Football Talk

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Δεύτερο τρίποντο της χρονιάς με σφραγίδα Φλόρες! (video)

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Δεύτερο τρίποντο της χρονιάς με σφραγίδα Φλόρες! (video)

Σ’ ένα πολύ κλειστό ματς ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε νικητής απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, για την 10η αγωνιστική της Super League, και κατέγραψε έτσι το δεύτερο τρίποντο για την φετινή αγωνιστική σεζόν.

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε ο Παναιτωλικός επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Αγρίνιο, για τη 10η αγωνιστική της Super League. Με τον τρόπο αυτό τα «καναρίνια» έφτασαν τους 8 βαθμούς, ενώ ξεπέρασαν και την «ελαφρά ταξιαρχία» στον βαθμολογικό πίνακα σκαρφαλώνοντας στη 12η θέση.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με τον ρυθμό να είναι αρκετά πεσμένος. Η πρώτη αξιοσημείωτη τελική ευκαιρία σημειώθηκε στο 7ο λεπτό με τον Καρέλη να δοκιμάζει ένα σουτ, αλλά την προσπάθειά του να καταλήγει άουτ.

Στη συνέχεια ο Απόλλων κατάφερε να εξισορροπήσει τον ρυθμό, ωστόσο οι μονομαχίες μεταξύ των παικτών παρέμειναν ιδιαίτερα σκληρές. Στο 17’ ο Τσιλούλης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ καθώς έπειτα από προσωπική του ενέργεια, έκανε το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή όμως δεν βρέθηκε κανένας συμπαίκτης του ώστε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Από πλευράς Παναιτωλικού ο Καρέλης έγινε ξανά επικίνδυνος, ωστόσο δίχως αποτέλεσμα καθώς το σουτ του μπλόκαρε ο Κότσαρης με σχετική ευκολία στο 34’. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το 1-0.

Πιο συγκεκριμένα στο 40’ ο Φατιόν όντας πεσμένος στο χορτάρι έκλεψε την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής και στη συνέχεια ο Κάστρο πήρε την μπάλα και τροφοδότησε τον Παμλίδη μέσα στην περιοχή. Αυτός έκανε το σουτ, το οποίο έγλυψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.

Παράλληλα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσιλούλης έστρωσε στον Ιωαννίδη, εκείνος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε εν τέλει άουτ.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο πλαίσιο των ίδιων ρυθμών με το πρώτο, με τον Παναιτωλικό δηλαδή να είναι πιο κινητικός από τον αντίπαλο. Οι Αγρινιώτες λοιπόν απείλησαν αρχικά με τον Μπαρμπόσα να νικιέται από τον Κότσαρη στο 55’, ωστόσο το γκολ ήρθε λίγο αργότερα!

Πιο συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό η μπάλα έφτασε στα πόδια του Φλόρες μέσα στην περιοχή, έπειτα από μια ανεπιτυχή απομάκρυνση της άμυνας, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ έκανε το 1-0!

Από εκεί και πέρα οι τελικές ευκαιρίες ήταν ελάχιστες και κατά κύριο λόγο καταγράφηκαν υπέρ της ομάδας του Αγρινίου. Highlight στο τέλος του παιχνιδιού αποτέλεσε η κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) που δέχθηκε Δήμος Μπαξεβανίδης έπειτα από ένα φάουλ πάνω στον Μόρσει.

O MVP

O Ντέιμπι Φλόρες. Ο 25χρονος όχι μόνο σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, αλλά γενικά κινήθηκε πολύ ωραία στον αγωνιστικό χώρο και ήταν καθοριστικός για πολλές φάσεις του Παναιτωλικού.

Η φάση του αγώνα

Σε γενικές γραμμές η αναμέτρησης δεν είχε πολλές τελικές ευκαιρίες, καθώς οι δύο ομάδες δεν ανοίχτηκαν πολύ. Έτσι λοιπόν η πιο σημαντική φάση του αγώνα ήταν κι εκείνη που έκρινε το αποτέλεσμα, δηλαδή το γκολ του Φλόρες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης (90΄Μπακαδήμας), Κορνέλιους, Μαλής, Χουχούμης, Φλόρες, Μόρσεϊ, Αντούνες, Ντουάρτε, Μπαρμπόσα (81΄Λούι), Καρέλης (81΄Μεντόσα)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ντεντάκης, Κάστρο, Άλβες, Τουτουαρίμα (52΄Ματέι), Φατιόν (82΄Ντάουντα), Μπαξεβανίδης, Τσιλούλης (82΄Φαν Λα Πάρα), Μαρτίνες (59΄Σλίβκα), Παμλίδης, Ιωαννίδης

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0