Football Talk

Εθνική Αγγλίας: Σκόραρε 10 γκολ μετά από 57 χρόνια, κατέρριψε τα δικά της ρεκόρ και σκέφτεται το… Κατάρ!

Εθνική Αγγλίας: Σκόραρε 10 γκολ μετά από 57 χρόνια, κατέρριψε τα δικά της ρεκόρ και σκέφτεται το… Κατάρ!

Μία εντυπωσιακή Εθνική Αγγλίας έκανε την εμφάνισή της στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου του Σαν Μαρίνο, με το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να είναι εντυπωσιακό, να σκοράρει διψήφιο αριθμό φορών και να «γράφει» ιστορία. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 επετεύχθη και τα προσωπικά ρεκόρ των «τριών Λιονταριών» δεν συγκρίνονται με καμία άλλη σεζόν τους!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Αγγλίας απέναντι στο Σαν Μαρίνο, για την 10η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν δεδομένο πως τα «τρία Λιοντάρια» χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό για να «κλειδώσουν» την πρωτιά του ομίλου και να παραβρεθούν στην τελική φάση του Μουντιάλ που εδρεύει στο Κατάρ.

Ωστόσο, η εν λόγω νοοτροπία, δεν φάνηκε πως επικρατούσε σε καμία περίπτωση στις τάξεις της. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αξιοποίησε βασικούς ποδοσφαιριστές του, σεβάστηκε την επιθυμία του Χάρι Κέιν να αγωνιστεί και είδε την ομάδα του να οδηγείται στα αποδυτήρια με το υπέρ της 6-0 και με χαρακτηριστική ευκολία.

Ούτε τότε όμως η Αγγλία άφησε το πόδι από το γκάζι. Ο Έμιλ Σμιθ Ρόου «άνοιξε» λογαριασμό, ο Άαρον Ράμσντειλ διατήρησε στο ντεμπούτο του το «μηδέν» παθητικό, και το τελικό 10-0, γύρισε τους φίλους της στο μακρινό 1964.

Τότε ήταν άλλωστε η τελευταία φορά που η Αγγλία σκόραρε 10 φορές σε κάποιο ενενηντάλεπτο, απέναντι στην Αμερική. Αναλυτικότερα, το Μάιο του 1964, το παιχνίδι είχε φιλικό χαρακτήρα και είχε λάβει χώρα στο Downing Stadium της Νέας Υόρκης. Τέσσερα γκολ είχε πετύχει ο Ρότζερ Χαντ (4', 22', 53', 64'), χατ-τρικ είχε κάνει ο Πίκερινγκ (6', 47', 74'), δυο είχε μετρήσει ο Τέρι Πέιν (49', 68') και ένα ο Μπόμπι Τσάρλτον (67').

Όσο για την αμέσως προηγούμενη φορά που η Αγγλία είχε καταφέρει να σκοράρει έξι φορές στο πρώτο ημίχρονο αναμέτρησης, το ημερολόγιο γυρίζει στον Νοέμβρη του 1946 και σε ένα ματς κόντρα στην Ολλανδία, το οποίο και ολοκληρώθηκε με το εμφατικό 8-2.

Έκτοτε, και πόσο μάλλον στον 21ο αιώνα, το συγκεκριμένο σκορ δεν είχε επαναληφθεί… Μέχρι που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και οι ποδοσφαιριστές του, αντιλήφθηκαν πως μπορούν να τα καταφέρουν.

Και όμως η επιτυχία της Αγγλίας δεν περιορίζεται μόνο στην έκταση του σκορ, αλλά και στην συνολική εικόνα που απορρέει από τις εμφανίσεις της, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα. Τι εννοούμε με αυτό;

Ποτέ η Αγγλία δεν έχει κερδίσει περισσότερα από 15 ματς σε μία σεζόν, δεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ (52) και δεν έχει διατηρήσει το «μηδέν» πάνω από 14 φορές. Όλα αυτά, επίσης έλαβαν χώρα φέτος και σαφώς προσδίδουν ψυχολογία στις τάξεις της. Αν άλλωστε, η τρέχουσα σεζόν εξελίχθηκε έτσι, τι μπορεί να περιμένει κανείς από την επόμενη;

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0