Football Talk

ΠΑΟΚ: Το μοτίβο που ακολουθούν οι Θεσσαλονικείς στην 5η αγωνιστική, δείχνει «διπλό» στην Σλοβακία! (video)

ΠΑΟΚ: Το μοτίβο που ακολουθούν οι Θεσσαλονικείς στην 5η αγωνιστική, δείχνει «διπλό» στην Σλοβακία! (video)

Το πιο σημαντικό του ματς μέχρι το επόμενο δίνει απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας ο ΠΑΟΚ, για την 5η αγωνιστική του Europa Conference League, με την παράδοση να μην είναι απαραίτητα υπέρ του, αλλά το μοτίβο των αναμετρήσεων τα τελευταία οκτώ χρόνια να δείχνει… διπλό!

«Ιστορική» χαρακτηρίζεται η εξόρμηση του ΠΑΟΚ στην Σλοβακία, για την 5η αγωνιστική του Europa Conference League απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τους Θεσσαλονικείς να αναζητούν το τρίποντο, προκειμένου να αποτελέσουν την πρώτη ελληνική ομάδα που θα βρεθεί με το… ένα πόδι, στην επόμενη φάση του νεοσύστατου θεσμού.

Ωστόσο, η «αποστολή» τους μόνο απλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι Σλοβάκοι βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική θέση με την ελληνική ομάδα, μετρούν 10 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το τελευταίο ματς που δεν κατάφεραν να κερδίσουν, έλαβε χώρα στην Τούμπα (1-1)!

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την παράδοση του ΠΑΟΚ στην 5η αγωνιστική των ευρωπαϊκών του αναμετρήσεων από το 2013 και έπειτα, καθιστούν τον «τελικό» απέναντι στην Σλόβαν, μία αναμέτρηση που θα χρειαστεί υπομονή και ένα…ρητό.

Αυτό που λέει πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται». Διότι αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει την παράδοση που το θέλει να κάνει «διπλό» ανά τρία χρόνια στην 5η αγωνιστική, όταν παραβρίσκεται στην Ευρώπη, τότε η Σλοβακία θα είναι η επόμενη χώρα που θα το βιώσει, μετά το Καζακστάν και την Ιταλία.


Το 2013 ήταν απέναντι στην Σαχτιόρ και τρία χρόνια μετά ήταν κόντρα στην Φιορεντίνα. Κανένας εκ των τωρινών ποδοσφαιριστών του δεν ήταν παρών και στις δύο περιπτώσεις. Το εντυπωσιακό τρίποντο όμως επί ιταλικού εδάφους, μπορούν να το επιβεβαιώσουν τόσο ο Βαρέλα, όσο και ο Κρέσπο, που ήταν βασικοί!

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ στην 5η αγωνιστική των ευρωπαϊκών του διοργανώσεων:

Σαχτιόρ Καραγκαντί – ΠΑΟΚ 0-2 (2013-14)

ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα 0-1 (2014-15)

ΠΑΟΚ – Καμπάλα 0-0 (2015-16)

Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3 (2016-17)

Τσέλσι – ΠΑΟΚ 4-0 (2018-19)

Ομόνοια – ΠΑΟΚ 2-1 (2020-21)

Σλόβαν – Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ (2021-22)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0