Football Talk

Τζον Φαν'τ Σχιπ: «Ξεκινάει ένας νέος κύκλος - Επιστρέφουν κομβικοί παίκτες, αυξάνεται ο ανταγωνισμός!»

Τζον Φαν'τ Σχιπ: «Ξεκινάει ένας νέος κύκλος - Επιστρέφουν κομβικοί παίκτες, αυξάνεται ο ανταγωνισμός!»
Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν' τ Σχιπ, παραχώρησε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία του εθνικού μας συγκροτήματος με το Κόσοβο (14/11, 1-1) στην «αυλαία» των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Στην επόμενη μέρα της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και στις πολλές επιστροφές προσώπων στους επόμενους μήνες στάθηκε ο Τζον Φαν΄ τ Σχιπ στις δηλώσεις που παραχώρησε στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ισοπαλία του εθνικού μας συγκροτήματος με το Κόσοβο (14/11, 1-1). 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Ένα γενικό σχόλιο για το παιχνίδι
:«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το 1-1, πήγαμε για τη νίκη, προσπαθήσαμε. Νομίζω είχαμε ευκαιρίες να κάνουμε το 2-0, δεν το κάναμε, και έτσι το Κόσοβο θα είχε την ευκαιρία του. Το έκανε, ισοφάρισε με στημένη φαση, και έπειτα το ματς άνοιξε και είχαν ευκαιρίες.

Στο πρώτο ήμασταν πιο αργοί, κυρίως στις πάσες. Στο δεύτερο ήμασταν επιθετικοί, πιέσαμε, προσπαθήσαμε να κάνουμε το 2-0, είδαμε την μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία και να μην σκοράρουμε, είχαμε φάσεις με Μασούρα, Τζόλη και Πέλκα. Εκεί έπρεπε να κάνουμε το 2-0, και να είμαστε πιο κυνικοί».

-Για το τι έφταιξε και το πώς λειτούργησε μετά την ισοφάριση του Κοσόβου: «Αν δείτε το ματς συνολικά, στατιστικά, είχαμε κυριαρχία, κάναμε φάσεις, αλλά δεν ήμασταν κυνικοί. Ήμασταν πιο δυνατοί στο ματς. Όμως μετά την ισοφάριση το Κόσοβο δεν είχε κάτι να χάσει.. Έβαλαν επιθετικό, όπως και εμείς βάλαμε επιθετικό. Θέλαμε να φύγουμε με τη νίκη απόψε, αλλά ήμασταν απρόσεκτοι, χάναμε εύκολα την μπάλα.

Παίξαμε με δυο εξτρέμ, με δυο επιθετικούς, θέλαμε τη νίκη, αλλά προσπαθούσαμε να ελέγξουμε και το ματς. Όσον αφορά το γήπεδο θα θέλαμε να πάμε κάπου αλλού, αν και γνωρίζω πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει για αρκετά χρόνια».

-Για την επόμενη ημέρα: «Νομίζω είναι σημαντικό που γνωριζόμαστε καλά με την ομάδα, παρά το γεγονός ότι είχαμε αρκετούς τραυματίες. Επιστρέφουν και αυτό είναι καλό, η ποιότητα θα βελτιωθεί και η δυναμική της ομάδας θα ανέβει. Διαθέτουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά και πιο έμπειρους. Έχουμε καλό ρόστερ, πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ενδεκάδα, και σαφώς να μην κάνουμε τόσες πολλές αλλαγές.»

-Για την διαφορά της Εθνικής ομάδας με αυτήν του 2004: Για κάθε περίοδο υπάρχει λόγος που λειτουργούν ή δεν λειτουργούν τα πράγματα. Βλέπουμε την διαφορά των ελληνικών ομάδων στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις. Το 2003-04 αγωνίζονταν 4 ομάδες, πλέον καμία. Υπάρχει μία καμπύλη. Επιλέγουμε νέους ποδοσφαιριστές που θέλουμε να αποτελέσουν και την επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Υπάρχει δεξαμενή ποδοσφαιριστών, αλλά μικρότερη από ό,τι τότε. Επί της ουσίας δουλεύουμε για αυτό, είμαστε αισιόδοξοι για το Nations League του 2024,και ελπίζουμε να μην έχουμε πολλές ευκαιρίες.»

-Για την αλλαγή του Τζαβέλλα με τον Παυλίδη: «Βγάλαμε τον Τζαβέλλα και βάλαμε τον Παυλίδη μετά το 1-1. Βάλαμε τον Τζόλη νωρίτερα, ήταν καλός και στο προηγούμενο ματς. Στο τέλος θα θέλαμε να κερδίσουμε, πήραμε ρίσκα, βγάλαμε και τον Πέλκα για να φρεσκάρουμε το κέντρο και βάλαμε τον Παυλίδη. Απλά προσπαθήσαμε να πάρουμε το τρίποντο. Στους ποδοσφαιριστές μου είπα μετά το ματς πως ξεκινάμε έναν καινούργιο κύκλο. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να βελτιωθούμε. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία με τον σύλλογό τους. Ο ανταγωνισμός για όλους θα είναι μεγαλύτερος. Όλοι θα πρέπει να εξελιχθούν, θα επιστρέψουν αρκετοί ποδοσφαιριστές μας.»

-Για το αν θα άλλαζε κάτι από τα 10 ματς των προκριματικών: Δεν νομίζω να άλλαζα κάτι. Ξέρω τι θέλω να κάνω με το team μου, υπάρχει πλάνο στην προπόνηση και στο ματς. Ξέρω ότι κάθε ομάδα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, το θέμα είναι πώς τα διαχειρίζεσαι. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες μας και να γινόμαστε πιο κυνικοί»!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0