Football Talk

Η ΕΠΟ απάντησε στον Αυγενάκη: «Έσπασε κάθε ρεκόρ κατασυκοφάντησης»

Η ΕΠΟ απάντησε στον Αυγενάκη: «Έσπασε κάθε ρεκόρ κατασυκοφάντησης»
Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη από τον οποίο ζητά να καταθέσει τα στοιχεία που έχει και εμπλέκουν την Ομοσπονδία με φαινόμενα ανομίας και τρομοκρατίας.
Σχετικά Άρθρα

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Δεν σταματά να εκπλήσσει δυσάρεστα, και όποτε ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Ελευθέριος Αυγενάκης. Εσχάτως όμως ξεπέρασε και τον…εαυτό του, αφού αποφάσισε να υποδυθεί τον αυτόκλητο εισαγγελέα.

Την ώρα που η εθνική μας ομάδα διεκδικούσε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, έσπασε κάθε ρεκόρ κατασυκοφάντησης της ΕΠΟ, υιοθετώντας αναπόδεικτες έως τώρα εικασίες συγκεκριμένων ΜΜΕ, και πρωτοφανώς για τα ελληνικά αθλητικά και δικαστικά χρονικά, επιχείρησε να υποκαταστήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές της χώρας, υποδεικνύοντας «ενόχους» για ένα συμβάν, για το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση και η ΕΠΟ έχει καταδικάσει από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Πρόκειται για απαράδεκτη και πέραν κάθε ηθικού φραγμού προσπάθεια σύνδεσης της Ομοσπονδίας με μια άνανδρη επίθεση στο όχημα δικαστικού λειτουργού, ο οποίος έχει διορισθεί μόλις 12 ημέρες πριν μέλος του ΔΔΠ της ΕΠΟ, ουδέποτε έως σήμερα έχει εκδικάσει κάποια υπόθεση, πολύ δε περισσότερο έχει συμμετάσχει στην έκδοση απόφασης και ο ίδιος εντέλει, απέδωσε την παραίτησή του σε «προσωπικούς λόγους».

Αναρωτιόμαστε επίσης που είχε χαθεί η ευαισθησία του κ. Αυγενάκη τους τελευταίους 28 μήνες της θητείας του, όταν ενώ διαβεβαιώνει για το αντίθετο τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, προκλητικά κλείνει τα μάτια στην εξελισσόμενη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Τζήλου, με τα ατράνταχτα στοιχεία της ανάκρισης, τις επιθέσεις σε οικίες διαιτητών, τους ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων κ.λ.π

Αντιθέτως, νιώθουμε υποχρέωση να χαιρετίσουμε την επιστροφή του κ. Αυγενάκη στο «τραπέζι» των FIFA – UEFA!

Αγνοώντας επιδεικτικά τις επιστολές τους, ο εξαφανισμένος κυριολεκτικά επί 50 ημέρες υφυπουργός «θυμήθηκε» τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, ενώ αγνοούσε τις επιστολές τους για συνάντηση. Και τώρα ζητά την παρέμβασή τους. Σε τι ακριβώς;

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υιοθέτησε ομόφωνα το νέο της καταστατικό, το οποίο ο κ. Αυγενάκης εξακολουθεί -με τις απίθανες και αυθαίρετες νομοθετικές παρεμβάσεις του- να παραβιάζει ωμά και βίαια. Αν ο κρυμμένος ως χθες υφυπουργός είχε το σθένος να επικοινωνήσει με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, θα γνώριζε ότι βρίσκεται από εβδομάδων κωδικοποιημένο στα χέρια τους. Αλλά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει τις δικές του διαδικασίες, τις οποίες έχει υποχρέωση να σεβαστεί, όσο και αν δεν του αρέσει.

Προκαλούμε και πάλι τον όψιμο δημόσιο κατήγορο κ. Αυγενάκη να γνωστοποιήσει τώρα στις διωκτικές αρχές το σύνολο των πληροφοριών που διαθέτει και εμπλέκουν την ΕΠΟ σε «φαινόμενα ανομίας και τρομοκρατίας». Αν δεν το πράξει προφανώς και επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για κατασκευασμένη εκστρατεία σπίλωσης υπολήψεων και προφανώς πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του.

Ζητούμε να κατονομάσει ποιους «υγιείς ποδοσφαιρανθρώπους, οι παραιτήσεις των οποίων διαδέχονται η μία την άλλη» εννοεί, και να μας θυμίσει πότε ο ίδιος τους άνοιξε την πόρτα του.

Παρακαλούμε θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον επαναφέρει στη θεσμική τάξη, γιατί ο ρόλος του υφυπουργού του στην πρόκληση επικίνδυνων εντάσεων στην αθλητική κοινωνία είναι πλέον διακριτός και ανεξέλεγκτος».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0