Football Talk

Μέσι στη MARCA: Ποιος θα πάρει το Champions League, πως είναι να έχεις συμπαίκτη τον Ράμος, πως του φαίνεται ο Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ και τι σχολιάζει για την επιστροφή Τσάβι - Άλβες;

Μέσι στη MARCA: Ποιος θα πάρει το Champions League, πως είναι να έχεις συμπαίκτη τον Ράμος, πως του φαίνεται ο Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ και τι σχολιάζει για την επιστροφή Τσάβι - Άλβες;

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε στη MARCA και «άνοιξε» το σπίτι του στο Παρίσι μιλώντας για τα πάντα: Παρί, Μπάρτσα, Τσάβι, Άλβες, Κούμαν, Ράμος, Ρονάλντο, τα φαβορί του Champions League...

O Λιονέλ Μέσι υποδέχτηκε στο νέο του σπίτι στο Παρίσι, με αφορμή το όγδοο Pichichi που κατέκτησε για την περασμένη σεζόν με την Μπαρτσελόνα, τη MARCA  Ο Αργεντινός γύρισε σελίδα και πλέον είναι επικεντρωμένος στην επίτευξη των στόχων του με τη νέα του ομάδα. Μια PSG που τη βλέπει ως το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League αν και παραδέχεται ότι υπάρχει δουλειά ακόμη. Ως καλός του φίλος, εύχεται στον Τσάβι τα καλύτερα στη νέα του φάση ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι η ομάδα θα μεγαλώσει μαζί του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι:

Όγδοο Pichichi, απόλυτο ρεκόρ της Ισπανικής Λίγκας... και γιατί δεν είναι ακόμα εκεί γιατί έπεσαν κι άλλα! Η αλήθεια είναι ότι είναι τρελό να έχεις κερδίσει τόσα πολλά Pichichi. Φαινόταν αδύνατο να φτάσει τα έξι του Ζάρρα, πολύ περισσότερο να τα ξεπεράσει. Είναι κάτι το θεαματικό. Έπρεπε να φύγεις από τη La Liga, αλλά αφήνοντας αυτό το ρεκόρ και πολλά άλλα που μπορεί να μην ξεπεραστούν ποτέ ξανά, δεν νομίζεις;

«Σήμερα, που είμαι στο Παρίσι, δεν του δίνω την αξία που πραγματικά έχει. Έχουμε ένα παιχνίδι κάθε τρεις μέρες και δεν έχω χρόνο να το σκεφτώ. Το ένα εστιάζει στην αντιπαράθεση που έρχεται και στην επίτευξη των προκλήσεων και των στόχων που έχουμε θέσει στον εαυτό μας. Αύριο, αφού αποσυρθώ, όταν αρχίσω να βλέπω όλα τα ρεκόρ που είχα την τύχη να πετύχω, τότε θα του δώσω την αξία που πραγματικά έχει. Η αναθεώρησή του θα είναι κάτι εξαιρετικό.

Με εσένα, τον Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ, καθώς και πολλούς άλλους, είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι η PSG δεν είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League;

«Όλοι λένε ότι είμαστε από τα μεγάλα φαβορί και δεν θα αρνηθώ ότι είμαστε ένας από τους υποψήφιους, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα πράγματα για να είμαστε μια πραγματικά δυνατή ομάδα. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την εδραίωση ως ομάδα και έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε πολύ σπουδαίους παίκτες για να το πετύχουμε. Δεν είμαστε όμως οι μόνοι, υπάρχουν και άλλες μεγάλες ομάδες που είναι υποψήφιες. Το Champions League είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση, που το κάνει τόσο όμορφο και ξεχωριστό. Οι καλύτερες ομάδες είναι εκεί και γίνεται όλο και πιο περίπλοκο. Ναι, είμαστε από τα φαβορί, αλλά όχι τα μοναδικά».

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι είναι υποψήφιες για το Champions League;

«Σήμερα, η Λίβερπουλ είναι πολύ καλά, έχει επιστρέψει στο να είναι η Λίβερπουλ που κατέκτησε το Champions League. Μετά είναι η Σίτι, η Μπάγερν, η Ρεάλ, η Ατλέτικο... Υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να παλέψουν για αυτό το Champions League, το οποίο είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών, επειδή υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να το κερδίσουν».

Δίνει κάποια πιθανότητα στις ισπανικές ομάδες, είναι αρκετή;

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα ανταγωνιστική. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ατλέτικο. Είναι δύο πολύ δύσκολοι αντίπαλοι σε ευθεία αναμέτρηση με δύο παιχνίδια. Και οι δύο ξέρουν πολύ καλά τον ανταγωνισμό και πώς να τον παίξουν, γι' αυτό είναι αναμφίβολα δύο από τα φαβορί. Σε στάδιο ανασυγκρότησης περνάει η Μπαρτσελόνα με μια ομάδα στην οποία υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες. Σήμερα πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες από την Μπαρτσελόνα, αλλά, αν και τώρα δίνουν αυτή την εντύπωση, αυτό δεν σημαίνει ότι αργότερα δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψη την άφιξη του Τσάβι, τις ανανεωμένες ψευδαισθήσεις και την δύναμη να ανακτήσει σε κάποιους παίκτες που τώρα δεν έχουν. Μπορούν να συνεχίσουν να μεγαλώνουν και να παλεύουν. Η Σεβίλλη έχει πλέον μια δύσκολη κατάσταση στον όμιλό της, αλλά έχει ακόμα επιλογές να περάσει και είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Όλες οι ισπανικές ομάδες το δείχνουν και το δείχνουν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League. Ήταν πάντα εκεί».


