. Ατλέτικο Μαδρίτης 5 5 (4-7)

Πρόγραμμα της αγωνιστικής (7/12)

Μίλαν – Λίβερπουλ (22:00)
Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0