Football Talk

Τουρκία: Στα μπαράζ με εισιτήριο «πληρωμένο» από τη... Νορβηγία! (video)

Τουρκία: Στα μπαράζ με εισιτήριο «πληρωμένο» από τη... Νορβηγία! (video)
Η Τουρκία «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, εξαργυρώνοντας το... δώρο της Νορβηγίας την προηγούμενη αγωνιστική! Στόχος πλέον, η επιστροφή στη διοργάνωση που στην τελευταία της παρουσία, την ανέδειξε ως τρίτη στον κόσμο!
Τουρκία και Νορβηγία αναμετρήθηκαν στις 8 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Τελικό αποτέλεσμα, 1-1. Η διαφορά τους στους δύο βαθμούς με τους Σκανδιναβούς να προπορεύονται. Οι πορείες τους από εκείνο το χρονικό σημείο, όμως, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες!
 
Η Νορβηγία για έναν ανεξήγητο λόγο κατέβασε τους «διακόπτες» της, ανοίγοντας τον δρόμο στην Τουρκία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και αν εν τέλει, το «εισιτήριο» για το Μουντιάλ έρθει, όλοι θα γνωρίζουν ποιος το... πλήρωσε!
 

Το α(Χ) με τη Λετονία!

Οι ισορροπίες στον 7ο προκριματικό όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ υπήρξαν τόσο λεπτές, που ένα μόνο ματς στάθηκε αρκετό για να κόψει της «συμμορίας» των Χάαλαντ-Όντεργκααρντ.
 
Με τον πρώτο απόντα και τον δεύτερο σε σταθερά πτωτική αγωνιστική πορεία, η Νορβηγία κόλλησε εντός έδρας στο 0-0 με την αδιάφορη Λετονία (13/11). «Πέταξε» στα σκουπίδια όχι μόνο τη διαφορά των δύο βαθμών από την Τουρκία, αλλά και τη δεύτερη θέση! 

Την ίδια στιγμή που στο Όσλο ολοκληρωνόταν μία «λευκή ισοπαλία», η Τουρκία έκανε το καθήκον της, νικώντας με 6-0 το Γιβραλτάρ (13/11). Με τον τρόπο αυτό, απέκτησε καλύτερη διαφορά τερμάτων από την αντίπαλό της και εγκαταστάθηκε στη δεύτερη θέση.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» της τελευταίας αγωνιστικής, με την πρωτοπόρο Ολλανδία να χρειάζεται τους βαθμούς για να εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου, η Νορβηγία δεν κατάφερε να φέρει οποιαδήποτε αντίσταση. Ηττήθηκε με 2-0 και έμεινε οριστικά εκτός Μουντιάλ, αλλά γνωρίζει, πως τον «λάκκο» του αποκλεισμού, τον άνοιξε με τα ίδια της τα χέρια! Εν ολίγοις απέτυχε, εκεί όπου πέτυχε η Τουρκία στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών, κερδίζοντας με 4-2 τους «οράνιε»! Μία από τις... λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά. 

Η Τουρκία ποσώς ενδιαφέρεται. Η παρουσία της στα μπαράζ είναι ο «δρόμος» για να επιστρέψει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια. Τότε, που στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας το 2002, μέσω της εξαιρετικής «φουρνιάς» της οποίας διέθετε, αναδείχθηκε η τρίτη καλύτερη ομάδα του κόσμου! 
Επιστρέφοντας στο σήμερα, για να μην είμαστε άδικοι, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια. Η συγκέντρωση 21 βαθμών από τους 30 συνολικά είναι φοβερή συγκομιδή για το επίπεδο του νυν ρόστερ, αλλά η γενική αίσθηση που μένει είναι πως το «εισιτήριό» της για να οριστικοποιηθεί, χρειάστηκε να πληρωθεί από κάποιον... τρίτο.
 
Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0