Τι πιστεύεις για την απόδοση του Κριστιάνο;

«Η Γιουνάιτεντ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Ο Κριστιάνο γνώριζε ήδη τον σύλλογο, αλλά αυτό ήταν σε άλλο στάδιο και τώρα έχει προσαρμοστεί εντυπωσιακά. Από την αρχή έχει πετύχει γκολ όπως πάντα και δεν είχε προβλήματα προσαρμογής. Στην Premier δεν είναι τόσο απλό όσο πιστεύαμε όλοι, αλλά είναι ένας πολύ δύσκολος και άρτιος διαγωνισμός στον οποίο τα πράγματα παίρνουν πολλές στροφές. Μετά τον Δεκέμβριο αλλάζει πολύ και όλα μπορούν να συμβούν».

Πες μου την αλήθεια, δεν σου λείπουν εκείνες οι απευθείας μονομαχίες με τους Πορτογάλους;

«Πάει καιρός που σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε στο ίδιο πρωτάθλημα. Αγωνιστήκαμε ατομικά και ομαδικά για τους ίδιους στόχους. Ήταν μια πολύ όμορφη σκηνή για εμάς αλλά και για τον κόσμο γιατί το χάρηκε πολύ. Είναι μια όμορφη ανάμνηση που θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Νεϊμάρ, Κριστιάνο, Σουάρεζ, Μέσι... Γιατί η LaLiga χάνει ένα μεγάλο αστέρι ανά σεζόν και τι μπορεί να γίνει για να το αποφύγει ή να προσελκύσει νέες φιγούρες;

«Ελπίζω να μπορέσει να φέρει πίσω σπουδαίους παίκτες και να έχει τους καλύτερους όπως ήταν την τελευταία δεκαετία ή δεκαπέντε χρόνια. Και όπως ήταν ιστορικά. Ήταν πάντα ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο και ελπίζω να ξανά γίνει. Είναι αλήθεια ότι πολλές φιγούρες έφυγαν για διαφορετικούς λόγους, αλλά είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον μπορεί να είναι η Λίγκα που ήταν πάντα».

Παρεμπιπτόντως και μιλώντας για αστέρια, βλέπεις τον Εμπαπέ στη Μαδρίτη την επόμενη σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω. Μόνο αυτός ξέρει τι έχει στο κεφάλι του και τι πρόκειται να κάνει. Μπορώ μόνο να πω ότι είμαι χαρούμενος που έμεινε εδώ φέτος. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και για να παλέψουμε για τους στόχους που έχουμε. Έχει εκατό τοις εκατό το μυαλό στους στόχους μας. Και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει όταν τελειώσει η σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι θα γίνει».

Πώς είναι τα αποδυτήρια της PSG; Λένε ότι τόσες πολλές ισχυρές προσωπικότητες δεν μπορούν να ζήσουν μαζί.

«Είχα την τύχη να φτάσω σε αποδυτήρια με πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλό κόσμο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η προσαρμογή μου ήταν πολύ γρήγορη. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή ήταν πολύ περίεργο. Από τη μια, υπάρχει η δυσκολία να μετακομίσω σε ένα νέο μέρος μετά από τόσα χρόνια στο ίδιο μέρος, αλλά από την άλλη ήταν πολύ εύκολο γιατί ήξερα πολλούς παίκτες και μιλάνε πολλοί ισπανικά εκεί. Υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι. Είναι μια πολύ δεμένη ομάδα, το έβλεπες ήδη από έξω και είναι κάτι που κατάφερα να το επιβεβαιώσω βρίσκοντας μέσα».

Τι αισθήσεις σου προκαλεί να βλέπεις τον εαυτό σου με τον Σέρχιο Ράμος στα ίδια αποδυτήρια μετά από όλα όσα ζήσατε στην Ισπανία όπου ήσασταν μεγάλοι αντίπαλοι;

«Τώρα τίποτα, αλλά στην αρχή ήταν περίεργο μετά από τόσα χρόνια αντιπαλότητας, να είναι οι δύο αρχηγοί της Μπάρτσα και της Μαδρίτης, μετά από τόσα Clasico, τόσες μάχες που κάναμε στο γήπεδο... Αλλά όλα αυτά είχαν μείνει εκεί μέσα και πάντα σεβόμασταν ο ένας τον άλλον πολύ, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλοι αντίπαλοι ήμασταν. Το να τον έχεις για συμπαίκτη σήμερα είναι σόου. Σιγά σιγά συμμετέχει μαζί μας και ελπίζουμε να παίξει όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί θα είναι ένας βασικός ποδοσφαιριστής για να παλέψει για τους στόχους μας».

