Football Talk

ΟΦΗ: Το ρεκόρ απαραβίαστης εστίας και ο Νίκος Νιόπλιας εν μέσω χρονικού deja vu! (video)

ΟΦΗ: Το ρεκόρ απαραβίαστης εστίας και ο Νίκος Νιόπλιας εν μέσω χρονικού deja vu! (video)
Ο ΟΦΗ φαίνεται να έχει ξεχάσει πώς είναι να μαζεύει την μπάλα από τα δικά του δίχτυα! Με τον Νίκο Νιόπλια στο «τιμόνι» συμπλήρωσε 443' δίχως να έχει δεχτεί γκολ και βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από ένα ρεκόρ που δημιούργησε ο νυν προπονητής του και η παρέα του πριν από 34 ολόκληρα χρόνια!
Σχετικά Άρθρα
Το γεγονός πως ο ΟΦΗ εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν μπορεί να το αντιληφθεί κανείς απλώς κοιτώντας τον βαθμολογικό πίνακα της Super League. Οι Κρητικοί βρίσκονται στην 5η θέση με 15 βαθμούς μετά από 10 αγωνιστικές. Παράλληλα, διαθέτουν την τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αφού έχουν δεχθεί οκτώ γκολ. Ένα περισσότερο, δηλάδη, από τον Ολυμπιακό και δύο από τον ΠΑΣ Γιάννινα
 
Ο «μαέστρος» από τον πάγκο, Νίκος Νιόπλιας, έχει καταφέρει να συνθέσει ένα σύνολο που δεν κάνει εκπτώσεις στην αμυντική του προσπάθεια. Πώς θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς κάτι τέτοιο, όταν ο ΟΦΗ συμπλήρωσε στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 (20/11) επί του Βόλου 443 λεπτά δίχως να έχει παραβιαστεί η εστια του;
 
Πλέον, κυνηγά ανοιχτά το μεγαλύτερο σερί του δίχως να δεχθεί γκολ από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου (1979-80), όταν έφτασε τα 511', σε μία σεζόν που τον βρήκε να τερματίζει τρίτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας!
Όταν ο ΟΦΗ κατακτούσε το Κύπελλο (photos+video) - Onsports.gr

Το «αριστούργημα» του Ευγένιου Γκέραρντ

Η έλευση του 1987 έμελλε να φέρει το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και ένα ιστορικό ρεκόρ για τον ΟΦΗ, που χρειάστηκε να περάσουν 34 χρόνια για να τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο!
 
Από το 38ο λεπτό της ήττας από τον Παναθηναϊκό (04/01/1987, 2-1), όταν σκόραρε ο Βαγγέλης Βλάχος, έως το 9ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Δόξα Δράμας (22/02/1987, 2-0), που ο Βάλτσεφ βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πέρασαν 511 λεπτά, αφού μεσολάβησαν πέντε αναμετρήσεις στις οποίες οι Κρητικοί δεν δέχθηκαν γκολ.


Πιο συγκεκριμένα, επικράτησαν με 2-0 του Ηρακλή (18/01) και της Βέροιας (25/01), με 3-0 του Διαγόρα (01/02) και του ΠΑΣ Γιάννινα (15/02), ενώ ήρθαν ισόπαλοι με τον Πανιώνιο (08/02, 0-0).
 
Προφανώς, μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αναλογεί στους Γιώργο Μητσέα και Βαγγέλη Χοσάδα που υπερασπίστηκαν την εστία του ΟΦΗ σε αυτά τα ματς, αλλά και στον «αρχιτέκτονα» μίας από τις πιο εντυπωσιακές... εκδόσεις των Κρητικών, Ευγένιο Γκέραρντ
 
Παρόλα αυτά, ο συνδετικός κρίκος του τότε ρεκόρ με το σημερινό σερί που θέλει να «εκθρονίσει», παραμένει τόσο ο Νίκος Νιόπλιας, όσο και ο Γιάννης Σαμαράς.
Με Νιόπλια στον πάγκο συνεχίζει ο ΟΦΗ! - ΠΑΤΡΙΣ


Νιόπλιας-Σαμαράς θέλουν να «γκρεμίσουν» ό,τι έχτισαν το 1987!

Ο νυν προπονητής του ΟΦΗ υπήρξε αναπόσπαστο σε εκείνο το σερί, αφού έλειψε μόνο 24 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ως συμπαραστάτη τον σημερινό Διευθυντή ποδοσφαίρου των Κρητικών, Γιάννη Σαμαρά
 
Στο σήμερα, έξω από τις τέσσερις γραμμές οι δυο τους οδηγούν τον ΟΦΗ σε ανάλογα μονοπάτια, αφού η τελευταία φορά που δέχτηκε γκολ το σύνολό του, εντοπίζεται στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. Ήταν 17 Οκτωβρίου όταν βρήκε δίχτυα ο Νίκος Καρέλης και έναν μήνα μετά παραμένει ο μόνος που το έχει καταφέρει, παρότι ο ΟΦΗ αντιμετώπισε τη Λαμία (24/10, 0-0), τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (31/10, 0-0) τον Ατρόμητο (06/11, 2-0) και τον Βόλο (20/11, 2-0).
 
Με τα 433' λεπτά να έχουν συμπληρωθεί, σημαίνει πως το επόμενο παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικό. Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ιωνικό (28/11, 15:00). Αν καταφέρει και τον κρατήσει στο μηδέν, θα έχει φτάσει τα 523 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ και θα έχει σπάσει ένα ρεκόρ που κρατούσε 34 χρόνια! Η απάντηση θα δοθεί το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0