Football Talk

Αργεντινή Vs Βραζιλία: Μια μάχη δύο διαφορετικών κόσμων με νικητή το ποδόσφαιρο

Αργεντινή Vs Βραζιλία: Μια μάχη δύο διαφορετικών κόσμων με νικητή το ποδόσφαιρο

Αργεντινή και Βραζιλία κοντράρονται στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, σε μια μάχη με μεγάλη ιστορία, ανάμεσα σε δύο λαούς με πολλές διαφορές και κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για τη «στρογγυλή θεά».

Σχετικά Άρθρα

Αργεντινή ή Βραζιλία; Μια μάχη με τεράστια ιστορία, δύο λαοί που ζουν για το ποδόσφαιρο, με την αγάπη τους για τη στρογγυλή θεά να τους ενώνει. Αργεντινή και Βραζιλία θα τεθούν αντιμέτωποι στο Σαν Χουάν στην αναμέτρηση που ξεχωρίζει για την 14η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ του Κατάρ, με τους ποδοσφαιρόφιλους να περιμένουν πώς και πώς μια τιτανομαχία με πολύ ποδόσφαιρο μέσα της.

Στις 108 μεταξύ τους αναμετρήσεις, η Βραζιλία έχει 42 νίκες, η Αργεντινή 41, ενώ 25 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα η Αργεντινή πήρε μια σπουδαία νίκη με 1-0 κατακτώντας το τρόπαιο μέσα στο Μαρακανά με το γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία. Η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση διακόπηκε λόγω της εισβολής της αστυνομίας και ανθρώπων του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας με αφορμή το υγειονομικό πρωτόκολλο για 4 παίκτες της Αργεντινής που προέρχονταν από τη Μεγάλη Βρετανία. Μια δυσάρεστη εικόνα που δεν ταιριάζει στο ποδόσφαιρο που είναι γιορτή για τους φιλάθλους.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο μεγάλος απόντας της μάχης θα είναι ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σουπερστάρ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις μετά την προπόνηση και αποφασίστηκε να μείνει εκτός αποστολής για το ματς κόντρα στην Αργεντινή, ταξιδεύοντας άμεσα για το Παρίσι. Από την άλλη, ο Μέσι αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, έχοντας παίξει και 15 λεπτά κόντρα στην Ουρουγουάη. Το Superclasico της Αμερικής έχει πάντα την αίγλη μιας μεγάλης μάχης με τα επίπεδα ανταγωνιστικότητας να βαράνε «κόκκινο» ακόμα κι αν πρόκειται για φιλικό. Οι μορφές που προέρχονται από τις δύο χώρες είναι θρύλοι του ποδοσφαίρου, με τον Πελέ και τον Μαραντόνα να ξεχωρίζουν και να βρίσκονται στις αιώνιες διαμάχες των ποδοσφαιρόφιλων για το ποιος είναι καλύτερος.

Η Βραζιλία έχει κατακτήσει 5 Μουντιάλ ενώ η Αργεντινή μόλις 2 και αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημο των Βραζιλιάνων. Οι Αργεντίνοι πίστευαν πως θα καταφέρουν να φτάσουν στο τρίτο τρόπαιο Μουντιάλ μέσα στο σπίτι των Βραζιλιάνων, στο Μουντιάλ του 2014, τραγουδώντας στους ρυθμούς του Bad Mood Rising ένα σύνθημα με ιδιαίτερους στίχους… Σας παραθέτουμε παρακάτω τη μετάφραση:

"Brazil, Tell Me How It Feels,

To Be Bossed Around In Your Own Home,

I Swear That Even If Years Pass,

We Will Never Forget,

That Diego [Maradona] Out-Skilled You,

That Cani [Claudio Caniggia] Surprised You,

You Are Crying Since Italy [World Cup 1990] Till Today,

You Are Going To See Messi,

The World Cup Will Be Ours,

Maradona Is Greater Than Pelé"

Βέβαια το Μουντιάλ του 1990 το κατέκτησε η Δυτική Γερμανία, αλλά το γκολ του Κανίγια είναι μια στιγμή που έχει μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες των Αργεντίνων. Οι Βραζιλιάνοι από την άλλη λένε πως ο Πελέ από μόνος τους έχει 3 κατακτήσεις Μουντιάλ ενώ η Αργεντινή μόλις 2…

Το μόνο σίγουρο είναι πως Αργεντινή και Βραζιλία είναι δύο χώρες με πολλές διαφορές αλλά κοινή αγάπη για το ποδόσφαιρο. Κάποιος θα μπορούσε να πάρει μια… μυρωδιά από τις διαφορές των δύο λαών, παρατηρώντας τους χορούς σάμπα και τάνγκο. Η χαρά και η νοσταλγία θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει αυτά τα είδη χορών, συναισθήματα που τα συναντάμε στο ποδόσφαιρο, στην ίδια τη ζωή... Όταν παίζει η Αργεντινή κόντρα στη Βραζιλία, νικητής είναι το ποδόσφαιρο.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0