Football Talk

Ελλάδα – Κόσοβο: Το τελευταίο παιχνίδι του… ταξιδιού, και η αρχή ενός άλλου!

Ελλάδα – Κόσοβο: Το τελευταίο παιχνίδι του… ταξιδιού, και η αρχή ενός άλλου!
Το τελευταίο της ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δίνει η Εθνική μας ομάδα απέναντι στο Κόσοβο, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να απουσιάζει, αλλά την επόμενη ημέρα να μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ επισήμανε πως προτεραιότητα όλων αποτελεί η νίκη, και έπειτα θα ξεκαθαριστεί το μέλλον του στον πάγκο της Ελλάδας.

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να μην κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 με έδρα το Κατάρ, όμως κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπάθησε. Το αντίθετο μάλιστα. Κατέκτησε σημαντικούς βαθμούς, πήρα πολύτιμα αποτελέσματα, αλλά διέθετε στο «ρεπερτόριό» της και βραδιές που εν τέλει της κόστισαν.

Η Γεωργία δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση, το Κόσοβο μας «έκλεψε» δύο βαθμούς στις καθυστερήσεις του πρώτου ματς, και τα δύο δοκάρια… στέρησαν από την Ελλάδα ένα σημαντικό προβάδισμα στην Σουηδία, το οποίο θα μπορούσε να είχε αλλάξει κάθε εξέλιξη που διαδραματίστηκε εν συνεχεία στον 2ο όμιλο των προκριματικών.

Μετά την ήττα από την Ισπανία όμως, φτάσαμε σε αδιέξοδο. Η Ελλάδα επί της ουσίας αποκλείστηκε και δεν διεκδικεί πλέον μία θέση για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το αποψινό (14/11) ματς απέναντι στο Κόσοβο, δεν έχει την δική του σημασία…

Καλό θα ήταν να «κλείσει» η Εθνική μας αυτή την σειρά των 10 αναμετρήσεων με μία εντός έδρας νίκη. Με ένα «τρίποντο» στην Αθήνα, που μέχρι και πριν από το ματς με την Ισπανία, δεν είχε ηττηθεί ποτέ, υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν΄τ Σχιπ, σε 11 ματς.

Έπειτα θα ξεκαθαρίσει και η κατάσταση, ως προς την παραμονή ή την απομάκρυνση του Ολλανδού τεχνικού από τον πάγκο της Ελλάδας. Ο ίδιος, σύμφωνα με δηλώσεις του, έχει την πρόθεση να παραμείνει, αλλά κάθε συζήτηση θα λάβει ρεαλιστική υπόσταση, μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Κόσοβο.

Ακόμη και η νίκη μπορεί να παίξει τον ρόλο της, ως προς την παραμονή του Τζον Φαν΄τ Σχιπ επί ελληνικού εδάφους. Απέναντι στο Κόσοβο άλλωστε, ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του, και ένα άλλο, που όλοι ευχόμαστε να έχει… χαρούμενο τέλος μακροπρόθεσμα, ξεκινά…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0