Football Talk

Εθνική Γερμανίας: Μόνο με τον Χάνσι Φλικ τρέχει σαν... 7x7 με το «καλημέρα»!

Εθνική Γερμανίας: Μόνο με τον Χάνσι Φλικ τρέχει σαν... 7x7 με το «καλημέρα»!
Η Γερμανία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον «δρόμο» προς το Μουντιάλ του Κατάρ, διάγοντας μία αψεγάδιαστη πορεία επτά αγωνιστικών επί των ημερών του Χάνσι Φλικ. Σημαντική υποσημείωση; Τέτοιο ξεκίνημα στον πάγκο της δεν πραγματοποίησε ξανά κανείς!
 
Ας μην γελιόμαστε. Κανείς δεν περίμενε να δει το έργο του Χάνσι Φλικ στην Εθνική Γερμανίας για να τον κρίνει. Έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του στο απόλυτο Champions League του 2020, όπου έφερε την Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της Ευρώπης, μετρώντας μόνο νίκες. 
 
Ωστόσο, για όσους είχαν ενστάσεις ή ήγειραν ερωτηματικά ως προς την επιλογή του, φρόντισε με ένα... ηχηρό «καλημέρα» να τους κάνει να σωπάσουν.
 

Μοναδικά απόλυτη... εκκίνηση!

Αρχής γενομένης από τις 2 Σεπτεμβρίου, όταν ο Χάνσι Φλικ κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας σε επίσημο παιχνίδι, χτίστηκε ένα σερί, που όμοιό του στο ξεκίνημα προπονητή δεν έχουν δει τα «πάντσερ»!
 
Ο Φλικ κατάφερε να κερδίσει και τα επτά παιχνίδια που βρήκε στο διάβα του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Αντίπαλοι όπως η Αρμενία, το Λίχτενσταϊν, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία και η Ισλανδία, δεδομένα δεν προκαλούν τρόμο, αφού δεν λογίζονται ως μεγαθήρια. 
 
Ωστόσο, η διατήρηση του κινήτρου μίας ομάδας αστέρων σε υψηλά επίπεδα, απέναντι σε αουτσάιντερ, δεν είναι εύκολο έργο. Άλλωστε, φάνηκε ξεκάθαρα με τον Γιοάκιμ Λεβ στο «τιμόνι», όταν η Γερμανία δέχθηκε μία ήττα-σοκ απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία (31/03, 2-1).

Μάλιστα, οι επτά νίκες συνδυάστηκαν με 31 γκολ, που επίσης αποτελούν την καλύτερη επίδοση ενός νέου προπονητή της εθνικής ομάδας! Τα ρεκόρ, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. 
 
Αυτό το... επτά στα επτά, ισοφάρισε το καλύτερο ρεκόρ των Γερμανών στον 21ο αιώνα. Συγκεκριμένα, το 2017 είχαν καταφέρει και πάλι να δώσουν τέτοιες διαστάσεις στο σερί τους, ενώ η «πόρτα» παραμένει ανοιχτή για να ισοφαρίσουν και το σερί των 12 νικών από τη σεζόν 1979-80 που στέκει στην «κορυφή».
 
Βέβαια, με το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ... τσεκαρισμένο, πλέον, ο διακαής πόθος του Χάνσι Φλικ δεν θα είναι κανένα νέο ρεκόρ, αλλά να καταφέρει ό,τι έπραξε ο προκάτοχός του το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας: να γίνει Πρωταθλητής Κόσμου με τη Γερμανία!
 
Δεδομένα, δεν θα είναι εύκολο, αλλά μετά από όσα αντίκρισε ο ποδοσφαιρικός πλανήτης το 2020 από την Μπάγερν Μονάχου, όλα μοιάζουν πιθανά για τον Χάνσι Φλικ
 
Αν παρουσιάζει τέτοιο έργο, όντας μόλις τρεις μήνες στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας, τώρα που θα έχει έναν χρόνο μπροστά του για να προετοιμαστεί καταλλήλως, ποιος ξέρει που θα σταματήσει;
Εικόνα

Φάνης
Τσοκανάς
www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0