Football Talk

Τότεναμ – Λιντς 2-1: Πρώτη νίκη με ανατροπή για τον Κόντε με καλή εμφάνιση για… ένα ημίχρονο! (video)

Τότεναμ – Λιντς 2-1: Πρώτη νίκη με ανατροπή για τον Κόντε με καλή εμφάνιση για… ένα ημίχρονο! (video)

Την πρώτη του νίκη στην φετινή Premier League και στον πάγκο της Τότεναμ, πανηγύρισε ο Αντόνιο Κόντε απέναντι στην Λιντς, με τον Ιταλό προπονητή να πείθει τους ποδοσφαιριστές του να βγάλουν αντίδραση, και εν τέλει να πανηγυρίζει το τελικό 2-1, που τον καθιστά 7ο στον βαθμολογικό πίνακα!

Τι και αν η Τότεναμ δυσκολεύτηκε πολύ για ένα ημίχρονο απέναντι στην Λιντς, μένοντας μάλιστα και πίσω στο σκορ; Ο Αντόνιο Κόντε αφύπνισε τους παίκτες του στα αποδυτήρια, οι «spurs» γύρισαν το ματς με Χόιμπιεργκ και Ρεγκιλόν, και η πρώτη νίκη του Ιταλού στην Premier League, με το τελικό 2-1, είναι γεγονός!

Αναλυτικότερα, το πρώτο μέρος της συνάντησης απλώς επιβεβαίωσε πως η Τότεναμ θέλει δουλειά και ο Αντόνιο Κόντε χρόνο, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν τα εναρκτήρια 45 λεπτά δίχως τελική προσπάθεια στον στόχο, και παράλληλα να απειλούνται σε δύο περιπτώσεις, με εξαιρετικά σουτ εκτός περιοχής των Ντάλας στο 7ο λεπτό και Φόρσο τέσσερα λεπτά πριν από το σφύριγμα της λήξης.

Το πλάνο του Μαρσέλο Μπιέλσα απέδωσε και τα «παγώνια» προηγήθηκαν στο 44΄ με την τρίτη καλή στιγμή τους στο ματς, χάρη στο πρώτο γκολ του Ντάνιελ Τζέιμς με την φανέλα τους. Ο Ουαλός εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Χάρισον, πρόλαβε άπαντες στο δυνατό γύρισμά του εντός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουγκό Γιορίς.

Το 1-0 του πρώτου μέρους για τους φιλοξενούμενους πιστοποιούσε επακριβώς την εικόνα της αναμέτρησης, αλλά όπως ήταν φυσικό η αντίδραση της Τότεναμ ήταν δεδομένο πως θα προέκυπτε.

Εν τέλει κρίθηκε και επιτυχημένη. Ο Χόιμπιεργκ ισοφάρισε στο 58’ το 4ο γκολ του με την Τότεναμ σε 50 αναμετρήσεις, την στιγμή που στην Σαουθάμπτον χρειάστηκε τις διπλάσιες και… κάτι για να φτάσει ανάλογο αριθμό, ισοφάρισε το ματς και απέδειξε για ακόμη μία φορά πως το Tottehnam Hotspur Stadium του… πηγαίνει!

Το 1-1 ήταν γεγονός, η ψυχολογία της Τότεναμ διαφοροποιήθηκε και 11 λεπτά μετά ήρθε η ώρα για την ολική ανατροπή, με έναν… απρόβλεπτο σκόρερ. Ο Ρεγκιλόν πέτυχε το πρώτο του γκολ επί αγγλικού εδάφους, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν μάταια στο 72’ για χέρι του Χάρι Κέιν εντός περιοχής, και το αποτέλεσμα παρέμεινε ως είχε.

Η Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο και εξαιρετική… ανατροπή, ο Αντόνιο Κόντε χαμογέλασε για πρώτη φορά στον πάγκο της νέας του ομάδας και το τελικό 2-1 ανέβασε τους Λονδρέζους στην 7η θέση, για πρώτη φορά μετά τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου είχε ξεκινήσει η ελεύθερη και δίχως τέλος…πτώση τους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0