Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 3ος όμιλος: Η αστοχία του Ζορζίνιο έμπλεξε τα πράγματα για τους Ιταλούς – Εύκολη δουλειά για την Β. Ιρλανδία! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 3ος όμιλος: Η αστοχία του Ζορζίνιο έμπλεξε τα πράγματα για τους Ιταλούς – Εύκολη δουλειά για την Β. Ιρλανδία! (video)

Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική του 3ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Η Ιταλία αν και είχε χρυσή ευκαιρία να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, ο Ζορζίνιο αποτέλεσε αρνητικό πρωταγωνιστή αστοχώντας στο πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Ελβετία.

Με τον Ζορζίνιο να αστοχεί σε πέναλτι στις καθυστερήσεις του ματς, η Ιταλία πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία της να «κλειδώσει» την πρώτη θέση του ομίλου από σήμερα και έμεινε στο 1-1 με την Ελβετία στο «Ολίμπικο».

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στην αναμέτρηση, μετουσιώθηκε σε γκολ για την Ελβετία! Πιο συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό ο Οκαφόρ έκανε την κούρσα και πάσαρε στον Βίντμερ ο οποίος έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής και έκανε το 1-0.

Η Ιταλία από πλευράς της θέλησε να βρει άμεση απάντηση, σημειώνοντας κάποιο γκολ. Αυτό προσπάθησε να κάνει λοιπόν στο 22’ ο Μπαρέλα, ωστόσο ο Ζόμερ απέκρουσε το σουτ του εκπληκτικά και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση στους αντιπάλους, η οποία εν τέλει απέφερε καρπούς για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι! Με τον Ντι Λορέντσο να πηδά πιο ψηλά απ’ όλους, έπειτα από την εκτέλεση του φάουλ, και να νικά τον Ζόμερ, οι νικητές του EURO 2020 έκαναν το 1-1 στο 38’.

Στο 90ο λεπτό οι Ιταλοί κέρδισαν ένα πέναλτι, έπειτα από φάουλ του Γκαρσία, ωστόσο ο Ζορζίνιο δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που δόθηκε στην ομάδα του. Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι αστόχησε και συνεπώς οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες στην κορυφή της βαθμολογίας, με την επόμενη αγωνιστική να κρίνει τα πάντα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βόρεια Ιρλανδία ήταν εμφανώς ανώτερη και μπόρεσε να «κλέψει» το τρίποντο από τη Λιθουανία με 1-0. Το τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε με αυτογκόλ από τον Σάτκους στο 18ο λεπτό.

7η αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Ιταλία – Ελβετία 2-1 (11’ Βίντμερ – 38’ Ντι Λορέντσο)

Βόρεια Ιρλανδία – Λιθουανία 1-0 (18’ αυτ. Σάτκους)

Βαθμολογία:

1. Ιταλία 7 15 (13:2)

2. Ελβετία 7 15 (11:2)

3. Βόρεια Ιρλανδία 7 8 (6:7)

4. Βουλγαρία 7 8 (6:10)

5. Λιθουανία 8 3 (4:19)

Επόμενη αγωνιστική (8η -15 Νοεμβρίου)

Βόρεια Ιρλανδία – Ιταλία (21:45)

Ελβετία – Βουλγαρία (21:45)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0