Football Talk

Τσέλσι: Πρόκριση με… ιστορική νίκη και «μηδέν» παθητικό με τον Τόμας Τούχελ στο Στάμφορντ Μπριτζ στην Ευρώπη! (video)

Τσέλσι: Πρόκριση με… ιστορική νίκη και «μηδέν» παθητικό με τον Τόμας Τούχελ στο Στάμφορντ Μπριτζ στην Ευρώπη! (video)

Δεν είναι ψέμα να θεωρήσει κάποιος την Τσέλσι την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη την δεδομένη χρονική στιγμή. Συνέτριψε την Γιουβέντους, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερή της νίκη απέναντι σε ιταλικό σύλλογο και διατήρησε το «μηδέν» και πάλι. Για την ακρίβεια, για ακόμη μία φορά, καθώς ο Τόμας Τούχελ, δεν έχει δεχθεί γκολ ακόμη στο Στάμφορντ Μπριτζ, στο Champions League!

Πρόκειται σαφώς για μία εκ των πιο φορμαρισμένων ομάδων στην Ευρώπη την δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι συνεπέστατη στην Premier League, ούσα στην κορυφή της βαθμολογίας και με μόλις δύο απώλειες πόντων, έχει να δεχθεί γκολ από τον Αύγουστο σε… πρώτο ημίχρονο, και παρουσιάζεται το ίδιο αποτελεσματική και στην Ευρώπη, όπου θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Προς το παρόν τα καταφέρνει περίφημα, ούσα πιο εντυπωσιακή από πέρυσι, που συνήθιζε απλώς να κρατά το «μηδέν». Για την ακρίβεια, αυτό κάνει και τώρα, αλλά σκοράρει πολύ περισσότερο. Οι κεντρικοί της αμυντικοί έχουν καταλυτική επίδραση στο παιχνίδι της, ο Χάβερτς και ο Βέρνερ έχουν προσαρμοστεί στο έπακρο στα «θέλω» του Τούχελ και ουδείς μπορεί να φανταστεί τι θα συμβεί, όταν επιστρέψει και ο Ρομέλου Λουκάκου.

Μπορεί λοιπόν να ακούγεται υπερβολικό, αλλά η ευρεία επικράτηση της Τσέλσι απέναντι στην Γιουβέντους με 4-0, είχε αναμφίβολα ιστορικό χαρακτήρα. Ο λόγος;

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Τσέλσι ταξίδεψε στο Τορίνο, με στόχο να συνεχίσει το αήττητο σερί της επί των ημερών του Τόμας Τούχελ, αλλά απέτυχε. Εκεί είχε στάση… «μπιανκονέρι», που με βασικό τους όπλο το πάθος, κατόρθωσαν να βάλουν φρένο στους «μπλε», να πάρουν τους τρεις βαθμούς με το 1-0 του Κιέζα και να κερδίσουν την Τσέλσι για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ίδια διοργάνωση.


Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, όταν η «Γηραιά Κυρία» έφτασε στο Λονδίνο, βρισκόταν μπροστά από μία πρόκληση. Αν έκανε το «διπλό» και υποχρέωνε τον Τόμας Τούχελ στην πρώτη του εντός έδρας ήττα στο Champions League, θα αποτελούσε την πρώτη ομάδα της διοργάνωσης που θα κέρδιζε τους «μπλε», τρεις συνεχόμενες φορές.

Εν τέλει, το εν λόγω επιχείρημα αποδείχθηκε τόσο δύσκολο όσο ακουγόταν! Η Τσέλσι ήταν εντυπωσιακή, επικράτησε με 4-0, υποχρέωσε το σύνολο του Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι στην πιο «βαριά» ήττα της ιστορίας του στον θεσμό και πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της απέναντι σε ιταλική ομάδα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Για την ακρίβεια, την μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη της επί ιταλικού συλλόγου στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ισοφαρίζοντας και την καλύτερη επίδοσή της, δίχως τον παράγοντα του γηπέδου. Πότε ήταν η προηγούμενη;


Αρχές Νοεμβρίου του 2003
, όταν η Τσέλσι έκανε το Λονδίνο – Ρώμη να μοιάζει απλή υπόθεση και πέρασε «αέρα» από το «σπίτι» της Λάτσιο με 4-0! Πέρασαν 18 χρόνια για να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, με την αναμέτρηση να έμελλε να έχει την υπογραφή τριών Άγγλων (Τσαλόμπα, Ρις Τζέιμς και και Οντόι), δύο Γερμανών (Τούχελ και Βέρνερ) και ενός… Ιταλού. Του αρχηγού των Λονδρέζων… Ζορζίνιο που με την εξαιρετική του εμφάνιση, «πλήγωσε» τους συμπατριώτες του!

Τα επιτεύγματα της Τσέλσι όμως δεν σταματούν εκεί. Και πως να το κάνουν άλλωστε, αν αναλογιστεί κανείς πως όλα αυτά συνδυάζονται και με το εντυπωσιακό «μηδέν» στην εστία της, στο Champions League, σε πέντε ενενηντάλεπτα, στο Στάμφορντ Μπριτζ;

Ο Τόμας Τούχελ μετρά 450 αγωνιστικά λεπτά απαραβίαστης εστίας και η μοναδική φορά που «πληγώθηκε» ενώ ήταν γηπεδούχος, έλαβε χώρα απέναντι στην Πόρτο (0-1), με την αναμέτρηση όμως να διεξάγεται στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθκουάν»!

Πρόκειται λοιπόν για μία εξαιρετική ομάδα, υπό τις οδηγίες ενός ικανότατου προπονητή που αντλεί από τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή του την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Η Τσέλσι εντυπωσιάζει, η εικόνα της και οι αριθμοί της το αποδεικνύουν και αυτό που απομένει είναι η συνέχεια.

Η κατάσταση που βρίσκεται κρατά από τα τέλη Ιανουαρίου του 2021 και φτάσαμε στο… Νοέμβριο. Υπάρχει ομάδα που μπορεί να αντέξει… έτσι 1,5 χρόνο; Μέχρι τώρα, ίσως όχι. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0