Football Talk

Champions League: Ματς ζωής και θανάτου για Μπαρτσελόνα – Στο κυνήγι της πρωτιάς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Champions League: Ματς ζωής και θανάτου για Μπαρτσελόνα – Στο κυνήγι της πρωτιάς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Προτελευταία πράξη των ομίλων του Champions League και η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μπενφίκα κεντρίζει το ενδιαφέρον, αφού οι «μπλαουγκράνα» θέλουν μόνο νίκη για να έχουν τη μοίρα στα… χέρια τους!

Ως διατήρηση ελπίδων ή ξεκαθάρισμα… προκρίσεων θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η διακοπή των πρωταθλημάτων γέμισε τις «μπαταρίες» των παικτών και πλέον, οι ομάδες αναμένεται να τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία προς την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ένα από τα δύο ματς που ανοίγουν την αυλαία της 5ης αγωνιστικής στις 19:45 είναι από τα πλέον σημαντικά. Στο Εστάνιο ντε λα Κεράμικα η Βιγιαρεάλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δύο ομάδες έχουν από επτά βαθμούς και η μεταξύ τους αναμέτρηση κρίνεται ως μία τέλεια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει αυτός που θα καταλάβει την πρωτιά και θα έχει προκριθεί στο τέλος της βραδιάς στην επόμενη φάση.

Στο έτερο ματς, η Γιουνγκ Μπόις παίζει τα… ρέστα της απέναντι στην Αταλάντα, αφού σε περίπτωση ήττας αποχαιρετά την Ευρώπη. Από την άλλη, αν οι «μπεργκαμάσκι» ηττηθούν θα δουν το «τρένο» της πρόκρισης να περνά, καθιστώντας το παιχνίδι έναν ορισμό του «ο θάνατός σου, η ζωή μου».
Εικόνα

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Μπαρτσελόνα που υποδέχεται την Μπενφίκα. Η νίκη μοιάζει μονόδρομος για τους «μπλαουγκράνα», αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τους κάνει να ψάχνουν βαθμό απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στην τελευταία αγωνιστική. Απεναντίας, αν επικρατήσουν των Πορτογάλων θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο τέλος της βραδιάς, ακολουθώντας το «παράδειγμα» της Μπάγερν Μονάχου.

Όπως οι Βαυαροί, έτσι και η Γιουβέντους ταξιδεύει στην έδρα της κατόχου του τροπαίου, Τσέλσι, δίχως κανένα άγχος, αφού έχει προκριθεί. Στόχο, όμως, έχει: να μην ηττηθεί ή αν το κάνει, να μην είναι με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ, ώστε να διατηρήσει την πρώτη θέση και να ορίσει η ίδια την μοίρα της, στην τελευταία αγωνιστική.

Τέλος, ο πιο… ανοιχτός όμιλος της φετινής σεζόν, ο έβδομος, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό στο τέλος της βραδιάς. Η Σεβίλλη παίζει το τελευταίο της «χαρτί» απέναντι στη Βόλφσμπουργκ. Οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές, που αν οι Σεβιγιάνοι κερδίσουν και χάσει η Λιλ από τη Σάλτσμπουργκ, θα περάσουν από την τέταρτη στη δεύτερη θέση, ενώ οι Αυστριακοί θα «τσεκάρουν» το εισιτήριό τους για τους «16»!
Εικόνα

Αναλυτικά οι αγώνες:

Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:45)

Ντιναμό Κιέβου – Μπάγερν Μονάχου (19:45)

Γιουνγκ Μπόις – Αταλάντα (22:00)

Λιλ – Σάλτσμπουργκ (22:00)

Μάλμε – Ζενίτ (22:00)

Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα (22:00)

Σεβίλλη – Βόλφσμπουργκ (22:00)

Τσέλσι – Γιουβέντους (22:00)

Βαθμολογία ομίλων

5ος όμιλος

1.Μπάγερν Μονάχου 4 12 (8-7)

2.Μπαρτσελόνα 4 6 (2-6)

3.Μπενφίκα 4 4 (5-9)

4.Ντιναμό Κιέβου 4 1 (0-7)

6ος όμιλος

1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 7 (8-7)

2.Βιγιαρεάλ 4 7 (9-5)

3.Αταλάντα 4 5 (7-7)

4.Γιουνγκ Μπόις 4 3 (3-8)

7ος όμιλος

1.Σάλτσμπουργκ 4 7 (7-5)

2.Λιλ 4 5 (3-3)

3.Βόλφσμπουργκ 4 5 (4-5)

4.Σεβίλλη 4 3 (3-4)

8ος όμιλος

1.Γιουβέντους 4 12 (9-2)

2.Τσέλσι 4 9 (6-1)

3.Ζενίτ 4 3 (6-6)

4.Μάλμε 4 0 (0-12)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0