Football Talk

Γιουβέντους: Αρνητικό ρεκόρ 17 χρόνων λόγω… Τσέλσι και εν αναμονή της ανατολής! (video)

Γιουβέντους: Αρνητικό ρεκόρ 17 χρόνων λόγω… Τσέλσι και εν αναμονή της ανατολής! (video)

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η συντριπτική ήττα της Γιουβέντους από την Τσέλσι στο Champions League, με την «γηραιά κυρία» να αναμένει πλέον τη λύτρωσή της.

Σχετικά Άρθρα

Οι περισσότεροι προσκυνούν τον ήλιο όταν ανατέλλει παρά όταν δύει. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την περίπτωση της Γιουβέντους η οποία τη μία εβδομάδα πανηγύριζε το 4-2 επί της Ζενίτ και χθες (23/11), είκοσι ημέρες αργότερα, είδε την Τσέλσι να την σκορπίζει στους τέσσερις ανέμους και στη συνέχεια τον ιταλικό Τύπο να την… δικάζει!

Η ήττα της «γηραιάς κυρίας» είναι μεταξύ άλλων και ιστορική καθώς είναι η πρώτη φορά έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια που ηττάται – ανεξαρτήτου διοργάνωσης – δεχόμενη 4 γκολ. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο χρονολογείται πίσω στον Φλεβάρη του 2004, όταν η Ρόμα είχε πάρει μια πανηγυρική νίκη στο Ολίμπικο με 4-0 για την 20η αγωνιστική της Serie A.

Σκόρερ τότε είχαν αναδειχθεί οι Ντακούρ (13’), Τότι (53’) και Κασάνο (70’, 85’) ενώ ο κίπερ Πελιτσόλι είχε αποκρούσει και το πέναλτι του Τρεζεγκέ στο 74’!

Μπορεί το αποτέλεσμα βαθμολογικά να μην παίζει κανέναν απολύτως ρόλο, παρόλο που οι «μπλε» σκαρφάλωσαν στην κορυφή του ομίλου, ωστόσο η πικρία που άφησε στον κόσμο της ομάδας είναι ανεξίτηλη. Μάλιστα τα ιταλικά μέσα δεν συγκρατήθηκαν στην καταδικαστική κριτική τους προς την εικόνα της ομάδας χαρακτηρίζοντάς την «ξεδιάντροπη» και πως «δεν μπορούσες να την δεις».

pjimage.jpg

Επιπλέον η «Tuttosport» σημειώνει πως οι ποδοσφαιριστές «παραδόθηκαν» στο Λονδίνο και τους δόθηκε «μάθημα ποδοσφαίρου από την πλευρά του Τόμας Τούχελ που τους… τσάκωσε», ενώ η «Corriere dello Sport» αναφέρεται στην ομάδα ως «Μικρή Γιούβε»!

Τέλος η «Gazzetta dello Sport» τονίζει πως αυτή της η εμφάνιση οδηγεί την ομάδα να πιέσει για την υπογραφή μιας συμφωνίας με τον επιθετικό της Φιορεντίνα, Ντούσαν Βλάχοβιτς, υπογραμμίζοντας πως «σπεύδει να αποκαταστήσει τη ζημιά κάνοντας προσφορά 42 εκατομμυρίων λιρών για τον επιθετικό τον Ιανουάριο».

pjimage_1.jpg

Σίγουρα η Γιουβέντους θα πρέπει να δει το πάθημα ως μάθημα και να αλλάξει νοοτροπία προτού κληθεί να πληρώσει κι άλλα σπασμένα. Από την κάθε ήττα πάντα υπάρχει κάτι να κερδίσεις και φυσικά για αυτόν τον λόγο ο ήλιος δύει: για να ανατείλει ξανά!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0