Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 5ος όμιλος: «Κλείδωσε» την συμμετοχή στα μπαράζ η Ουαλία, έκανε το χρέος της και προκρίθηκε μέσω του Nations League η Τσεχία! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 5ος όμιλος: «Κλείδωσε» την συμμετοχή στα μπαράζ η Ουαλία, έκανε το χρέος της και προκρίθηκε μέσω του Nations League η Τσεχία! (video)

Την καλύτερή θέση της σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1966, κατέκτησε και επίσημα η Ουαλία, η οποία κατάφερε με το 1-1 με το Βέλγιο, να αποσπάσει τον πολυπόθητο βαθμό και να φτάσει τους 15, «κλειδώνοντας» την συμμετοχή της στα μπαράζ. Την ίδια ώρα, η άμεσα ενδιαφερόμενη Τσεχία, πίεσε την Εσθονία, κατόρθωσε έστω και δύσκολα να σκοράρει απέναντί της και να την κερδίσει (2-0), μένοντας όμως στην 3η θέση.

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στην Ουαλία και το Βέλγιο, εξελίχθηκε η μεταξύ τους αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρά το γεγονός πως μόνο οι γηπεδούχοι είχαν βαθμολογικό κίνητρο.

Επί της ουσίας, ο βασικός λόγος που μία «αδιάφορη» αναμέτρηση για τους φιλοξενούμενους απέκτησε νόημα, ήταν σαφώς ο… Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος συμμετείχε για 24η φορά σε 19 ματς σε γκολ της ομάδας του, με τα 15 πιο πρόσφατα τέρματά του να προέρχονται εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα το 1-0 επί ουαλικού εδάφους, να αγχώνει την γηπεδούχο ομάδα.

Ήθελε απλώς έναν βαθμό για να είναι δεύτερη και μαθηματικά, μιας και είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα μπαράζ μέσω του Nations League. Εν τέλει, το σύνολο του Ρόμπερτ Πέιτζ κατόρθωσε να πάρει και το πλεονέκτημα του γηπεδούχου. Σκόραρε έπειτα από μία φάση διαρκείας με τον Μουρ, διατήρησε ανέπαφη την εστία της μέχρι τέλους, και «σφράγισε» και επίσημα την καλύτερη πορεία της σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1966!


Την ίδια ώρα, η Τσεχία τα «βρήκε σκούρα» απέναντι στην «μαχητική» Εσθονία, αλλά εν τέλει κατόρθωσε να πάρει τη νίκη, παρά το γεγονός πως η εξέλιξη της βραδιάς δεν την ευνόησε. Σκόραρε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με τον Μπράμπετς, κράτησε το σκορ υπέρ της, αλλά δεν… αρκούσε!

8η αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Ουαλία – Βέλγιο 1-1 (32’ Μουρ – 12’ Ντε Μπρόινε)

Τσεχία – Εσθονία 2-0 (59’ Μπράμπετς)

Βαθμολογία:

1.      Βέλγιο 8 20 (25-6)

2.      Ουαλία 8 15 (14-9)

3.      Τσεχία 8 14 (14-9)

4.      Εσθονία 8 4 (9-21)

5.      Λευκορωσία 8 3 (7-24)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0