Football Talk

Η πρώτη ήττα του Φαν΄τ Σχιπ εντός έδρας αποδείχθηκε… μοιραία!

Η πρώτη ήττα του Φαν΄τ Σχιπ εντός έδρας αποδείχθηκε… μοιραία!

Την πρώτη του ήττα επί ελληνικού εδάφους γνώρισε ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ με την Εθνική μας ομάδα, με τον Ολλανδό να συμπληρώνει 25 ματς στον πάγκο της Ελλάδας αλλά να μην καταφέρνει να συνεχίσει το σερί που ο… ίδιος δημιούργησε. Μία ήττα, ένα πέναλτι και… αποκλεισμός για το σύνολο των διεθνών που «πάλεψαν», αλλά έχασαν από την ανώτερη Ισπανία.

Επρόκειτο αναμφίβολα για έναν «τελικό», καθώς η απρόσμενη νίκη της Γεωργίας απέναντι στην Σουηδία, αυτομάτως έβαλε στο «κόλπο» της πρόκρισης την Εθνική μας ομάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε οι ελπίδες να είναι ρεαλιστικές, ήταν η νίκη απέναντι στην Ισπανία του Λουίς Ενρίκε.

Ένα καλοδουλεμένο σύνολο, το οποίο αν και εκκίνησε την 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την 2η θέση, εντούτοις έφυγε από την Αθήνα με το πολυπόθητο «διπλό», χάρη στο πέναλτι-γκολ του Πάμπλο Σαράμπια. Αυτό ήταν και το γκολ που «σφράγισε» την δεύτερη διαδοχική απουσία της Ελλάδας από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έμελλε να πιστοποιηθεί στο ΟΑΚΑ. Στο «σπίτι» της Εθνικής, το οποίο επί των ημερών του Τζον Φαν’τ Σχιπ, είχε μετατραπεί σε απόρθητο «κάστρο», δίχως ο Ολλανδός να έχει κληθεί να σχολιάσει ποτέ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, κάποια ήττα της Ελλάδας στην Αθήνα.

Και όμως συνέβη… Και συνέβη σε ένα ματς που είχε τον χαρακτήρα… τελικού, παρά το γεγονός πως όσοι αγωνίστηκαν από την πλευρά των γηπεδούχων κατέθεσαν κάθε τι που διέθεταν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ λοιπόν, δεν κατόρθωσε να δώσει συνέχεια σε κάτι που ο ίδιος «έχτισε», στα 25 ματς που έχει δώσει αθροιστικά στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ηττήθηκε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ έπειτα από 11 αναμετρήσεις, ενώ συνολικά γνώρισε μόλις την 6η του ήττα στα ματς που παρήλθαν ανεξαρτήτου έδρας.

Ήταν 11 Ιανουαρίου του 2019 όταν η Ελλάδα είχε χάσει για τελευταία φορά εντός έδρας, από την Αρμενία με 3-2. Το αγωνιστικό προφίλ άλλαξε, ο Φαν΄τ Σχιπ δεν διατήρησε μία δική του παράδοση, αλλά το μέλλον ατενίζεται δεδομένα με αισιοδοξία…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0