Football Talk

Πεπ Γκουαρδιόλα για Μπεγκιριστάιν: «Χωρίς αυτόν, δεν θα ήμουν εδώ»!

Πεπ Γκουαρδιόλα για Μπεγκιριστάιν: «Χωρίς αυτόν, δεν θα ήμουν εδώ»!

Μπορεί η αναμέτρηση απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν να έχει πρωταρχική σημασία για άπαντες στις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι, όμως αυτό δεν παύει να σημαίνει πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να αναφερθεί στην συνέντευξη Τύπου σε κάτι διαφορετικό.

Την φιλία του με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν εδώ και 30 χρόνια, όντες και οι δύο στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κατέληξαν να δουλέψουν μαζί από διαφορετικά πόστα, εξήρε στην συνέντευξη Τύπου του ματς της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Πεπ Γκουαρδιόλα, επισημαίνοντας πόσο σημαντικός είναι για αυτόν ο Ισπανός συνεργάτης του.

Πρόκειται για τον διευθυντή ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Σίτι από το 2012, ο οποίος έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις επιτυχίες της ομάδας, είναι πάντα δίπλα στον… φίλο του, και κανένας δεν… κατηγορεί κανέναν, όταν τα σχέδια των «πολιτών» δεν πάνε όπως αμφότεροι επιθυμούν.

Η συζήτηση και το συνεργατικό κλίμα κυριαρχεί ανάμεσά τους, με τον Γκουαρδιόλα να δηλώνει χαρακτηριστικά πως αν… δεν ήταν ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν στην Μάντσεστερ Σίτι, πιθανότατα ούτε εκείνος θα βρισκόταν εκεί.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Καταλανού προπονητή:

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι για εμένα. Ένας από τους λόγους που παραμένω στη Μάντσεστερ Σίτι, είναι αυτός. Γνωριστήκαμε όταν ήμουν 19 και είμαστε καλοί φίλοι. Δουλεύουμε καλά μαζί και δεν κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Έχω κατακριθεί για τα αποτελέσματα, αλλά και οι δύο έχουμε ως στόχο το καλύτερο για τον σύλλογο. Είναι αφοσιωμένος, πάντα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ποτέ απέναντι σε δημοσιογράφους. Είναι εξαιρετικός, το έχω δει και στην Μπαρτσελόνα και εδώ! Το να δουλεύω με ανθρώπους όπως ο Τσίκι είναι απόλαυση.

Δεν τους βρίσκεις εύκολα. Γνωριζόμαστε 30 χρόνια, παίξαμε μαζί και με εμπιστεύτηκε όσο κανένας. Χωρίς αυτόν, δεν θα ήμουν εδώ. Η Σίτι είναι εξαιρετικά τυχερή που τον έχει να υποστηρίζει τις ακαδημίες τηςκ και πολλά ακόμη πράγματα. Είναι ιδανικό ο διευθυντής της ομάδας να στηρίζει τον προπονητή»!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0