Football Talk

ΑΕΚ: Η μεγάλη λαχτάρα του ΑΕΚτζή είναι να δει τους παίκτες του να παίξουν με λύσσα κόντρα στον Ολυμπιακό!

ΑΕΚ: Η μεγάλη λαχτάρα του ΑΕΚτζή είναι να δει τους παίκτες του να παίξουν με λύσσα κόντρα στον Ολυμπιακό!

Η ΑΕΚ μετά από καιρό πάει να παίξει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας καλή ψυχολογία, διάθεση και πιθανότητες – Για να πάρει όμως τους τρεις βαθμούς πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα σε γήπεδο και εξέδρα…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η Κυριακή έφτασε. Λίγες ώρες έμειναν. Μετά τα όσα γίνονται με τον κορονοϊό, που έχει αλλάξει δυστυχώς τον κόσμο, το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ θα δούμε ξανά σε ελληνικό γήπεδο 40.000 κόσμο. Θα είναι όμορφα, αν μη τι άλλο. Έχει λείψει σε όλους αυτή η ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, ειδικά αν συνδυαστεί και με νίκη στο τέλος. Ο ΑΕΚτζής έχει πάντα λατρεία για την ομάδα του. Μία μικρή… σπίθα ψάχνει, ένα καλό σημάδι, μία σωστή δουλειά να νιώσει ότι γίνεται και θα τα παρατήσει όλα για να σταθεί δίπλα της… Έχει στερηθεί πολλά ο ΑΕΚτζής. Έχει βιώσει πολλά περισσότερα. Έχει πανηγυρίσει λίγα (συγκριτικά με τον Ολυμπιακό), όμως όλα όσα έχει κατακτήσει τα έχει πάρει με το σπαθί και τη μαγκιά του. Γι’ αυτό και όλοι οι τίτλοι της ΑΕΚ έχουν αξία… Γι’ αυτό και για άλλα πολλά, πάντα τα ματς με τον Ολυμπιακό ήταν και είναι ιδιαίτερα. Ειδικά από το 1996 και μετά.

Πάμε όμως στο σήμερα που έχει μεγαλύτερη αξία. Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πολλές αγωνιστικές σφαλιάρες. Και γενικά και απ’ τον Ολυμπιακό. Από το 2016 έως το 2018 η ΑΕΚ πανηγύρισε μεγάλες νίκες επί του Κυριακάτικου αντιπάλου της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ειδικά στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο Φάληρο. Την τελευταία τριετία ο Ολυμπιακός κυριαρχεί. Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Το θέμα τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να βάλει τέλος σε αυτή την… τριετία, την Κυριακή. Δεν θα αλλάξει η ζωή και ο στόχος της, που είναι να δημιουργήσει ομάδα και δυνατό σύνολο σε βάθος χρόνου, αυτό το ματς. Όμως η νίκη θα είναι πολύ σημαντική αφενός για βαθμολογικούς λόγους, αφετέρου για ψυχολογικούς. Θα μπει τέλος στο αρνητικό σερί, θα αρχίσει η ίδια η ΑΕΚ να πιστεύει πολύ περισσότερο ότι ξαναμπήκε στο σωστό δρόμο και θα στείλει μήνυμα σε φίλους και «εχθρούς» ότι αυτό το πρωτάθλημα θα το παλέψει ως το τέλος και μπορεί να το κάνει δικό της.

Ο Ολυμπιακός θα έρθει στο ΟΑΚΑ, θαρρώ χωρίς πολύ άγχος. Από την άλλη η ΑΕΚ είναι θετικό πως μαθαίνουμε ότι στις προπονήσεις υπάρχει μεγάλο πάθος απ’ όλους τους παίκτες να παίξουν σε αυτό το ματς. Μάτι που γυαλίζει έχουμε καιρό να δούμε σε ντέρμπι από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Αυτά τα ματς τα κερδίζεις, δεν τα παίζεις απλά. Θέλουν πάθος, δίψα, θέληση, τύχη φυσικά και μυαλό, σε γήπεδο και εξέδρα… Kι εκεί, στα καρεκλάκια του ΟΑΚΑ θέλει μυαλό, πάθος και στήριξη, όπως κι αν πάει το ματς.

Την 11άδα του Γιαννίκη θα τη μάθουμε οριστικά λίγο πριν τη σέντρα. Το πώς θα πάει αυτό το παιχνίδι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ένταση και σε τη βραδιά θα εμφανιστούν οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ για παράδειγμα, αν και ήταν τραυματίας, απαγορεύεται να κάνει τρίτο σερί κακό παιχνίδι, ενώ και στην Τούμπα δεν είχε αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο Αραούχο έχει μία καλή προϊστορία απέναντι στον Ολυμπιακό και η αποτελεσματικότητά του απέναντι στον Βάτσλικ μπορεί να κρίνει τον αγώνα. Εκεί όμως που χρειάζεται τεράστια προσοχή είναι στο κέντρο. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιότητα στον άξονα με τους Καμαρά, Εμβιλά και τον Μπουχαλάκη (αν ξεκινήσει βασικός). Η ΑΕΚ εκεί θέλει σωστά (τρεξίματα), κλεψίματα της μπάλας και γρήγορη μετάβαση.

Σύμφωνα με όσα έχουμε δει ως τώρα στα ματς της ΑΕΚ πρέπει να περιμένουμε περίπου 60 λεπτά καλής μπάλας με τις γραμμές «δεμένες» μεταξύ τους. Στα «νεκρά» όμως διαστήματά της, όπου ο επικίνδυνος Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει και από τα άκρα και από τον άξονα, χρειάζεται μυαλό και ψυχραιμία από τους παίκτες του Γιαννίκη. Είναι ένα ντέρμπι και θέλει συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, όπως κι αν πάει το ματς.

Δεν θα κρίνει το αποτελέσματά του τον τίτλο, όποιο κι αν είναι αυτό. Όμως η εξέλιξη και το τελικό σκορ θα δώσει μηνύματα για τη συνέχεια…

Όποιους παίκτες κι αν επιλέξει ο Γιαννίκης να παίξουν αυτό το ντέρμπι επιβάλλεται να έχουν στο μυαλό τους ένα και μόνο πράγμα: Πώς μπορούν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και δεν θα φύγουν από το γήπεδο αν δεν δώσουν το… 101% των δυνάμεών τους. Να… ματώσουν. Να παλέψουν. Να τα δώσουν όλα κι ό,τι γίνει στο φινάλε. Μπάλα είναι. Όμως η πρώτη λαχτάρα του ΑΕΚτζή είναι να δει τον παίκτη της ομάδας του να παλεύει με λύσσα κόντρα στον Ολυμπιακό… Αν συμβεί αυτό η νίκη την Κυριακή θα έρθει πιο κοντά. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0