Football Talk

Οι «Έλληνες» πάνε… Κατάρ: Ποιοι πάνε απευθείας Μουντιάλ και ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία

Οι «Έλληνες» πάνε… Κατάρ: Ποιοι πάνε απευθείας Μουντιάλ και ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία

Η Ελλάδα δεν προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον από την χώρα μας. Το BN Sports σας αναλύει ποιοι ποδοσφαιριστές της Superleague 1 θα δώσουν το παρών και ποιοι θα παλέψουν στα μπαράζ.

Τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκαν. Η Ελλάδα δυστυχώς για ακόμη μία σεζόν δεν θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα βρεθούν στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχει το δικό της ενδιαφέρον. Φυσικά, δεν είναι μόνο η Εθνική Ελλάδας που τραβάει τα βλέμματα αλλά και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται μέσα σε αυτό.

Συγκεκριμένα, δύο ποδοσφαιριστές πήραν το εισιτήριο για απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ ενώ για άλλους πέντε, θα δοθεί και μία δεύτερη ευκαιρία, μέσω των μπαράζ.

zuber-zivkovic_1.jpg

Τα «αστέρια» των… Δικεφάλων βρίσκονται ήδη Κατάρ!

Η τελευταία αγωνιστική των προκριματικών ήταν κομβική και περιείχε αρκετές εκπλήξεις. Ανάμεσα σε αυτές, ήταν και η πρωτιά της Ελβετίας, η οποία εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Ιταλίας και πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ανάμεσα στους επίλεκτους των «κόκκινων», βρίσκεται και ο Στίβεν Τσούμπερ.

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, ο οποίος δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, ήταν από τα βασικά στελέχη του Μουράτ Γιακίν και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σε έναν χρόνο από τώρα, εφόσον όλα είναι καλά φυσικά (κατάσταση, τραυματισμοί κλπ.). Το μόνο σίγουρο είναι, πως ο διεθνής άσος είναι ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ την δεδομένη στιγμή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο καλύτερος, με διαφορά, ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στο φετινό ρόστερ, οδήγησε την Σερβία σε μία, εξίσου, απίστευτη πρόκριση. Συγκεκριμένα, η χώρα του κέρδισε μέσα στην Λισσαβόνα, την τελευταία αγωνιστική την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και πήρε την τεράστια πρόκριση ως πρώτη, στα τελικά του Μουντιάλ.

Ο έμπειρος εξτρέμ ήταν βασικός ως δεξιός μπακ-χαφ (!) και τα πήγε περίφημα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Στόϊκοβιτς. Έτσι, ο άσος του του ΠΑΟΚ, είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος του ελληνικού πρωταθλήματος για το ερχόμενο Μουντιάλ, φυσικά, εφόσον όλα είναι καλά (ότι ισχύει και για τον Τσούμπερ). Αξιοσημείωτο δε, πως αμφότεροι αποτελούν τα καλύτερα στελέχη των φετινών ρόστερ σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Zivkovic-1.jpg.webp

Βατσλίκ, Σφιντέρσκι και άλλοι…

Φυσικά, η υπόθεση του Μουντιάλ δεν έχει τελειώσει. Μπορεί οι 12 ομάδες να έκλεισαν μία θέση στο Κατάρ, όμως υπάρχουν και άλλες που περιμένουν τους κατόχους τους μέσω των μπαράζ. Συγκεκριμένα, οι 2οι των ομίλων στα προκριματικά αλλά και οι Αυστρία-Τσεχία από το NationsLeague, θα κοντραριστούν ένα εισιτήριο στα τελικά της διοργάνωσης. Φυσικά, δεν θα έλειπε το ελληνικό ενδιαφέρον για ακόμη μία φορά.

Συγκεκριμένα, πέντε ποδοσφαιριστές θα εκπροσωπήσουν τις χώρες του, με τους τρεις από αυτούς να είναι και βασικά στελέχη. Πιο αναλυτικά, ο Τόμας Βάτσλικ του Ολυμπιακού είναι ο βασικός πορτιέρο της Εθνικής Τσεχίας, η οποία μπορεί να τερμάτισε 3η, όμως μέσω του Nations League, έκλεισε μία θέση στα μπαράζ. Μαζί με τον έμπειρο πορτιέρο, υπάρχει και ο Γιάκουμπ Μπράμπετς του Άρη, ο οποίος όμως, δεν είναι στα βασικά πλάνα του προπονητή.

vaclik_1.jpg

Από εκεί και πέρα, ο Άρης έχει και τον Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο Σουηδός μπακ, είδε τη χώρα του να τερματίζει 2η θέση πίσω από την Σουηδία και πάνω από την Ελλάδα, όμως δεν αγωνίστηκε στα προκριματικά. Βέβαια, σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του στους «κίτρινους», εκείνος είχε πάρει μέρος σε αρκετές αποστολές και ίσως να βρίσκεται στην 23άδα, αν προκριθεί η Σουηδία.

Και πάμε πάλι στους Δικέφαλους. Όπως έχουν από έναν ποδοσφαιριστή στο Κατάρ, έτσι θα έχουν και από έναν στα μπαράζ. Για την ακρίβεια, στην ίδια χώρα. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ εκπροσωπείται από τον Κάρολ Σφιντέρσκι ενώ η ΑΕΚ από τον Ντάμιαν Σιμάνσκι. Αμφότεροι, είναι βασικά στελέχη της Πολωνίας του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

simanski-swiderski.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0