Football Talk

Από τον Κέιν στον Λακαζέτ και από τον Λίνγκαρντ στον Στέρλινγκ: Οι top class της Premier League που μία μένουν και μία… φεύγουν!

Από τον Κέιν στον Λακαζέτ και από τον Λίνγκαρντ στον Στέρλινγκ: Οι top class της Premier League που μία μένουν και μία… φεύγουν!

Όσο η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει, τόσα τα μεταγραφικά σενάρια πληθαίνουν σε κάθε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το ίδιο συμβαίνει και στην Premier League. Γεγονός που δεν αφορά μόνο την ενίσχυση του εκάστοτε club, αλλά και την αποδυνάμωσή του με την παραχώρηση παικτών. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονται και πολλά top class ονόματα. Από τον Αλεξάντερ Λακαζέτ στον Τζέσι Λίνγκαρντ και από τον Χάρι Κέιν στον Ραχίμ Στέρλινγκ!

Οι προσθαφαιρέσεις στο ποδόσφαιρο δεδομένα είναι αναρίθμητες. Άλλοι φεύγουν, άλλοι έρχονται, ενώ υπάρχουν και αυτοί οι πιο… ρομαντικοί που δυσκολεύονται να αφήσουν μία ομάδα, παραμένοντας στον ίδιο σύλλογο για πολλά χρόνια, δίχως αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως η «ώρα της κρίσης» δεν θα έρθει και για αυτούς.

Τι συμβαίνει όμως όταν ένας νέος προπονητής ή ο ίδιος ο σύλλογος για δικούς του λόγους θέλει να «ξεφορτωθεί» βαριά συμβόλαια; Οι περιπτώσεις δεν είναι λίγες, και τα οικονομικά δεδομένα της Premier League, σαφώς και δεν εγγυώνται «αιώνια» παραμονή σε μία ομάδα.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και άμεση συνέπεια αποτελούν τα αναρίθμητα δημοσιεύματα αναφορικά με τις «μετακινήσεις» των ποδοσφαιριστών. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φημολογείται πως προσπαθεί να πραγματοποιήσει ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ της, η Τσέλσι «παραδέχεται» πως ίσως έκανε λάθος, και η Μάντσεστερ Σίτι βλέπει τον Πεπ Γκουαρδιόλα να εξακολουθεί να προσπαθεί να σηματοδοτήσει ένα… τέλος εποχής με τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ποια είναι όμως τα κυριότερα ονόματα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία; Ποιοι ποδοσφαιριστές μία μένουν και μία… φεύγουν, ανεξάρτητα από την ποδοσφαιρική τους αξίας; Ας τους δούμε μαζί…

Ραχίμ Στέρλινγκ:

E2hMHoxWUAI3NlX.jpg

Αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών, με τον Άγγλο διεθνή να μην αποχωρίζεται τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά την συνολική κατάσταση να δείχνει να μην είναι υπέρ του. Ο Στέρλινγκ έχει χάσει την θέση του και την εμπιστοσύνη του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Καταλανό προπονητή να δηλώνει προσφάτως πως επιθυμία του συλλόγου είναι να γίνει μία… ανανέωση.

Ο τέως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ βρίσκεται στην transfer list, αλλά προτεραιότητά του είναι η παραμονή στην Premier League. Εξετάζουν την περίπτωσή του η Νιούκαστλ και η Άρσεναλ, θα προτιμούσε την δεύτερη, και δεν θέτει ως προτεραιότητα την μετακόμιση στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Τζέσι Λίνγκαρντ:

cardiff-city-v-manchester-united-premier-league-5c66cf86b0d66faf09000002.jpg

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο Τζέσι Λίνγκαρντ το καλοκαίρι, έκανε λάθος… Επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πείστηκε για τον χρόνο συμμετοχής που θα λάμβανε, και άφησε πίσω του την Γουέστ Χαμ, με την οποία διένυσε ένα καταπληκτικό εξάμηνο.

