Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 7ος όμιλος: Στο Κατάρ η Ολλανδία - Εκτός διοργάνωσης η Νορβηγία! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 7ος όμιλος: Στο Κατάρ η Ολλανδία - Εκτός διοργάνωσης η Νορβηγία! (video)

Γκολ και θέαμα στην τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου, με την Ολλανδία να παίρνει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την Τουρκία να παίρνει τον δρόμο της προς τα μπαράζ!

Σφύριξε η λήξη της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης του 7ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα «καυτά» ματς ανάμεσα σε Ολλανδία – Νορβηγία και Μαυροβούνιο – Λετονία, τα οποία έκριναν ουσιαστικά τις πρώτες δύο θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και συνεπώς στο Μουντιάλ βρίσκονται κι επισήμως οι «οράνιε», ενώ οι Τούρκοι πήραν τον δρόμο τους προς τα μπαράζ!

Αν και δυσκολεύτηκε, η Ολλανδία επικράτησε εν τέλει της Νορβηγίας με 2-0 και ένα ξέσπασμα των παικτών της στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Αρχικά ο Μπεργκγουάιν, έπειτα από πολλές χαμένες ευκαιρίες, άνοιξε το σκορ με πλασέ στο 84ο λεπτό ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ντεπάι.

Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα πήρε την μπάλα από τον σκόρερ του πρώτου τέρματος και μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 στο 90’+4. Το τρίποντο αυτό σε συνδυασμό με την ανατροπή της, έφεραν την Τουρκία στη δεύτερη θέση και συνεπώς στα μπαράζ του Μουντιάλ και την Ολλανδία στην τελική φάση της διοργάνωσης!

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και την Τουρκία οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν πολύ νωρίς, βρέθηκαν εν τέλει να ηττούνται με 2-1. Το σκορ άνοιξε ο Μπετσιράι έγινε δέκτης μιας εξαιρετικής πάσας μέσα στην περιοχή και με σουτ έκανε το 1-0 στο 4ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο κατάφεραν σχετικά άμεσα να ισοφαρίσουν, με τον Ακτούρκογλου να κάνει το 1-1 στο 22’. Πιο συγκεκριμένα ο εξτρέμ της Γαλατασαράι εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση και με τον τερματοφύλακα να μην μπορεί να αντιδράσει, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Η ανατροπή για τους Τούρκους είχε την υπογραφή του Κεκτσιού και ήρθε στο 60ο λεπτό – τέσσερα λεπτά έπειτα από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Ο 20χρονος, αφού πήρε μια έξοχη πάσα, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ και στη συνέχεια σημείωσε το 2-1 για την ομάδα του.

Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου η Λετονία… ξαναέζησε την αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής με το Γιβραλτάρ, όπου είχε επίσης επικρατήσει με 3-1 των αντιπάλων. Οι φιλοξενούμενοι αρχικά προηγήθηκαν με τον Γουόκερ στο 7’, ωστόσο οι Λετονοί ισοφάρισαν στο 25ο με τον Γκουτκόβσκις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουλντρίκις έκανε το 2-1 στο 55’, ενώ ο Κρόλις διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 75’.

10η αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Ολλανδία – Νορβηγία 2-0 (84’ Μπεργκγουάιν, 90’+1 Ντεπάι)

Μαυροβούνιο – Τουρκία 1-2 (4’ Μπετσιράι – 22’ Ακτούρκογλου, 60’ Κεκτσιού)

Γιβραλτάρ – Λετονία 1-3 (7’ Γουόκερ – 25’ Γκουτκόβσκις, 55’ Ουλντρίκις, 75’ Κρόλις)

Βαθμολογία:

1. Ολλανδία 10 20 (32:8)

2. Τουρκία 10 18 (25:15)

3. Νορβηγία 10 18 (15:6)

4. Μαυροβούνιο 10 12 (13:13)

5. Λετονία 10 6 (8:13)

6. Γιβραλτάρ 10 0 (4:43)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0