Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Στο Κατάρ μετά από «θρίλερ» η Κροατία, άλλη μια ήττα για την Κύπρο (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Στο Κατάρ μετά από «θρίλερ» η Κροατία, άλλη μια ήττα για την Κύπρο (video)

Με δραματικό τρόπο, η Κροατία εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Στον άτυπο «τελικό» του 8ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης, οι φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης επικράτησαν στο Σπλιτ 1-0 της Ρωσίας και την... έστειλαν στα πλέι-οφ, όπου θα διεκδικήσει ένα από τα τρία τελευταία εισιτήρια για το Μουντιάλ.

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή που μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο σε... βούρκο, οι Ρώσοι έπαιξαν αποκλειστικά για την ισοπαλία που θα τους έδινε την πρώτη θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκαναν την πρώτη τελική τους προσπάθεια στο 74΄, κι ενώ οι γηπεδούχοι μετρούσαν ως εκείνη τη στιγμή 17 (!), χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα, είτε λόγω της αστοχίας τους, είτε λόγω των καίριων επεμβάσεων του τερματοφύλακα Σαφόνοφ. Τελικά, ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν μόνοι τους οι «χρβάτσκι», το έκανε ένας Ρώσος αμυντικός. Ο Κουντριάσοφ στο 81΄, προσπαθώντας να διώξει μία σέντρα του Σόσα, έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του και χάρη σε αυτό το αυτογκόλ η Κροατία «έκλεισε θέση» για το Κατάρ.



Η Κύπρος ολοκλήρωσε με ακόμη μία ήττα τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς έχασε 2-1 στη Λιουμπλιάνα από τη Σλοβενία, με τον Ζάιτς στο 48΄ και τον Γκνέζντα Τσέριν στο 84΄ να πετυχαίνουν τα γκολ των νικητών, πριν μειώσει στο 89΄ ο Κακουλή. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου απέφυγε πάντως την τελευταία θέση του 8ου ομίλου, καθώς η ισόβαθμή της Μάλτα γνώρισε τη συντριβή με 6-0 από τη Σλοβακία (χατ-τρικ ο Οντρέι Ντούντα) και έμεινε τελευταία, λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.






www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0