Football Talk

Καναδάς, Αγγλία, Γερμανία: Οι 5 πιο παραγωγικές ομάδες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Καναδάς, Αγγλία, Γερμανία: Οι 5 πιο παραγωγικές ομάδες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το Μουντιάλ της επόμενης σεζόν ολοκληρώθηκαν, και δεν είναι λάθος να πει κανείς πως στο Κατάρ αναμένεται μεγάλη… μάχη. Αρκεί να αντικρίσει τις ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους. Από τον Καναδά μέχρι την Αγγλία και από την Δανία μέχρι την Ολλανδία. Μερικές από αυτές αποτελούν και τα πιο παραγωγικά σύνολα στα ματς που έδωσαν για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο…

Σχετικά Άρθρα

Όταν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκίνησαν, ουδείς μπορούσε να προβλέψει ποια ομάδα θα αποτελέσει την πιο παραγωγική στις αναμετρήσεις που αναμένονταν. Ποια θα έχει ως βασική δύναμή της την επίθεση, ποια θα «πληγώνει» πιο εύκολα την εκάστοτε αντίπαλό της, και ποια θα αποτελεί φόβητρο με το σύνολο τερμάτων της, ενόψει της επικείμενης διοργάνωσης.

Πολλοί θα έλεγαν την Ιταλία. Την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία και στο EURO 2020 που κατέκτησε,  απέδειξε πως είναι ένα σύνολο που ουδεμία σχέση έχει με την ομάδα των προηγούμενων ετών. Στηρίζεται στην άμυνά της, αλλά βρίσκει τρόπο να σκοράρει, και θα μπορούσε να είναι η κορυφαία στην εν λόγω λίστα. Έπεσαν έξω…

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Πορτογαλία. Βασικό επιχείρημα βεβαίως αποτελούσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Όταν μία ομάδα έχει τον σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην σύνθεσή της, αυτομάτως γίνεται φαβορί σε κάθε στατιστική κατηγορία.

Και πάλι όχι όμως… Αμφότερες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους άλλωστε μόνο στα… μπαράζ. Θα παίξουν στα play off, συγκαταλέγονται στις 12 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα στις 26 Νοεμβρίου στην Ζυρίχη και… βλέπουμε.

Επομένως ποιες είναι αυτές που μαγνήτισαν τα βλέμματα με τις επιθετικές αρετές τους; Αρχικά, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, στην κορυφή της εν λόγω λίστας βρίσκεται ο Καναδάς. Τι και αν δεν έχει πάει εδώ και 36 χρόνια σε Παγκόσμιο Κύπελλο; Τι και αν δεν έχει το «ειδικό βάρος» στην φανέλα του. Αρκεί ότι έχει ικανούς ποδοσφαιριστές.

20211013_CANMNT_www.jpg

Ο Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου σαφώς και αρκεί. Ο Καναδάς σκόραρε 55 γκολ και αποτελεί την ομάδα με την καλύτερη επίθεση από τις 12 που δεδομένα θα παραβρεθούν στο Κατάρ.

Ακολουθεί η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η οποία με 51 γκολ βρίσκεται στην 2η θέση της σχετικής κατηγορίας. Αναγέννησε και πάλι τον Χάρι Κέιν, ξεπέρασε το σοκ του χαμένου τελικού πριν από μερικούς μήνες, ήταν εντυπωσιακή στις δύο πιο πρόσφατες συναντήσεις της απέναντι σε Αλβανία και Σαν Μαρίνο, και οι αριθμοί της την οδηγούν στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας της.

Αναρίθμητα clean sheet, 51 γκολ υπέρ της, πρόκριση με... χαρακτηριστική ευκολία, και ντεμπούτο για 50 ποδοσφαιριστές, με το 50% αυτών να είναι κάτω των 23ών! Όχι και άσχημα για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που όλα δείχνουν πως θέλει και θα… ανανεώσει την συνεργασία του με τα «τρία Λιοντάρια».

u1t7jsj8_england-harry-kane_625x300_29_June_21.jpg

Την τριάδα συμπληρώνει η Γερμανία του Χάνσι Φλικ. Του μοναδικού προπονητή στην ιστορία της που ξεκινάει την προπονητική του θητεία με τα «πάντσερ» έχοντας πραγματοποιήσει το αξιοζήλευτο 7/7! Το θέμα είναι ο τρόπος. Ορθώς σκέφτεστε. Η Γερμανία είναι η τρίτη και… τελευταία ομάδα με αριθμό τερμάτων που ξεπερνά το 49.

1324409078.jpg

Έχει σκοράρει 50 γκολ σε 16 ματς, πράγμα που μεταφράζεται σε περισσότερα από τρία γκολ ανά παιχνίδι, και αναμένει το Κατάρ, για να επιστρέψει στην κορυφή του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Και τέλος έχουμε την Ολλανδία και την Δανία, με 46 και 45 γκολ αντίστοιχα υπέρ τους, σε 16 και 18 ματς κατά την διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην περίπτωση των «οράνιε», σαφώς και αξίζει να αναφερθούμε στον ηγέτη τους, Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος με δικά του γκολ έκανε την πρόκριση πολύ πιο απλή, παρά το γεγονός πως ο εν λόγω όμιλος, κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική του θεσμού.
depay-anuncio-viernes.jpg

Όσο αφορά τους Δανούς, άπαντες πιθανώς θυμούνται πως από το EURO 2020 και έπειτα, από τον αποκλεισμό δηλαδή από την Αγγλία στον ημιτελικό, η Δανία δεν είχε ηττηθεί. Μέχρι και την τελευταία στροφή των προκριματικών, όπου είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της, ήταν αήττητη.

Εκεί την κέρδισε όμως η εξαιρετική Σκωτία, και η ομάδα του Σιμόν Κιάερ έμεινε για πρώτη φορά στο «μηδέν» (2-0), από τις 12 Ιουνίου και την πρεμιέρα του EURO απέναντι στην Φινλανδία!

3ySm_553soe_l.jpg

Πέντε ομάδες, πέντε εξαιρετικά σύνολα, και πέντε, διαφορετικοί, μοναδικοί τρόποι σκοραρίσματος. Ο Καναδάς εντυπωσιάζει, δίχως πολλοί να τον περίμεναν, η Αγγλία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, οι επιδόσεις της Γερμανίας «τρομάζουν» ενόψει του Κατάρ, και η Ολλανδία με την Δανία απέδειξαν πως ο τρόπος παιχνιδιού τους, ενίοτε αποδεικνύεται επικερδής.

Φτάνουμε λοιπόν στο μετά. Είναι δυνατό μία τόσο καλή ομάδα επιθετικά, να φτάσει μέχρι και το τέλος μίας τόσο μεγάλης διαδρομής; Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον, και στο Κατάρ θα δοθεί οριστική απάντηση…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0