Football Talk

Μπεσίκτας - Άγιαξ 1-2: Εξασφάλισε πρωτιά ο «Αίαντας», ισοφάρισε τον Λεβαντόφσκι ο Αλέ! (video)

Μπεσίκτας - Άγιαξ 1-2: Εξασφάλισε πρωτιά ο «Αίαντας», ισοφάρισε τον Λεβαντόφσκι ο Αλέ! (video)
Ο Άγιαξ με την... υπογραφή του Σεμπαστιάν Αλέ, ανέτρεψε την αναμέτρηση απέναντι στην Μπεσίκτας, η οποία πήρε το προβάδισμα και εξαφάλισε την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου στο UEFA Champions League!

Ο Άγιαξ ήθελε μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο του UEFA Champions League, αλλά ο Αίαντας και ο Σεμπαστιάν Αλέ δεν ήρθαν στο Vodafone Park για κάποιο άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

 

Οι γηπεδούχοι μπορεί να άνοιξαν το σκορ με τον Ρασίντ Γκεζάλ από την άσπρη βούλα, όμως ο Αλέ χρειάστηκε μόλις 45’ για να βάλει δύο γκολ, να γυρίσει το ματς και να διατηρήσει το απόλυτο (5/5) της ομάδας του αλλά και φτάσει τα 9 γκολ συνολικά, ισοφαρίζοντας τον Πολωνό στράικερ της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι.

 

Το ματς στη Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε ιδανικά, αφού και οι δύο ομάδες είχαν «βγει» από νωρίς στην επίθεση, με τον Αίαντα να απειλεί με τα πολύ καλά σουτ των Περ Σχούρς στο 6’ και του Μοχάμεντ Ντάραμι στο 8’. Η Μπεσίκτας απάντησε στις φάσεις του Άγιαξ με δοκάρι του Βαλεντίν Ροζιέ στο 13ο λεπτό, ενώ εφτά λεπτά αργότερα ο Νουσαίρ Μαζραουί έκανε χέρι στη μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ της Μπεσίκτας και ο Βόσνιος διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την ευθύνη πήρε ο Ρασίντ Γκεζάλ ο οποίος ευστόχησε και νίκησε τον Αντρέ Ονάνα από τα 11 μέτρα και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Άγιαξ συνέχισε να απειλεί, με τον Ντούσαν Τάντιτς να χάνει μία τεράστια ευκαιρία στο 28’.

Ο Τεν Χαγκ έβαλε το βαρύ πυροβολικό του στο δεύτερο ημίχρονο, τον Σεμπαστιάν Αλέ, που χρειάστηκε μόλις εννιά λεπτά για να σκοράρει και να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Ντάβι Κλάασεν έβγαλε μία πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Νικολάς Ταγκλιαφίκο και αυτός σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ιβοριανό επιθετικό, σκοράρoντας και στα πέντε ματς των ομίλων! Φυσικά, ο Αλέ δεν σταμάτησε εκεί. Ο επιθετικός του Άγιαξ γύρισε μόνος του το ματς στο 69ο νικώντας ξανά τον Μερτ Γκιουνόκ έπειτα από πάσα του Λισάντρο Μαρτίνεζ. Ο 27 χρονος σέντερ φορ ισοφάρισε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη λίστα των πρώτων σκόρερ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, με 9 γκολ σε 5 αγώνες! Ο Άγιαξ πίεσε για το 3ο γκολ, με τον Λισάντρο Μαρτίνεζ να πιάνει μία πολύ ωραία κεφαλιά στο 84ο λεπτό, αλλά με τον Γκιουνόκ να κάνει μία εξαίσια επέμβαση και να κρατάει το τελικό 1-2.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Γκιουνόκ, Ροζιέ, Βίντα, Μοντέρο (Γιουσάλ 81΄), Μεράς, Τοπάλ (Χάτσινσον 81΄), Πιάνιτς (Ουτσάν 80΄), Γκεζάλ (Μπατσουαγί 67’), Ενκουντού, Άλεξ Τεισέιρα (Μποζντογκάν 59’), Λάριν

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάγκ): Ονάνα, Μαζραουί (Τίμπερ 72’), Σχούρς (Ρενσχ 77’), Λισάντρο Μαρτίνεζ, Ταγκλιαφίκο (Μπλιντ 76’), Κλάασεν, Γκράβενμπερχ, Μπέργκχαους (Τέιλορ 84΄), Νέρες, Ντάραμι (Αλέ 46’), Τάντιτς

Φοίβος Πεφάνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0