Football Talk

Μολδαβία – Σκωτία 0-2: «Διπλό» που σφραγίζει την δεύτερη θέση και τα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου με πρωταγωνιστή τον Πάτερσον! (video)

Μολδαβία – Σκωτία 0-2: «Διπλό» που σφραγίζει την δεύτερη θέση και τα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου με πρωταγωνιστή τον Πάτερσον! (video)

Την πέμπτη συνεχόμενη επικράτησή της πανηγύρισε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Σκωτία, με το σύνολο του Στιβ Κλαρκ να επικρατεί με 2-0 έναντι της Μολδαβίας, να φτάνει τους 20 βαθμούς στον 6ο όμιλο, και να «σφραγίζει» την δεύτερη θέση!

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται η Σκωτία, με το σύνολο του Στιβ Κλαρκ να μεταβαίνει στην Μολδαβία και να επικρατεί με χαρακτηριστική ευκολία της τοπικής ομάδας με 2-0, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νέιθαν Πάτερσον.

Ο 20άχρονος ποδοσφαιριστής της Ρέιντζερς άνοιξε το σκορ για την Σκωτία με την συμπλήρωση 38 αγωνιστικών λεπτών, έπειτα από μεγάλη πίεση της χώρας του, και πέντε εντός εστίας τελικές προσπάθειες,  ενώ… 37 λεπτά αργότερα, αντέστρεψε τον ρόλο του.

«Ντύθηκε» δημιουργός, πέρασε την μπάλα στον Άνταμς, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία του  με τον ΜακΓκιν, και ο 25άχρονος επιθετικός της Σαουθάμπτον έκανε το 2-0, το οποίο έμελλε να αποδειχθεί και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Βεβαίως, θα μπορούσε να γίνει και μία διαφορετική… συζήτηση, αν ο τερματοφύλακας της Σκωτίας, Γκόρντον, δεν σταματούσε τον Ράτα στο 81ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής της Μολδαβίας δεν αποδείχθηκε ψύχραιμος από τα έντεκα βήματα, και είδε τον έμπειρο γκολκίπερ να αντιλαμβάνεται πλήρως την γωνία που ετοιμαζόταν να στείλει την μπάλα.

Η υπόδειξη της «λευκής βούλας» έπεισε την Σκωτία να μην παρατήσει το ματς μέχρι το τέλος, και το 2-0 παρέμεινε δίχως ιδιαίτερη πίεση, σηματοδοτώντας την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, και την συγκομιδή 20 βαθμών,  έπειτα από εννέα αναμετρήσεις.

Οι 15 από τους 20 μάλιστα απορρέουν από τα πέντε τελευταία ματς της ομάδας του Στιβ Κλαρκ, όπου μετράει το απόλυτο, με μόλις ένα γκολ παθητικό, την ώρα που η Μολδαβία, έφτασε τις έξι διαδοχικές ήττες και παρέμεινε στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0