Football Talk

Champions League, 8ος όμιλος: Σκόρπισε στους... τέσσερις ανέμους τη Γιουβέντους η Τσέλσι - Έσωσε τον βαθμό στο 92' η Ζενίτ! (video)

Champions League, 8ος όμιλος: Σκόρπισε στους... τέσσερις ανέμους τη Γιουβέντους η Τσέλσι - Έσωσε τον βαθμό στο 92' η Ζενίτ! (video)

Την πιο βαριά της ήττα στο Champions League κατέγραψε η Γιουβέντους καθώς είδε την Τσέλσι να σκοράρει εις βάρος της 4 γκολ! – Μάλμε και Ζενίτ έμειναν στο 1-1 με τους Ρώσους να ισοφαρίζουν στο… παρά πέντε.

Τουλάχιστον χορταστική ήταν η 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Champions League. Η Τσέλσι πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με 4-0 απέναντι στη Γιουβέντους, με τη «γηραιά κυρία» να καταγράφει την ευρύτερη ήττα της στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ από την άλλη η Μάλμε κατέγραψε την πρώτη της νίκη για φέτος με το 1-0 επί της Ζενίτ.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Σε γενικές γραμμές οι Άγγλοι ήταν πιο κινητικοί, ωστόσο μέχρι και το πρώτο εικασάλεπτο δεν είχαν σημειώσει κάποια πολύ σημαντική ευκαιρία που θα τους έφτανε στο γκολ.

Στο 25ο λεπτό, όμως, ο Τσαλόμπα ήρθε να ταράξει τις ισορροπίες. Ο 22χρονος με ένα άπιατο σουτ στα όρια της μικρής περιοχής έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους και παράλληλα έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης στην πρώτη του φορά στη βασική ενδεκάδα του συλλόγου που σκοράρει στη διοργάνωση, έπειτα από τον Όσκαρ τον Σεπτέμβριο του 2012 (21 χρονών και 10 ημερών τότε).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε ακόμη υψηλότερους ρυθμούς για την Τσέλσι! Ο Τιάγκο Σίλβα προειδοποίησε αρχικά με σουτ στο 53’, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο Τζέιμς ήταν εκείνος που έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ! Πιο συγκεκριμένα ο 21χρονος εξαπέλυσε ένα σουτ μέσα από την περιοχή και – μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο – σημείωσε το 2-0.

Το… πάρτι συνεχίστηκε για τους «μπλε»! Με τον Χάντσον – Οντόι να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ, η Τσέλσι πανηγύρισε για ακόμη μία φορά.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ωστόσο ο Βέρνερ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Με τον Γερμανό να παίρνει μια εξαιρετική πάσα, έκανε το χαμηλό σουτ και «σφράγισε» το 4-0 και την άνοδό της στην κορυφή του ομίλου!

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μάλμε και Ζενίτ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, καθώς ο Ρακίτσκι «λύτρωσε» τους Ρώσους στο 90’+2!

Ο Ρικς ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά τη Μάλμε. Συγκεκριμένα στο 28ο λεπτό ο 34χρονος με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 53ο λεπτό, ωστόσο την πέταξαν στα σκουπίδια καθώς ο Τσιούμπα αστόχησε από την άσπρη βούλα. Στις καθυστερήσεις, όμως, της αναμέτρησης (90’+2) ο Ρακίτσκι – με νέο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα – κατάφερε να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στους Ρώσους.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Τσέλσι – Γιουβέντους (25’ Τσαλόμπα, 56’ Τζέιμς, 58’ Χάντσον – Οντόι, 90’+5 Βέρνερ)

Μάλμε – Ζενίτ (28’ Ρικς)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Τσέλσι 5 12 (10:1)

2. Γιουβέντους 5 12 (9:5)

3. Ζενίτ 5 3 (6:7)

4. Μάλμε 5 3 (1:12)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (08/12):

Γιουβέντους – Μάλμε (19:45)

Ζενίτ – Τσέλσι (22:00)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0