Ο Σέρχιο είναι όπως τον φαντάστηκες;

«Τον ήξερα ήδη. Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε μεγάλες συζητήσεις, αλλά έχουμε διασταυρωθεί στη Λίγκα για πολλά χρόνια και είχαμε μιλήσει περισσότερες από μία φορές. Είχα ήδη μια ιδέα για το πώς ήταν. Είχα πρώην συμπαίκτες του που ήταν μαζί του στην Εθνική Ισπανίας και έτσι τον ήξερα ήδη. Και τώρα, όταν είχαμε περισσότερο χρόνο εδώ στο Παρίσι, είδα ότι είναι υπέροχος άνθρωπος».


Τι μπορεί να δώσει ο Τσάβι στην Μπαρτσελόνα;

«Μπορεί να συνεισφέρει πολλά. Είναι ένας προπονητής που ξέρει πολλά, ξέρει άψογα το σπίτι και από μικρός μένει στη Βαρκελώνη. Θα ανανεώσει τη Μπαρτσελόνα γιατί είναι ένα άτομο που τον σέβονται πολύ οι οπαδοί και οι παίκτες. Θα είναι ένας πολύ σημαντικός προπονητής για τους νεότερους ποδοσφαιριστές γιατί θα τους διδάξει. Μαζί του η ομάδα θα μεγαλώσει πολύ. Δεν έχω καμία αμφιβολία».

Ο Τσάβι είπε ότι του είχες στείλει ένα μήνυμα σε αστείο τόνο όταν υπέγραψε…

«Μιλάω συχνά με τον Τσάβι. Από πάντα. Είμαστε φίλοι, έχουμε μοιραστεί πολλά πράγματα και από τότε που έφυγε κρατήσαμε επαφή. Δεν θυμάμαι τι του είπα στο μήνυμα, του έδωσα συγχαρητήρια για αυτό το νέο βήμα και του ευχήθηκα να είναι καλά. Σίγουρα θα τα πάει πολύ καλά γιατί ξέρει πολλά, είναι εργατικός και ξέρει καλά το σπίτι».

Πιστεύεις ότι η Μπαρτσελόνα ήταν άδικη στην αντιμετώπιση του Κούμαν; Πιστεύεις ότι ο προπονητής ήταν υπεύθυνος για την κατάσταση που βίωνε η ​​ομάδα;

«Πάντα αδικείς τους προπονητές. Ήταν άδικο με τον Κούμαν, με τον Βαλβέρδε... Όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα το πιο εύκολο είναι να στοχεύσεις τον προπονητή, να τον αλλάξεις και όχι τους παίκτες. Ο Κούμαν έφτασε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στον σύλλογο από τον οποίο έφυγαν σημαντικοί παίκτες. Όπως είπα, το πιο εύκολο πράγμα είναι πάντα να κατηγορείς τον προπονητή. Και το ξέρουν επίσης γιατί είναι το επάγγελμά τους».

Σε ξάφνιασε η επιστροφή του Άλβες; Τι πιστεύεις ότι μπορεί να συνεισφέρει;

«Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή του με εξέπληξε, ειδικά αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη, όπως και στην περίπτωση του Τσάβι μπορεί να είναι σημαντική για τους νέους. Θα τους βοηθήσει να μεγαλώσουν γιατί είναι άνθρωπος που κερδίζει και μεταδίδει πολλά. Θα το κάνει με τους νέους και στα παιχνίδια και στις προπονήσεις. Γιατί και ο ίδιος πρόκειται να προσφέρει πολλά εκτός γηπέδου με την καθημερινή του δουλειά, τη δέσμευση και την επιθυμία που έχει πάντα να κερδίζει».

Για την αποχώρησή σου από τον σύλλογο, ειπώθηκε ότι δεν υπήρχαν χρήματα για οικονομικό fair play. Κοιτάζοντας πίσω, πιστεύεις ότι υπήρχε κάποιος άλλος λόγος εκτός από αυτούς που έδωσε ο Πρόεδρος Λαπόρτα;

«Δεν ξέρω. Αλλά αυτό ήταν, έφυγα από εκεί και πέρασε καιρός. Αυτό που μου είπαν είναι ότι δεν μπορούσαν να με ανανεώσουν και ότι δεν μπορούσα να μείνω. Δεν χρειάζεται να αναζητήσετε περισσότερους ενόχους ή να δείτε τι συνέβη. Θα μείνω σε αυτό που μου είπαν και τέλος».

Ο Λαπόρτα είπε τις προάλλες ότι εμπιστεύεται εσένα και τον Ινιέστα να επιστρέψετε. Μπορείτε να κάνετε αυτό το όνειρο πραγματικότητα;

«Πάντα έλεγα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω στη Βαρκελώνη γιατί είναι το σπίτι μου και γιατί πρόκειται να ζήσω εκεί. Και προφανώς, αν μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω τον σύλλογο, θα ήθελα πολύ να επιστρέψω».

Θα χαρείτε γιατί με την Αργεντινή έχει ήδη προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι μια τελική πινελιά για μια απίστευτη χρονιά.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0