Football Talk

Γαλλία – Καζακστάν 8-0: Σόου Εμπαπέ και έφυγαν για Κατάρ οι «τρικολόρ»! (video)

Γαλλία – Καζακστάν 8-0: Σόου Εμπαπέ και έφυγαν για Κατάρ οι «τρικολόρ»! (video)
Πάρτι της Γαλλίας κόντρα στο Καζακστάν! Οι «τρικολόρ» ήταν ασταμάτητοι και πρόσφεραν θέαμα στους 80.000 φίλαθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες πετυχαίνοντας 8 γκολ και παίρνοντας φυσικά την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Η Γαλλία σε ένα εύκολο βράδυ «διέλυσε» το Καζακστάν με 7-0 και σφράγισε την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν με διαφορά ο Κιλιάν Εμπαπέ που πέτυχε μάλιστα καρέ τερμάτων, καθώς και ο συνήθης ύποπτος των «πετεινών», Καρίμ Μπενζεμά, που βρήκε δίχτυα δύο φορές σε μόλις τέσσερα λεπτά!

Με ωραίο πλασέ στο 6', με πάρε-βάλε από την ασίστ του Κομάν σε ανυπεράσπιστη εστία στο 12' και μια υπέροχη καρφωτή κεφαλιά στο 32', ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Εμπαπέ, έβαλε τη σφραγίδα πρόκρισης της Γαλλίας στο Κατάρ και παράλληλα έσπασε ρεκόρ 36 ετών, καθώς έγινε ο πρώτος Γάλλος που πετυχαίνει χατ-τρικ σε επίσημο παιχνίδι μετά το 1985 και τον Ροσετό.







Στο δεύτερο ημίχρονο τον πρωταγωνιστικό ρόλο πήρε ο Καρίμ Μπενζεμά. Μια έξοχη κάθετη πάσα του Ερναντέζ έφτασε στον σούπερ σταρ των «μερένχες» μέσα στην περιοχή, και αυτός δεν έκανε λάθος και κάρφωσε τη μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία για το 4-0 στο 55’! Λίγα λεπτά μετά στο 59’ ο Εμπαπέ έδωσε και πάλι στον Μπενζεμά μια ωραία πάσα μέσα στην περιοχή και εκείνος εύκολα έκανε το 5-0!





Ο Ραμπιό στο 75’ υπερπήδησε την άμυνα μέσα στην μικρή περιοχή για να εκμεταλλευτεί ένα κόρνερ και με μια έξοχη κεφαλιά έκανε το 6-0 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τους «τρικολόρ». Ο διασυρμός του Καζακστάν όμως δεν είχε τελειώσει εκεί. Στο 84’ οι Γάλλοι κέρδισαν πέναλτι και ο Γκριεζμάν ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 7-0. Τον τελευταίο λόγο είχε και αυτός που ξεκίνησε το πάρτι! Στο 88’ ο Εμπαπέ μετέτρεψε το χατ-τρικ του σε καρέ τερμάτων και σφράγισε το τελικό 8-0 για τη Γαλλία!







Η βαθμολογία

1. Γαλλία 16-3    15
2. Φινλανδία 10-8    11
3. Ουκρανία 9-8    9
4. Βοσνία 9-10    7
5. Καζακστάν 5-20    3*
*Ένα ματς περισσότερο

Ευτυχία Γιαπουτζή


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0