Football Talk

Champions League, 7ος όμιλος: Νίκες... χρυσάφι για Σεβίλλη και Λιλ - Όλα θα κριθούν στο «νήμα» της τελευταίας αγωνιστικής! (video)

Champions League, 7ος όμιλος: Νίκες... χρυσάφι για Σεβίλλη και Λιλ - Όλα θα κριθούν στο «νήμα» της τελευταίας αγωνιστικής! (video)
Σεβίλλη και Λιλ εκμεταλλεύθηκαν τις έδρες τους και κατάφεραν να πάρουν νίκες χρυσάφι απέναντι σε Βόλφσμπουργκ (2-0) και Σάλτσμπουργκ (1-0) αντίστοιχα. Πλέον, και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου βρίσκονται σε απόσταση... αναπνοής και τα εισιτήρια για τους «16» αναμένεται να κριθούν στο νήμα!

Αν όλα ήταν ανοιχτά πριν την έναρξη της 5ης αγωνιστικής στον έβδομο όμιλο, τι να πει κανείς τώρα;

Τόσο η Σεβίλλη, όσο και η Λιλ, πήραν τις απαραίτητες νίκες στην έδρα τους και ελπίζουν πως το τέλος της έκτης αγωνιστικής θα τις βρει στις πρώτες δύο θέσεις. Αρχικά, οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν με 2-0 της Βόλφσμπουργκ και ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, την ώρα που οι «λιλουά» με το γκολ του Ντέιβιντ, έμειναν μόνοι πρώτοι στο γκρουπ!



Η
Σεβίλλη γνώριζε πως η νίκη είναι μονόδρομος και από το πρώτο λεπτό φρόντισε να το δείξει. Τα ηνία της αναμέτρησης ήρθαν στην πλευρά της στο 13ο λεπτό, όταν ο Ράκιτιτς έβγαλε μία σέντρα ακριβείας, συστημένη στο κεφάλι του Γιορντάν που δεν λάθεψε και έγραψε το 1-0!


Δέκα λεπτά αργότερα, παραλίγο να απαντήσει η Βόλφσμπουργκ, αλλά ο Μπόνο είπε «όχι» στο σουτ του Νμέτσα, μετά την όμορφη ατομική του προσπάθεια.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, οι Ανδαλουσιανοί πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους. Τόσο ο Πάπου Γκόμεζ στο 61', όσο και ο Κουντέ στο 68', όμως, δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Εν τέλει, το έπραξε ο Ράφα Μιρ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, γράφοντας το τελικό σκορ του παιχνιδιού στο 2-0 και σφράγισε μία υπερπολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Λιλ, που επίσης καιγόταν για τoυς τρεις βαθμούς, κατάφερε να επικρατήσει της Σάλτσμπουργκ χάρις το γκολ του Ντέιβιντ στο 31ο λεπτό! 


Οι «λιλουά» πέρασαν διά… πυρός και σιδήρου για να κρατήσουν τη νίκη, αφού οι Αυστριακοί έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να απαντήσουν στο δεύτερο μέρος. Η μεγαλύτερη από αυτές ήρθε στο 58ο λεπτό, όταν ο Κρίστενσεν έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα έγλειψε το αριστερό δοκάρι των Γάλλων. Η απάντηση τους ήρθε από τον Μπαμπά στο 74ο λεπτό, αλλά η άμυνα των Αυστριακών ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε.

Στα εναπομείναντα λεπτά, τίποτα δεν άλλαξε στην αναμέτρηση, με το τελευταίο σφύριγμα να είναι... μουσική στα αυτιά των παικτών της Λιλ, που μένουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του ομίλου!

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του έβδομου ομίλου:

Λιλ – Σάλτσμπουργκ 1-0 (31' Ντέιβιντ)

Σεβίλλη – Βόλφσμπουργκ 2-0 (13' Γιορντάν, 90+7' Ράφα Μιρ)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1.Λιλ 5 8 (4-3)
2.Σάλτσμπουργκ 5 7 (7-6)
3.Σεβίλλη 5 6 (5-4)
4.Βόλφσμπουργκ 5 5 (4-7)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του εβδόμου ομίλου:

Βόλφσμπουργκ – Λιλ (22:00)

Σάλτσμπουργκ – Σεβίλλη (22:00)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0