Football Talk

Λέστερ – Τσέλσι 0-3: Περίπατος στο Κινγκ Πάουερ με «αέρα» πρωταθλητή για τους Λονδρέζους! (video)

Λέστερ – Τσέλσι 0-3: Περίπατος στο Κινγκ Πάουερ με «αέρα» πρωταθλητή για τους Λονδρέζους! (video)

Ένας υγιεινός περίπατος αποδείχθηκε η εξόρμηση της Τσέλσι στο Κινγκ Πάουερ για το πρώτο ματς της 12ης αγωνιστικής απέναντι στην Λέστερ, με τους «μπλε» να «καθαρίζουν» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος και να διατηρούνται στην κορυφή της βαθμολογίας. Απολύτως δίκαιο το τελικό 3-0, σκόρερ για το σύνολο του Τόμας Τούχελ οι Ρίντιγκερ, Καντέ και Πούλισικ!

Μία εξαιρετική Τσέλσι έκανε την εμφάνισή της στο Κινγκ Πάουερ στο εναρκτήριο ματς της 12ης αγωνιστικής της Premier League, με τους «μπλε» να αντιμετωπίζουν την Λέστερ και να μην συναντούν καμία δυσκολία, αντιθέτως με αυτό που αναμενόταν, επικρατώντας με το... άνετο 3-0!

Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς άλλωστε, το οποίο δέχεται γκολ σε κάθε του ματς από την πρεμιέρα της σεζόν και έπειτα, αποδείχθηκε για 11η συνεχόμενη φορά αδιόρθωτο αμυντικά. Αρχικά γλύτωσε στο 3ο λεπτό από το δοκάρι του Μπεν Τσίλγουελ, αλλά 11 λεπτά μετά η κεφαλιά του Ρίντιγκερ ήταν ιδανική και το 1-0 αναπόφευκτο.


Ο Μπεν Τσίλγουελ εκτέλεσε το κόρνερ, το οποίο ούτως ή άλλως αποτελεί μεγάλη δύναμη της Τσέλσι στην φετινή σεζόν, και ο Γερμανός στόπερ αποδείχθηκε ανίκητος στον αέρα, σκοράροντας με ανάποδη κεφαλιά! Επρόκειτο μάλιστα για το 6ο  γκολ με κεφαλιά που δέχτηκε η Λέστερ στην Premier League, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας, την ώρα που η Τσέλσι συνεχίζει να βρίσκει λύσεις από τις στατικές φάσεις, με τον Θέσαρ Αθπλικουέτα να είναι ο μοναδικός αμυντικός της που δεν έχει γκολ φέτος.

Η κυριαρχία των Λονδρέζων στο «Κινγκ Πάουερ» συνεχίστηκε και ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Καντέ στο 20ο λεπτό μετά από υπέροχη πάσα του Ζορζίνιο, έλαβε χώρα στο 26’. Ο Καντέ διένυσε όση απόσταση ήθελε με την μπάλα, σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής και «έγραψε» το 2-0  με χαρακτηριστική ευκολία!


Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν διαφοροποίησαν την κατάσταση και η λήξη του ημιχρόνου έβρισκε τον Τόμας Τούχελ απολύτως ικανοποιημένο, εν αντιθέσει με τον Μπρένταν Ρότζερς που ήταν σαφώς προβληματισμένος, τόσο από τις αποδοκιμασίες του κοινού, όσο και από τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του σε 45 λεπτά εντός έδρας, για δεύτερο διαδοχικό ματς!

Ωστόσο, η εικόνα της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε ούτε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ούτε μετά τις διορθωτικές κινήσεις του Βορειοϊρλανδού προπονητή. Ο Τσίλγουελ απείλησε και πάλι, με εξαιρετικό σουτ στο 51ο λεπτό, ενώ η πρώτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων, είτε εντός, είτε εκτός στόχου, έλαβε χώρα τρία λεπτά πριν από την μία ώρα, από τον Μάντισον που πέρασε ως αλλαγή!

Δύο λεπτά μετά, η Τσέλσι απώλεσε και δεύτερο δοκάρι με τον Χάντσον Οντόι, ενώ στο 68’ ο Πούλισικ αστόχησε από κοντά με μία επαφή, όντας υπό πίεση από τον Σογιουντσού.

Στην τρίτη σπουδαία στιγμή των «μπλε» όμως το 3-0 ήταν γεγονός! Ο Ζίγιεχ μοίρασε την μπάλα στον Πούλισικ, αυτός δεν αστόχησε από την μικρή περιοχή και αυτό ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης!


Έκτοτε δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο, πέραν των ακυρωθέντων δύο γκολ του Πούλισικ και του Ρις Τζέιμς, το 3-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Τσέλσι διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με την Λέστερ να μοιάζει αποσυντονισμένη από τις φήμες περί αποχώρησης του Μπρένταν Ρότζερς.

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Αμαρτέι, Έβανς, Σογιουντσού, Ολμπράιτον, Σουμαρέ (75’ Χολ), Ντιντί, Καστάνιε, Λούκμαν (46’ Ιεανάτσο), Μπαρνς (46’ Μπαρνς), Βάρντι

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τσαλόμπα, Καντέ, Τζέιμς, Τσίλγουελ, Ζορζίνιο (77’ Λόφτους Τσικ), Χάντσον Οντόι, Μάουντ (63’ Ζίγιεχ), Χάβερτς (62’ Πούλισικ)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0