Football Talk

Παναθηναϊκός: Το «γαμώτο» με Σένκεφελντ, η μεταγραφική στόχευση τον Γενάρη και το ευτύχημα με τους… δανεικούς!

Παναθηναϊκός: Το «γαμώτο» με Σένκεφελντ, η μεταγραφική στόχευση τον Γενάρη και το ευτύχημα με τους… δανεικούς!
Ο νέος τραυματισμός του Σένκεφελντ προκάλεσε δυσαρέσκεια στις τάξεις του Παναθηναϊκού, αλλά ταυτόχρονα έδειξε και την… κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει η μεταγραφική πολιτική της ομάδας τον Γενάρη. Το «BN Sports» αναλύει.

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Όσοι παρακολούθησαν το ντέρμπι Παναθηναϊκός Β’ – ΑΕΚ Β’
στα πρώτα 30 λεπτά εύκολα μπορούσαν να διακρίνουν την καθοριστική παρουσία που είχε ο Μπαρτ Σένκεφελντ στα μετόπισθεν του τριφυλλιού. Ήρεμος, απλός στις κινήσεις του, ουσιαστικός με την μπάλα στα πόδια και έτοιμος να κατευθύνει τους συμπαίκτες του. Ο παλιός καλός Μπαρτ που ξέραμε τα τελευταία 2 χρόνια δηλαδή.

Το «γαμώτο», όμως, που ξεστόμισαν τόσο οι φίλαθλοι της ομάδας από το γήπεδο και από το σπίτι, αλλά και οι ιθύνοντες της ήταν ακόμα μεγαλύτερο από την ικανοποίηση που επικρατούσε μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ο Ολλανδός στόπερ έπεσε σε μια φάση αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού και ξαναέπεσε οριστικά δύο λεπτά αργότερα στο 33’, όπου και ζητήθηκε η αναγκαστική αλλαγή από το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Τα υπόλοιπα… γνωστά.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του, αλλά πρέπει να αποκτηθεί στόπερ!

Ο Σένκεφελντ φανερά εκνευρισμένος (και δικαιολογημένα) αποχώρησε αμέσως για τα αποδυτήρια και άπαντες περίμεναν με μεγάλη ανησυχία την πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς ναι μεν υπέστη διάστρεμμα, αλλά δεν ήταν στο πόδι όπου του είχε γίνει η επέμβαση. Προφανώς, θα χάσει τις επόμενες προπονήσεις και λογικά δεν θα είναι ούτε στο ματς με τη Λαμία και ούτε και σε αυτό με τον Παναιτωλικό.

Άλλωστε, οι «πράσινοι» και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα ρισκάρουν εκ νέου σε καμία περίπτωση, καθότι θέλουν να έχουν τον ιδιαίτερα πολύτιμο ποδοσφαιριστή τους την ώρα που πραγματικά θα είναι έτοιμος. Ο 30χρονος είχε να παίξει από τις 12 Μαΐου και το ματς με τον Άρη στο «Βικελίδης» για τα playoffs, ενώ είχε χάσει και την προετοιμασία, αλλά εδώ και 2-3 εβδομάδες προπονείτο κανονικά και είχε κριθεί σε θέση να πάρει τα πρώτα του λεπτά με τον Παναθηναϊκό Β’.

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά πάνω στον Σένκεφελντ, καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε εξαιρετική παρουσία και αποτελούσε τον ηγέτη στα μετόπισθεν της ομάδας, ενώ φέτος ειδικά με τα τόσα τέρματα που δέχεται η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα ήταν υπέρ του δέοντος χρήσιμος. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά». Το τριφύλλι με τον Ολλανδό να μην είναι 100% έτοιμος, τον Βέλεθ να έχει ιστορικό τραυματισμών και τους Σάρλια και Πούγγουρα να είναι μια του ύψους και μια του βάθους, πρέπει οπωσδήποτε τον Γενάρη να αποκτήσει στόπερ! Και όχι στόπερ δεύτερης επιλογής, αλλά στόπερ ικανό να κάνει τη διαφορά!

Πράγματι, ο Παναθηναϊκός ασχολείται σοβαρά με την περίπτωση του νεαρού μέσου, Νιάς που αγωνίστηκε πέρσι δανεικός από τη Λιλ (και τα πήγε καλά, δεν υπολογίζεται από τους Γάλλους και κοιτάει να επιστρέψει στην Ελλάδα) και επίσης είναι αλήθεια ότι συνεχίζει να κοίτα την αγορά της Λατινικής Αμερικής, αλλά η στόχευση πρέπει να είναι ξεκάθαρη και για κεντρικό αμυντικό.

5428207.jpg

Ευλογία η σωστή διαχείριση των δανεικών

Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, αυτή η ομάδα όπως έχουμε γράψει ξανά στο «BN Sports» πρέπει να αποτελέσει τον προθάλαμο για την ανδρική. Χωρίς όμως βιασύνες, για να μη… καεί το οποιοδήποτε ταλέντο.

Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα πρόσφατα χρόνια είχε μ.ο. πάνω από 6-7 παίκτες δανεικούς σε ομάδες (βλ. Σιφναίος, Σκεντεράι, Κουντουριώτης, Κολοβός, Θεοχάρης, Φάουστο, Περέα, Εμμανουλίδης, Καμπετσής, Ξαβιέ κ.α.) πλέον έχει μόνο δύο (τους δύο τελευταίους της προηγούμενης παρένθεσης) καθώς όλοι οι υπόλοιποι έχουν ενταχθεί στην ομάδα Β’!

Ποδοσαιριστές όπως οι Σέχου, Θεοχάρης, Ξενόπουλος, Ενγκμπακοτό, Αγιούμπ, Σερπέζης, Ηλιάδης, Σιδεράς δεν θα χρειαστεί να φύγουν ξανά δανεικοί, αλλά θα μπορούν να πάρουν τον αγωνιστικό χρόνο στο νεοσύστατο τμήμα του συλλόγου. Μια… ευλογία για το σύλλογο, καθώς και οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να επαναξιολογηθούν και να πάρουν την ευκαιρία που ενδεχομένως να τους αξίζει εντός της ομάδας, όπου θα παρακολουθούνται καθημερινά και πιο στενά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0