Football Talk

Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα 0-0: Ζωντανοί οι «μπλαουγκράνα» λόγω... Σεφέροβιτς - Η πρόκριση περνά από το Μόναχο! (video)

Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα 0-0: Ζωντανοί οι «μπλαουγκράνα» λόγω... Σεφέροβιτς - Η πρόκριση περνά από το Μόναχο! (video)
Η Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να φύγει με άδεια χέρια από το Καμπ Νόου, αλλά για καλή της τύχη ο Σεφέροβιτς έχασε το... άχαστο στις καθυστερήσεις και διατήρησε το 0-0 με την Μπενφίκα! Η πρόκριση στους «16» περνά από το Μόναχο (08/12, 22:00) για τους «μπλαουγκράνα» την ώρα που οι «αετοί» θα υποδέχονται τη Ντιναμό Κιέβου!
Σχετικά Άρθρα

Η τυχή ήταν με το μέρος της Μπαρτσελόνα και οι ελπίδες για πρόκριση παρέμειναν μετά το τελικό σφύριγμα. 

Οι Καταλανοί ήρθαν ισόπαλοι με την Μπενφίκα, σε ένα ματς χωρίς σκορ, χάρις την τέραστια χαμένη ευκαιρία του Σεφέροβιτς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Τσάβι, που πλέον καλείται να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου (08/12, 22:00) αν θέλει να κρατά την τύχη στα χέρια της!


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να δείχνει διάθεση να επιβληθεί στο Καμπ Νόου, γνωρίζοντας πως το ματς χαρακτηρίζεται ως «ζωής και θανάτου» για την πρόκρισή της. Μόλις στο 8ο λεπτό είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία.

Ο Ντεμίρ με υπέροχη ατομική ενέργεια, πέρασε δύο αμυντικούς, σούταρε, αλλά ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Για να σημειωθεί η επόμενη αξιόλογη ευκαιρία χρειάστηκε να περάσουν 19 λεπτά. Ήταν η προσπάθεια του Γκάβι που… αφύπνισε το κοινό των «μπλαουγκράνα», όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκτέλεσε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της Μπενφίκα. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Ζόρντι Άλμπα να απειλήσει, αλλά βρήκε τον Έλληνα γκολκίπερ και πάλι σε ετοιμότητα.

Στο 35ο λεπτό, λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ οι Πορτογάλοι με τον Οταμέντι, αλλά παρότι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ ακυρώθηκε. Κατά αυτόν τον τρόπο, το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, αφού και η προσπάθεια του Ντεμίρ στο 43’ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των Πορτογάλων.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Μπενφίκα συνέχισε να κλείνει τους χώρους, την ώρα που οι «μπλαουγκράνα» είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, χωρίς να μπορούν να την μετατρέψουν σε κάτι περισσότερο. Η πρώτη αξιομνημόνευτη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 68ο λεπτό, όταν ο Φρένκι ντε Γιονγκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι «μπλαουγκράνα» πίστεψαν πως βρήκαν το γκολ της... λύτρωσης στο 84ο λεπτό, όταν ο Ρόναλντ Αραούχο έφυγε στην πλάτη της πορτογαλικής άμυνας, νίκησε τον Βλαχοδήμο, αλλά είδε τον βοηθό να ακυρώνει το γκολ που πέτυχε.


Μάλιστα, η Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να φύγει χωρίς βαθμό από το ματς, αλλά ο Χάρις Σεφέροβιτς έχασε μία ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται και δεν χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η αναμέτρηση έκλεισε χωρίς σκορ και πλέον το σύνολο του Τσάβι έχει μπει σε πολύ σοβαρούς μπελάδες, όσον αφορά την πρόκρισή του στους «16», αφού για να νιώθει ασφαλές θα πρέπει να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου στις 8 Δεκεμβρίου (22:00).
 

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο (86' Γκαρσία), Πικέ, Λενγκλέ (86' Ντεστ), Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Νίκο, Ντεμίρ (66' Ντεμπελέ), Γκάβι, Ντεπάι

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Οταμέντι, Βερτόνγκεν, Ζιλμπέρτο, Βάιγκλ, Ζοάο Μάριο (59' Τααράμπτ), Γκριμάλδο (81' Σεφέροβιτς), Σίλβα 970' Λαζάρο), Έβερτον (70' Πίτσι), Γιάρεμτσουκ (59' Νιούνιες)

 

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου:

Ντιναμό Κιέβου – Μπάγερν Μονάχου 1-2 (70’ Γκαρμάς – 14’ Λεβαντόφσκι, 42’ Κομάν)

Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα 0-0

 

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1.Μπάγερν Μονάχου 5 15 (19-3)

2.Μπαρτσελόνα 5 7 (2-6)

3.Μπενφίκα 5 5 (5-9)

4.Ντιναμό Κιέβου 5 1 (1-9)

 

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (08/12) του πέμπτου ομίλου:

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα (22:00)

Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου (22:00)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0