Football Talk

Τζον Φαν'τ Σχιπ: «Κάναμε το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν τα καταφέραμε - Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα!»

Τζον Φαν'τ Σχιπ: «Κάναμε το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν τα καταφέραμε - Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα!»
Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν'τ Σχιπ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του εθνικού μας συγκροτήματος από την Ισπανία (11/11, 1-0), στάθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου, αλλά και στο εύκολα δοσμένο πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως κέρδος την εμφάνιση του Δημήτρη Γούτα, ενώ τόνισε πως η συγκεκριμένη φουρνιά έχει τεράστιο μέλλον.
Σχετικά Άρθρα

Στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας και τα νέα παιδιά που θα μπορούσαν να την υποστηρίξουν στάθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Τζον Φαν'τ Σχιπ, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 1-0 από την Ισπανία.

Ως κέρδος από την αναμέτρηση χαρακτήρισε την εμφάνιση του Δημήτρη Γούτα, ενώ τόνισε τις πολλές απουσίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο διάστημα που είναι στον πάγκο του εθνικού μας συγκροτήματος.

Για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ισπανία:
«Συγχαίρω την Ισπανία. Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Παλεύαμε στο πρώτο, χάναμε εύκολα την μπάλα, ήταν καλοί οι Ισπανοί και δεν μας επέτρεψαν στην ουσία να κάνουμε, όπως θα θέλαμε το παιχνίδι μας. Στο δεύτερο μέρος επανήλθαμε, δημιουργήσαμε φάσεις, ξέραμε ότι έπρεπε να αντιδράσουμε, αλλά δεν ήταν εύκολο. Δεν μπορέσαμε όμως να ισοφαρίσουμε. Το πέναλτι δόθηκε εύκολα, ίσως και να υπάρχει φάουλ στον Γούτα, αλλά τίποτα δεν αφαιρεί τη νίκη της Ισπανίας, η οποία ήταν δίκαιη».

Για τον Λουίς Ενρίκε και την δουλειά που έχει πραγματοποιεί: «Δεν ξεχωρίζω μόνο το στυλ του Λουίς Ενρίκε, αλλά ολόκληρης της Ισπανίας. Είναι εξαιρετική ομάδα, έχει χτίσει αυτή την 'ταυτότητα', κυκλοφορεί καλά την μπάλα και έχει τόσους καλούς ποδοσφαιριστές που θα μπορούσε να παρατάσσει τρεις ή τέσσερις διαφορετικές ενδεκάδες. Ο Λουίς Ενρίκε βεβαίως είναι υπεύθυνος για αυτό, το κάνει εξαιρετικά. Παίζουν με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού για πολλά χρόνια, διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο, και αποτελούν μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στον κόσμο».

Για το ματς της Ισπανίας με την Σουηδία που θα κρίνει την πρωτιά: «Η Ισπανία είναι καλύτερη ομάδα του γκρουπ. Το αποδεικνύουν κάθε χρόνο. Νέοι ποδοσφαιριστές όπως ο Γκάβι, παίζουν σε μεγάλες ομάδες, προσαρμόζονται εύκολα και είναι εξαιρετικοί, επηρεάζοντας και σημαντικά την ομάδα τους. Οι Σουηδοί έχουν την ευκαιρία τους, παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, πάντα μπορούν να το καταφέρουν αλλά η Ισπανία είναι το φαβορί κατά την γνώμη μου. Όπως και να έχει, θα υπάρχει ενδιαφέρον».

Για το αν έχει κάτι άλλο να προσφέρει και για το αν θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής, καθώς επί των ημερών του τα αποτελέσματα δεν κρίνονται ως τα επιθυμητά:

«Πολύ αρνητική τοποθέτηση, ο κάθε ένας βεβαίως έχει την γνώμη του. Δεν συμφωνώ. Έχουμε αλλάξει την ομάδα, ήρθαν νέοι παίκτες, παίζουμε επιθετικά, έχουμε δει διαφορετικά πράγματα από όσα θα περίμεναν πολλοί. Σαφώς τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, αλλά έχουμε μέλλον. Θα ήταν ουτοπικό να κερδίζουμε όλα τα ματς.

Η Ελλάδα ήταν 60η και τώρα είναι 46η. Υπάρχει εξέλιξη, πριν έρθουμε υπήρχαν κακά αποτελέσματα απέναντι στην Εσθονία, τα Νησιά Φερόε, τότε που η ομάδα είχε και άλλη σύνθεση. Οι παίκτες και μεγάλο μέρος των φιλάθλων έχουν αγκαλιάσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Ετσι θέλουμε να συνεχίσουμε, θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.»

Τις προσδοκίες που έχει πλέον στην Εθνική ομάδα, και ποιος είναι ο επόμενος στόχος:

«Πάντα έχουμε στόχους. Είχαμε τον στόχο να προκριθούμε, προσπαθήσαμε, δεν ήμασταν φαβορί, αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό. Είχαμε θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, τα δύο τελευταία χρόνια. Μιλάμε για τον Φορτούνη, τον Κουρμπέλη τον Μπακασέτα, τον Ζέκα, τον Μπακάκη, αλλά κερδίσαμε και ποδοσφαιριστές όπως ο Μαυροπάνος, ο Γούτας, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μπουχαλάκη και τον Σιώπη. Το απέδειξαν σήμερα.

Πρέπει να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρό μας, αλλά πρέπει να συνδυάσουμε τα αποτελέσματα και με την εικόνα μας. Πρέπει να εξελιχθούμε, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στα αποτελέσματα!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0