Football Talk

ΗΠΑ – Μεξικό: Το ζευγάρι των… τελικών και το σερί των «μικρών» του Μπερχάλτερ

ΗΠΑ – Μεξικό: Το ζευγάρι των… τελικών και το σερί των «μικρών» του Μπερχάλτερ

Οι ΗΠΑ επικράτησαν για ακόμη μία φορά του Μεξικού για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και δείχνουν να του έχουν πάρει τον… αέρα!

Αναμφίβολα, μία από τις ομάδες που αναμένεται να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον, είναι οι ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι δεν έχουν εδραιωθεί απλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αλλά έχουν κατακτήσει την Ευρώπη με την «χρυσή» φουρνιά τους. Ποδοσφαιριστές που από νεαρή ηλικία, δείχνουν έτοιμοι να κάνουν την Αμερική μία πραγματική υπερδύναμη. Η απόδειξη σε αυτό, είναι το σερί νικών κόντρα στο Μεξικό.

Οι «τρικολόρ» είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του ζευγαριού τα τελευταία χρόνια, όμως τα «μωρά» του Γκρεγκ Μπερχάλτερ κατάφεραν να σπάσουν αυτό το σερί και να χτίσουν το δικό τους. Τίτλοι, νίκες και ο ηγέτης Πούλισικ. Η σημερινή (13/11) νίκη, είχε άλλη βαρύτητα.

Ένα ζευγάρι γεμάτο… τελικούς

Όταν ακούς το ΗΠΑ-Μεξικό, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ντέρμπι. Και όχι τυχαία. Μπορεί οι Μεξικανοί να έχουν την απόλυτη κυριαρχία σε επίσημους αγώνες αλλά οι δύο τους, έχουν βρεθεί σε συνολικά εννιά τελικούς από το 1993. Συγκεκριμένα, για την διοργάνωση του Gold Cup, οι Μεξικανοί είχαν επικρατήσει με 4-0 στο γεμάτο από 130 χιλιάδες κόσμο, Στάδιο Αζτέκα.

Από τότε, έχουν πανηγυρίσει τίτλο άλλες τέσσερις φορές απέναντι στους Αμερικάνους, οι οποίοι μετρούσαν μόλις μία κατάκτηση, το 2007 για το Gold Cup. Έπρεπε να περιμένουν 14 χρόνια για να πάρουν δύο… σερί τρόπαιο. Αρχικά, το CONCACAF Nations League και λίγους μήνες το Gold Cup του 2021.

Η σημασία της νίκης και το «μήνυμα» του Πούλισικ!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/11) απολαύσαμε ακόμα ένα μεγάλο μεταξύ των δύο ομάδων, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022. Οι Μεξικανοί ήταν μπροστά με +3 στην βαθμολογία και φυσικά, το ενδεχόμενο νίκης, τους αύξανε την διαφορά στο +6. Ωστόσο, η παρέα του Πούλισικ δεν το επέτρεψε και με τον άσο της Ντόρτμουντ να έρχεται από τον πάγκο ως changeman, και να ανοίγει το σκορ και να ακολουθήσει ο ΜακΚένι.

Ο Πούλισικ, βέβαια, δεν είναι απλά ότι βρήκε ένα πολύ σημαντικό τέρμα αλλά έστειλε και ένα… μήνυμα. Συγκεκριμένα, σήκωσε τη φανέλα και από μέσα έγραφε «Man in the mirror» από το γνωστό τραγούδι του αείμνηστου Μάικλ Τζάκσον. Ο λόγος που το έκανε, ήταν για μία δήλωση του Οτσόα πριν το παιχνίδι. Ο πορτιέρο του Μεξικό ανέφερε: «Το Μεξικό είναι ο καθρέφτης, στον οποίο οι ΗΠΑ θέλουν να δουν τον εαυτό τους».

Αξιοσημείωτο δε, πως οι ΗΠΑ είχαν να κερδίσουν το Μεξικό σε επίσημο παιχνίδι από τις 12 Φλεβάρη του 2009 (!), καθώς και στους δύο τελικούς, έμεινε στην ισοπαλία.

 


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0