Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 9ος όμιλος: Απίστευτη Αγγλία με πέντε γκολ στο ημίχρονο και «μαγικό» Χάρι Κέιν – πρόκριση στα play off για την Πολωνία! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 9ος όμιλος: Απίστευτη Αγγλία με πέντε γκολ στο ημίχρονο και «μαγικό» Χάρι Κέιν – πρόκριση στα play off για την Πολωνία! (video)

Μία «καταιγιστική» Αγγλία έκανε την εμφάνισή της στο Wembley απέναντι στην Αλβανία (5-0), με το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να σκορπίζει στους… πέντε ανέμους τους φιλοξενούμενους, με πρωταγωνιστική τον Χάρι Κέιν, και να «κλειδώνει» την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της επόμενης χρονιάς που εδρεύει στο Κατάρ. Την ίδια ώρα, η Πολωνία εξασφάλισε την συμμετοχή της στα play off, επικρατώντας με 4-1 της Ανδόρας, με τον Λεβαντόφσκι να «πυροβολεί» και πάλι, ενώ στο πιο «αδιάφορο» ματς του 9ου ομίλου, οι Ούγγροι πήραν το τρίποντο απέναντι στο Σαν Μαρίνο με 4-0.

Την πιο πειστική της φετινή εμφάνιση, μετά τον χαμένο τελικό του EURO 2020, πραγματοποίησε η εθνική Αγγλίας στο Wembley απέναντι στην Αλβανία, με τα «τρία Λιοντάρια» να πετυχαίνουν πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν, και να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στην τελική  φάση του Μουντιάλ του 2022!


Συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Τότεναμ, κατέγραψε την καλύτερή του εμφάνιση στην τρέχουσα σεζόν, σημείωσε χατ-τρικ σε 45 λεπτά, και είχε συμμετοχή και στο 2ο γκολ του Τζόρνταν Χέντερσον με την εθνική ομάδα.


Στο δεύτερο μέρος, το σύνολο του Σάουθγκεϊτ έκανε διαχείριση, ο Έμιλ Σμιθ Ρόου έκανε το ντεμπούτο του, το 5-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η «σφράγιση» της πρόκρισης είναι γεγονός.


Την ίδια ώρα, σημαντική νίκη απέναντι στην 5η του 9ου ομίλου, Ανδόρα, πέτυχε η Πολωνία, η οποία ευνοήθηκε εξαρχής από την πιο… γρήγορη αποβολή σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου στον 21ο αιώνα. Στα 21 δευτερόλεπτα ο Φερνάντες αποβλήθηκε για αγκωνιά, και το 2-0 στο 11ο λεπτό, με γκολ των Λεβαντόφσκι και Τζόβιακ ήρθε πολύ φυσιολογικά.


Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Βέιλς, αλλά η αντίδρασή τους περιορίστηκε εκεί. Ο Μίλικ έκανε το 3-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ το γκολ που «σφράγισε» την δεύτερη θέση και τα play off, πέτυχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 73’!

Τέλος, στο πιο αδιάφορο, αναλογικά με την βαθμολογική θέση, παιχνίδι της βραδιάς, η Ουγγαρία δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στο Σαν Μαρίνο. Βρήκε δύο γκολ από νωρίς με τους Σζομποτσλάι και Γκάζνταγκ, στα 22 πρώτα λεπτά, έκανε τρία τα τέρματά της με τον πρώτο, εν συνεχεία τέσσερα με τον Βέκσι, και έπειτα διατήρησε το υπέρ της σκορ μέχρι τέλους (4-0), αφήνοντας το Σαν Μαρίνο στην τελευταία θέση και χωρίς βαθμό!

9η  αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Αγγλία – Αλβανία 5-0 (9’ Μαγκουάιρ, 18’, 33’,42’ Κέιν, 28’ Χέντερσον)

Ουγγαρία – Σαν Μαρίνο 4-0 (6’, 83’ Σζομποτσλάι, 22’ Γκάζνταγκ, 88’ Βέκσι)

Ανδόρα – Πολωνία 1-4 (45’ Βέιλς -5’, 73’ Λεβαντόφσκι, 11’ Τζόβιακ, 45’ Μίλικ)

Βαθμολογία:

1.Αγγλία 9 23 (29-3)

2.Πολωνία 9 20 (29-9)

3.Αλβανία 9 15 (11-12)

4.Ουγγαρία 9 14 (17-12)

5.Ανδόρα 9 6 (8-23)

6.Σαν Μαρίνο 9 0 (1-36)

Επόμενη αγωνιστική (15/11):

Σαν Μαρίνο - Αγγλία

Πολωνία – Ουγγαρία

Αλβανία - Ανδόρα

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0