Football Talk

Μπαρτσελόνα: Νικηφόρο το ντεμπούτο του Τσάβι, αλλά πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα! (video)

Μπαρτσελόνα: Νικηφόρο το ντεμπούτο του Τσάβι, αλλά πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα! (video)
Το ντεμπούτο του Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα άφησε γλυκιά γεύση αφού συνοδεύτηκε με νίκη, αλλά κοιτώντας το αποτέλεσμα χάνεται η συνολική εικόνα, η οποία ήταν ακριβώς όπως αναμενόταν: προβληματική!
Η «καμμένη γη» που παρέλαβε ο Τσάβι την ημέρα ανάληψης της Μπαρτσελόνα ήταν δεδομένο πως δεν θα αλλάξει την εικόνα της μέσα σε λίγες μέρες. Κάτι που εν ολίγοις, επιβεβαιώθηκε και απέναντι στην Εσπανιόλ (20/11, 1-0). 
 
Οι «μπλαουγκράνα» έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» της συμπολίτισσας από την «άσπρη βούλα» και έβαψαν στα δικά τους χρώματα το καταλανικό ντέρμπι. Ωστόσο, το απόσταγμα της αναμέτρησης ήταν γλυκόπικρο!

Η Εσπανιόλ απορεί πώς έχασε...

Η συνολική εικόνα του καταλανικού ντέρμπι ήταν τέτοια, που η Εσπανιόλ έχει κάθε λόγο να απορεί πως έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε σε αυτήν και με εξαίρεση το πέναλτι του Ντεπάι στο 46', αλλά και την ατομική ενέργεια του Αμπντέ στο 73', το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων στο Καμπ Νόου. 
 
Από το 81ο έως το 96ο λεπτό, όταν και τελείωσε η αναμέτρηση, δεν σταμάτησαν να χάνουν ευκαιρίες! Είχαν δύο δοκάρια με τον Ντε Τόμας, μία ανενόχλητη κεφαλιά εντός περιοχής που ως διά μαγείας δεν βρήκε εστία, ενώ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν η αυτοθυσία του... Κουτίνιο (!) που γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.
 
Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός πως το 65% ως τελικό ποσοστό κατοχής της Μπαρτσελόνα, δείχνει πως το tiki-taka... επιστρέφει, αλλά κυκλοφορία χωρίς ουσία, δεν την θέλει ούτε ο Τσάβι.
 
Ο δρόμος για την Μπαρτσελόνα δεδομένα είναι μακρύς και απαιτεί ενίσχυση. Ενίσχυση σοβαρή και όχι της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, όπως γράφτηκε ότι θα είναι το διαθέσιμο μεταγραφικό μπάτζετ για τον Τσάβι για τον ερχόμενο Ιανουάριο.
 
Η άμυνα παραμένει ανοιχτή πληγή όσο κι αν επιθετικά βρίσκονται συνεχώς λύσεις εκ των έσω, όπως ο Νίκο Γκονζάλες, ο Αμπντέ ή ο Γκάβι. Τα 15 γκολ που έχει δεχτεί ο σύλλογος στα δεκατρία ματς που έχει δώσει στο ισπανικό πρωτάθλημα, αποδεικνύουν πως οι Μινγκέθα, Πικέ, Γκαρσία, Λενγκέ και Άλμπα χρειάζονται ανανέωση. 
 
Εν κατακλείδι, από το ντεμπούτο του Τσάβι το μόνο που οφείλει να κρατήσει κανείς είναι οι τρεις βαθμοί. Με όποιον τρόπο κι αν ήρθαν. Άλλωστε, μάγος δεν είναι και το να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του δεν κρίνεται λίγο.

Πόσο μάλλον φέτος, που ακόμα και η πρώτη πεντάδα στη La Liga δεν μοιάζει εξασφαλισμένη για την Μπαρτσελόνα!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0