Football Talk

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ντόρτμουντ 3-1: «Μιμήθηκε» τον… Ρονάλντο ο Γκονσάλβες και έστειλε τους Βεστφαλούς στο Europa League!(video)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ντόρτμουντ 3-1: «Μιμήθηκε» τον… Ρονάλντο ο Γκονσάλβες και έστειλε τους Βεστφαλούς στο Europa League!(video)

Μία εξαιρετική Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε την εμφάνισή της απέναντι στην -γεμάτη με απουσίες – Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Πορτογαλία, για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League (3-1), με τον Γκονσάλβες να την «παίρνει από το χέρι» και να της εξασφαλίζει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, «γράφοντας» ιστορία!

Μπορεί το 5/5 του Άγιαξ και η νίκη του με ανατροπή επί της ουραγού Μπεσίκτας να ήταν αξιέπαινη, όμως η κρισιμότερη αναμέτρηση για τον 3ο όμιλο του Champions League, ήταν αδιαμφισβήτητα αυτή ανάμεσα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Πορτογαλία, με τους Βεστφαλούς να κάνουν το ταξίδι, όντες με πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αλλά εν τέλει να καταλήγουν να ηττώνται με 3-1 και να αποκλείονται.

Το χειρότερο δηλαδή δυνατό σενάριο για το σύνολο του Μάρκο Ρόζε, το οποίο ήταν ελλιπές και δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να προβάλλει σθεναρή αντίσταση απέναντι στους φορμαρισμένους Πορτογάλους που προέρχονταν από το 9/9 σε όλες τις διοργανώσεις.

Η υπόθεση-πρόκριση μάλιστα, επί της ουσίας ολοκληρώθηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Ο Γκονσάλβες, έπειτα από ένα πρώτο, ισορροπημένο μισάωρο, έκανε το 1-0, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σουλτς, αλλά η «σφραγίδα» επήλθε οκτώ λεπτά αργότερα.


Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο την προσωπική του ενέργεια, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ο Κόμπελ και «έγραψε» ιστορία, όντας ο μοναδικός Πορτογάλος της Σπόρτινγκ που σκοράρει σε δύο συνεχόμενα ματς της ομάδας του από δύο γκολ, μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ακολούθησε μία τεράστια ευκαιρία του Μάλεν στο 40ο λεπτό, σε μία κομβική στιγμή για την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Ντόρτμουντ, ενώ 17 αγωνιστικά λεπτά αργότερα, με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Πάμπλο Σαράμπια, που αστόχησε σε τετ-α-τετ.


Το ματς έγινε «τρελό», με μεγάλες φάσεις εκατέροθεν και γκολ των φιλοξενούμενων στο 54’ με… αυτογκόλ, το οποίο όμως δεν μέτρησε, μιας και στο 50’ ο Ρενιέρ ήταν εκτεθειμένος.

Η Ντόρτμουντ κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος μέχρι και το 70’, η αποβολή του Τσαν στο 74’ τελείωσε την συζήτηση, το σκορ έγινε 3-0 με γκολ του Πόρο στο 81’ και χαμένο πέναλτι του σκόρερ, και το μόνο που κατάφερε η Ντόρτμουντ ήταν  να μειώσει με τον Μάλεν στις καθυστερήσεις.

Άμεση συνέπεια αποτελεί η πρόκριση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ως δεύτερη για δεύτερη φορά στην ιστορία της και η εξασφάλιση της 3ης θέσης για τους Γερμανούς, μόνο πάνω από την ουραγό Μπεσίκτας.


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Μπεσίκτας – Άγιαξ 1-2 (22’ Γκεζάλ – 64’, 69’ Χάλερ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ντόρτμουντ 3-1 (30’, 38’ Γκονσάλβες, 81’ Πόρο – 93’ Μάλεν)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1.Άγιαξ 5 15 (16-3)

2.Σπόρτινγκ Λισαβόνας 5 9 (12-8)

3 Μπορούσια Ντόρτμουντ 5 6 (5-11)

4.Μπεσίκτας 5 0 (3-14)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (7/12):

Άγιαξ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:00)

Ντόρτμουντ – Μπεσίκτας (22:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0