Football Talk

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3: Ξύπνησαν στο τέλος οι πράσινοι και πήραν το πρώτο τους «διπλό»! (video)

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3: Ξύπνησαν στο τέλος οι πράσινοι και πήραν το πρώτο τους «διπλό»! (video)

Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο ξύπνησε στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πάρει τη νίκη (3-1) απέναντι στη Λαμία και να πανηγυρίσει ένα σημαντικό τρίποντο αλλά και το πρώτο του «διπλό» στη σεζόν, με τις αλλαγές του Ιβάν Γιουβάνοβιτς να αποδεικνύονται «χρυσές»!

Λαμία και Παναθηναϊκός έκλεισαν την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League με τους «πράσινους» παρά το τελικό 3-1 να πανηγυρίζουν ένα δύσκολο «διπλό» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τα γκολ της «λύτρωσης» να έρχονται λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης! Το τριφύλλι πήρε την πρώτη του νίκη μακριά από την Αθήνα μετά από δέκα μήνες και μάλιστα με ανατροπή καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης είχε την κατοχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν από τον άξονα αλλά και τις δύο πτέρυγες να βρουν διαδρόμους χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το πρώτο σουτ στον αγώνα, ήρθε στο 24 λεπτό της αναμέτρησης με τον Λούντκβιστ να κάνει παράλληλη μπαλιά και τον Βιτάλ να σουτάρει με τον Γκαραβέλη να αποκρούει.

Στο 25’ ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, Καρλίτος, με οκτώ γκολ ένιωσε μια ενόχληση, δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Μακέντα να παίρνει τη θέση του.



Οι φιλοξενούμενοι με ωραία ανάπτυξη βγήκαν στην επίθεση στο 33’, η μπάλα έφτασε στον Βιτάλ που έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Γκαραβέλη να αποκρούει σταθερά τη μπάλα. Η απάντηση για τους Λαμιώτες ήρθε άμεσα. Ο Μανούσος βγήκε αριστερά, είχε μπροστά του τον Κώτσιρα, όμως βρήκε τελικά το χώρο, έκανε τη σέντρα με τον Αραμπούλι να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Μπρινιόλι για το 1-0 στο 35’.



Η καλύτερη φάση του Παναθηναϊκού στο ματς ήρθε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Χουάνκαρ έδωσε στον Λούντκβιστ αυτός με ωραίο τακουνάκι βρήκε πάλι τον Ισπανό που έκανε το σουτ από καλή θέση με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Γκαραβέλη.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά δυνατά στο δεύτερο μέρος, παίζοντας γρήγορα και προσπαθώντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 56’ ο Βιγιαφάνιες κατέβασε τη μπάλα, έκανε δύο ντρίμπλες, έδωσε τη μπάλα στον Λούντκβιστ ο οποίος έκανε με τη μια το διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσια.



Οι «πράσινοι» έχασαν καλή ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο 66’. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έφυγαν στην αντεπίθεση τρεις με έναν, ο Βιτάλ προσπάθησε να μπει από τα αριστερά στην περιοχή, δεν έδωσε δίπλα στον Χατζηγιοβάνη με τον Προβυδάκη να τον προλαβαίνει και να διώχνει σε κόρνερ πριν κάνει το σουτ ο Βραζιλιάνος 66’.

Στο 86’ ο Χουάνκαρ έδωσε την μπάλα προς τον Μαουρίσιο ο οποίος δέχτηκε ένα χτύπημα στο πόδι του από τον Τζανετόπουλο με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι μετά από εξέταση της φάσης στο VAR. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Γκαραβέλη για να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.



Η Λαμία δεν πρόλαβε να συνέλθει από το πέναλτι και έπειτα από ωραία αντεπίθεση των «πρασίνων» ο Παλάσιος έβγαλε στον Μακέντα, αυτός από κοντά στον Μαουρίσιο που πλάσαρε για το τελικό 3-1 στο 88’!



MVP

Ο Βιγιαφάνιες ξεχώρισε μεσοεπιθετικά, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά και το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού βγάζοντας την ασίστ στον Μακέντα.

Φάση του αγώνα

Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Τζανετόπουλος στο 86’ έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει το προβάδισμα και να «καθαρίσει» το ματς όταν όλα έδειχναν πως οι Λαμιώτες μπορούσαν να διατηρήσουν το «χ».


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (73’ Σκόνδρας), Τζανδάρης (18’ Ταϊρόν), Γκέντσογλου, Αραμπούλι (70’ Τσούκαλος), Μανούσος

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Λούντκβιστ (77’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (64’ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Βιτάλ (77’ Μαουρίσιο), Καρλίτος (28’ Μακέντα)


Ευτυχία Γιαπουτζή 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0