Το λάθος του έγινε γρήγορα αντιληπτό και από τον ίδιο και πλέον ο Τζέσι Λίνγκαρντ «ψάχνεται» εκ νέου να αποχωρήσει. Επίσης, παρακολουθεί τις εξελίξεις η Νιούκαστλ, με τα «σφυριά» να μην δείχνουν πρόθυμα να τον εντάξουν για δεύτερη φορά στο ρόστερ τους.

Ντόνι φαν ντε Μπέικ – Άντονι Μαρσιάλ:

skysports-donny-van-de-beek_5535681.jpg

Ακόμη δύο περιπτώσεις που προβληματίζουν τόσο τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Αμφότεροι δεν αγωνίζονται όσο θα ήθελαν, με άμεση συνέπεια να αντικρίζουν την προοπτική της αποχώρησής τους από το Όλντ Τράφορντ ως μονόδρομο, προκειμένου να μη μείνουν στάσιμοι.

Στην περίπτωση του πρώτου, η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως ήδη έχει κάνει διευρευνητικές επαφές, ώστε να τον εντάξει στο ρόστερ της, ενώ όσον αφορά τον Άντονι Μαρσιάλ, οι «καρακάξες» θα ήθελαν να τον δουν να αναγεννιέται στις τάξεις τους!

Σαούλ Νίγκεθ:
12_Chelsea-v-Aston-Villa-Carabao-Cup-Third-Round.jpg

Μπορεί και να αποτελεί το μοναδικό λάθος του Τόμας Τούχελ στους 10 μήνες παρουσίας του στην Τσέλσι, μετά την απομάκρυνση του Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Γερμανός προπονητής επιθυμούσε το καλοκαίρι την απόσπαση της υπογραφής του Σαούλ Νίγκεθ, ο στόχος του στέφθηκε από επιτυχία μιας και ο Ισπανός συμφώνησε με τους «μπλε» για δανεισμό ενός έτους, αλλά έκτοτε… τίποτα.

Δεν αγωνίζεται, δεν έχει ολοκληρώσει ούτε ένα ενενηντάλεπτο στην Premier League, και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον «βλέπουν» να επιστρέφει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, πριν από την ολοκλήρωση του δανεισμού του.

Αλεξάντερ Λακαζέτ:

1351859243_1.jpg

Ξεκίνησε την σεζόν με βασικό του στόχο απλώς να ευχαριστηθεί την τελευταία του χρονιά στην Premier League, αλλά πλέον έχει καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί κατά του στον απόλυτο βαθμό. Κέρδισε θέση βασικού στην Άρσεναλ, συμμετέχει διαρκώς σε γκολ της στα παιχνίδια της, αποτελεί τον 3ο της σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις και κρίνεται… απαραίτητος.

Φημολογείται πως θα του κατατεθεί πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας του, με διάρκεια δύο ετών, και πως ο Γάλλος θα συμφωνήσει. Η μοναδική περίπτωση ποδοσφαιριστή από τους προαναφερθέντες που μάλλον κλίνει προς το… «μένω»!

Σαφώς και δεν είναι μόνο αυτοί. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να είναι μόνοι οι συγκεκριμένοι… έξι, όταν στο πρωτάθλημα υπάρχει ο Πολ Πογκμπά που ζήτησε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» για να μην φύγει, και στην Τοτεναμ αγωνίζεται ο Χάρι Κέιν;

Arsenal-v-Tottenham-Hotspur---Premier-League-b5743e26071b20d36ea8763ed4617303.jpg

Ωστόσο, η παραμονή του Άγγλου μέχρι και το τέλος της σεζόν και η αποχώρησή του κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, προς το παρόν μας κάνουν να μην ασχοληθούμε με την περίπτωση του Άγγλου.

Κοιτάμε την «κοντινή» μεταγραφική περίοδο, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μένει να δούμε ποιος ή ποιοι θα αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη και θα «πληγώσει» τον σύλλογο που τον άφησε…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0